Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

Νιώθεις άσχημα ή ότι έχεις κολλήσει; Όλοι οι άνθρωποι ψάχνουμε να βρούμε ποιο νόημα έχουν κάποιες καταστάσεις που βιώνουμε στη ζωή και όλοι αναρωτιόμαστε κάποιες φορές που οδηγεί όλο αυτό και αν φυσικά αξίζει. Πολλές φορές κολλάμε σε καταστάσεις ή γενικότερα με τη ζωή μας. Περνάμε φάσεις στασιμότητας και νιώθουμε το μέλλον αβέβαιο.

Αν και εσύ νιώθεις πως έχεις κολλήσει στη ζωή σου, συνέχισε να διαβάσεις αυτό το άρθρο γιατί θα σου πω τις 5 απλές ερωτήσεις, που αν τις κάνεις, θα πάρεις διαύγεια και καθαρότητα σκέψης.

Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

1. Πόσο στα σοβαρά παίρνω τη ζωή μου;

Είμαστε κοντά στα 7,5 δισεκατομμύρια. Είμαστε πολλοί! Όχι τόσοι πολλοί όσο λένε, αλλά είμαστε πολλοί. Από όλους αυτούς κάποιοι θα πετύχουν και κάποιοι θα αποτύχουν με τις ζωές τους. Αυτοί που θα πετύχουν κατά βάση είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι αξιόλογο.

Μη θεωρείτε αυτονόητο ότι οι άνθρωποι θέλουν να αφήσουν κάτι σε αυτόν τον πλανήτη. Το 90% των ανθρώπων απλά θέλουν να τρώνε, να κοιμούνται και να έχουν μια δουλειά που να τους δίνει τα χρήματα για να συνεχίσουν να τρώνε και να κοιμούνται. Α! Και να πληρώνουν υποχρεώσεις.

Ο δικός μου όμως αναγνώστης δεν είναι έτσι! Και αν είναι, βρίσκεται εδώ γιατί δε θέλει να αλλάξει. Πάντα έχουμε την επιλογή να αλλάξουμε!

Δε θεωρώ απαραίτητα κακό να σκέφτεται κάποιος με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας είναι ελεύθερος άλλωστε, αλλά κάποια μέρα θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος θα τρέχει και δε θα φτάνει γιατί το παιχνίδι στην Γη έχει αλλάξει.

Και ο βασικός λόγος που θα γίνει αυτό, είναι γιατί ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά τη ζωή του. Σηκώνεται το πρωί και είναι χαλαρός. Πάει στη δουλειά του και όλη μέρα κάθεται. Δεν πάει για να δουλέψει, πάει για να κάτσει και να περάσει η ώρα ώστε να πει ότι πήγε για δουλειά.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι κάποιος τους χρωστάει. Από την αγνωμοσύνη τους και την άγνοια τους πιστεύουν ότι κάποιος τους χρωστάει. Νομίζουν ότι το κράτος, οι πολιτικοί, οι πλούσιοι, η εκκλησία, ο Θεός τους χρωστάνε κάτι.

Αυτές οι αυτοκαταστροφικές ιδέες είναι που αφήνουν τους ανθρώπους χιλιόμετρα πίσω στη ζωή και για την ακρίβεια έτσι είναι που οι άνθρωποι πεθαίνουν από τα 25 τους και κηδεύονται στα 80 τους.

Τι έχεις να κάνεις;

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις πίσω όλες αυτές τις ιδέες. Κανένας δε θα σε λυπηθεί, κανένας δε θα σου δώσει αν δεν το αξίζεις. Ρώτα τον εαυτό σου, πόσο στα σοβαρά παίρνω αυτήν τη ζωή!

2. Γιατί βρίσκομαι τώρα εδώ;

Είσαι για καφέ με έναν φίλο σου που είχες να δεις καιρό ενώ θα έπρεπε να βρίσκεσαι σπίτι σου και να τελειώνεις μια δουλειά που έχεις να παραδώσεις την επόμενη μέρα στον πελάτη σου. Εκεί που μιλάει ο φίλος σου, σου έρχεται η ιδέα.

Τι κάνω εδώ; Γιατί είμαι εδώ τώρα, και πως ακριβώς βρέθηκα τώρα εδώ;

Γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις τώρα σε καθορίζει; Ότι αυτό που κάνεις τώρα θα καθορίσει το ποιος θα γίνεις το επόμενο εξάμηνο; Ποιος πας να γίνεις; Θα γίνεις αυτό που κάνεις τώρα! Είσαι ελεύθερος να διαλέξεις τι είναι αυτό. Εσύ το επιλέγεις γι’αυτό κοίτα να επιλέξεις σωστά.

