Eάν θέλεις να πάρεις γνώση από το διαδίκτυο τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο. Θα σου πω τις καλύτερες πλατφόρμες που και εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ! Όλοι ψάχνουμε κάτι στο διαδίκτυο έτσι; Άλλοι ψάχνουν το άλλο τους μισό, άλλοι ψάχνουν να γίνουν εκατομμυριούχοι, άλλοι απλά να εκφραστούν και άλλοι ψάχνουν για διαδικτυακή εκμάθηση.
Το τελευταίο, η διαδικτυακή εκμάθηση, τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει πολύ mainstream. Έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και μάλιστα πλέον είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία της προσωπικής εξέλιξης.
Στο site www.personaldevelopment.gr υπάρχουν ανεβασμένα τα ακριβή νούμερα για τη βιομηχανία των διαδικτυακών προγραμμάτων μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.
Ενδεικτικά θα πω μόνο πως στην Αμερική τα online courses εκτοξεύτηκαν από βιομηχανία των 54 δισεκατομμυρίων για το 2014, σε βιομηχανία 104 δισεκατομμυρίων για το 2015.
Είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία αυτή τη στιγμή στον πλανήτη Γη.
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά τη βιομηχανία αυτήν, μιας και είμαι μέρος της, (για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή δημιουργώ το πρώτο μου online course για τα ελληνικά δεδομένα) πολλοί με ρωτάνε τι να δουν.
Ποιο site ή ποια πλατφόρμα προτείνω για να ξεκινήσει κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει. Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτόν τον mega οδηγό με όλες τις πλατφόρμες που γνωρίζω.
Διαδικτυακή Εκμάθηση 2016 – 2017 | Όλες Οι Πλατφόρμες Εκμάθησης Στο Διαδίκτυο
Coursera.org
Μπορείτε να βρείτε προγράμματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια μέσα στο coursera. Καλύπτει από προγραμματισμό μέχρι και επιχειρηματικότητα.
Udemy.com
Το udemy είναι ένας χώρος που μπορεί κάποιος να αγοράσει χωρίς πολλά χρήματα το αγαπημένο του πρόγραμμα. Συχνά στο email μου, δέχομαι προσφορές από 100Ε πρόγραμμα στα 17. Μέσα στο Udemy μπορεί κάποιος να βρει αυτό που ψάχνει από 40.000 προγράμματα.
Επίσης αν ενδιαφέρεστε να βγάλετε χρήματα διδάσκοντας τότε μπορείτε να γίνετε ένας Udemy Instructor. Η udemy σας παρέχει την πλατφόρμα της και τους πελάτες της, ώστε να μην ασχολείστε εσείς με τα τεχνικής φύσης θέματα. Καλό ε;
edX.org
Πανεπιστημιακό το edX. Μοιάζει αρκετά με το coursera και έχει πολύ καλή ποικιλία από προγράμματα. Μπείτε στο site, πατήστε στο tab courses και δείτε τις κατηγορίες που έχει. Έχει Design, αρχιτεκτονική, φυσική, ανθρωπολογία, έχει τα πάντα βλέπω.
Masterclass.com
Αυτό μου άρεσε πολύ. Έχει καλό design και μπορείς να μάθεις υποκριτική από ηθοποιούς όπως Dustin Hoffman, tennis από την Serena Williams, τραγούδι από την Christina Aguilera και τον Usher.
Ενδιαφέρον ε; Οι τιμές βλέπω είναι καλές, είναι κοντά στα 90 δολλάρια. Μια χαρά είναι ενδιαφέρουσα δουλειά.
Lynda.com
Πρόσφατα αγόρασε αυτήν την πλατφόρμα το social media Linkedin για 90 δισεκατομμύρια. Αυτό δείχνει πόσο mainstream είναι πλέον η όλη φάση.
Το lynda έχει προγράμματα πιο πολύ για freelancers, προγραμματιστές, φωτογράφους και επιχειρηματίες. Δεν θα βρείτε δηλαδή πρόγραμμα για ψυχολογία ή για τελειοποίηση συναισθημάτων εκεί.
Futurelearn.com
Πανεπιστημιακής φύσης είναι και αυτό.
Savvy.is
Ωραία πλατφόρμα και φαίνεται ευχάριστο περιβάλλον. Μοιάζει με το udemy απλά δεν έχει να κάνει τόσο με online marketing. Έχει εκμάθηση γλώσσας, έχει για επιχειρηματικότητα για τέχνες και άλλα πολλά.
khanacademy.org
Λέει πως είναι non-profit και πιστεύουν στο δωρεάν περιεχόμενο. Το κουμπάκι με το Donate είναι εκεί όμως εντάξει! Δεν πιστεύω στη δωρεάν γνώση εγώ προσωπικά. Η πλατφόρμα τους όμως είναι υπερβολικά όμορφη.
Δεν έχω δει τα προγράμματα τους, αν τα δείτε κάντε μου σχόλιο από κάτω να μου πείτε αν μάθατε κάτι.
simplilearn.com
Μπορείς να διδάξεις και σε αυτό. Φαίνεται να είναι πιο πολύ για online business και προγραμματισμό.
Επειδή όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν πάνω κάτω με αυτά που ανέφερα ήδη, παρακάτω θα τα κάνω μια απλή αναφορά και διαλέξτε εσείς πιο σας ταιριάζει.
Θα σας δώσω και άλλα τρία site – εφαρμογές για κινητό bonus! Είναι ειδικής εκπαίδευσης σχετικά με τον εγκέφαλο.
‘Εχει πάρα πολλά ακόμα websites που δεν έχω αναφέρει. Απλά είναι ειδικής εκμάθησης και δε θεωρώ πως ενδιαφέρουν το αναγνωστικό κοινό της δικής μου πλατφόρμας.
Ο επίλογος είναι πως πλέον μπορούμε να μάθουμε τα πάντα στο διαδίκτυο. Είναι μια τελείως καινούρια χρησιμότητα που έχει ο κυβερνοχώρος. Δεν είναι μόνο για κοινωνική δικτύωση δηλαδή και ευτυχώς!
Η διαδικτυακή εκμάθηση προσωπικά, είναι το αγαπημένο μου χόμπυ το τελευταίο διάστημα και ελπίζω μετά από αυτό το άρθρο να γίνει και η δική σας.
Τέλος μπορείς να δοκιμάσεις και μια πλατφόρμα στην οποία μπορείς να βρεις οποιοδήποτε Online Course θέλεις. Λέγεται Classpert.com και μπορεί να σου δώσει μια καλή κατεύθυνση για αρχή σχετικά με το πως να κινηθείς.
Αν σου άρεσε το σημερινό μου άρθρο τότε κάντε το σχόλιο σας από κάτω και κοινοποίησε το. Μπορείς επίσης να γραφτείς στη λίστα με τα email μου όπου κάθε μέρα στέλνω το καλύτερο μου περιεχόμενο.
Τα λέμε στο επόμενο,
Λευτέρης Χατζηιερεμίας