Τι έχεις να κάνεις;

Αν αυτό που κάνεις τώρα δεν κάνει εσένα καλύτερο άνθρωπο ή τον κόσμο καλύτερο μέρος, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο λάθος μονοπάτι. Ρώτα τον εαυτό σου πριν κοιμηθείς, γιατί βρίσκομαι τώρα εδώ και που πάω!

Related Article: Πως να επαναπρογραμματίσεις το νου σου! (Μέρος Πρώτο)

3. Πως έφτασα ως εδώ, ποια είναι η ιστορία μου;

Η ιστορία σου και η προοπτική σου, έχει αξία. Τεράστια αξία! Απλά δεν το γνωρίζεις. Ο καλύτερος τρόπος να κλείσεις μια συμφωνία ή να επηρεάσεις μια κατάσταση, είναι να πεις μια ιστορία καλά και σωστά. Αν αυτή είναι η δική σου ιστορία, ακόμα καλύτερα.

Όλοι θα πρέπει να ξέρουμε την ιστορία μας και να είμαστε σε θέση να την ανακαλούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φαντάσου ότι έρχεται ένας δημοσιογράφος και σε ρωτάει το πως έφτασες ως εδώ και υπάρχεις ακόμα στον κόσμο αυτόν. Τι θα του πεις;

Όταν λέω για την προσωπική μας ιστορία, δεν εννοώ να πει κάποιος το πόσο δύσκολη ήταν η ζωή, ή το πόσο δύσκολα παιδικά χρόνια είχε, ή το πόσο κακός ήταν εκείνος ο εργοδότης. Κανένας δε θέλει να ακούει κλαψιάριδες και αρνητικούς.

Είπαμε ο κόσμος μπούχτισε από αρνητικότητα, η αρνητικότητα δε χωράει σε κανένα επίπεδο! Βάλε λίγη θετικότητα στη ζωή σου. Ειδικά αν έχεις να κάνεις με άλλους ανθρώπους. Μην είσαι εσύ το βαμπίρ της υπόθεσης.

Τι έχεις να κάνεις;

Αναλογίσου το πως έφτασες ως εδώ. Σκέψου και θυμίσου τις 3 μεγαλύτερες φουρτούνες που σε φέραν εδώ και τι κέρδισες από αυτές και είσαι ο άνθωπος που είσαι τώρα! Έχε περηφάνια για τις δυσκολίες που πέρασες. Σε φέραν ως εδώ και για να ζεις ακόμα, αυτό κάτι θα σημαίνει. Η ιστορία σου, μετράει! Αν την χρησιμοποιήσεις ποτέ σωστά.

“Μπορεί να μη μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις το μέλλον!”

4. Ποια άτομα χρειάζομαι πραγματικά κοντά μου;

Δε θα φτάσεις ποτέ το 100% του δυναμικού σου χωρίς τα σωστά άτομα κοντά σου! Είμαστε τα 5 πιο κοντινά μας άτομα και ακόμα και αν δεν είμαστε, σε λίγο θα γίνουμε. Οπότε το να επενδύσει κανείς στα άτομα που θα είναι κοντά του το επόμενο διάστημα είναι μακράν η πιο έξυπνη κίνηση που μπορεί να κάνει ειδικά αν δεν γεννήθηκε πλούσιος.

Κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή δε χρειάζεσαι όλα τα άτομα που βρίσκονται κοντά σου. Κάποιοι είναι όντως φίλοι σου όμως κάποιοι απλά σε εκμεταλεύονται.

Παρακάτω θα μάθεις τα τέσσερα στοιχεία που πρέπει να έχουν τα άτομα που θες κοντά σου:

  1. Σε υποστηρίζουν στη δύσκολη απόφαση που θα σε εξελίξει ως άνθρωπο και είναι ξεκάθαρο για σένα ως η επόμενη κίνηση σου.
  2. Τρέχεις σε αυτούς για συμβουλή και υποστήριξη όταν είσαι όντως πολύ δύσκολα και σε στηρίζουν.
  3. Δέχεσαι σκληρή αλλά αληθινή κριτική.
  4. Θέλουν να εξελιχθούν και προσπαθούν γι’αυτό.

Όταν έχεις αυτά τα τέσσερα σε έναν άνθρωπο, μην τον αφήσεις να φύγει από κοντά σου. Αντίστοιχα, αν κάποιος δε σε στηρίζει στις δύσκολες αποφάσεις σου ή αν κάποιος δε θέλει να εξελιχτεί και θέλει ακόμα να βλέπει ποδόσφαιρο ή να βγαίνει κάθε μέρα για ποτό, τότε ήρθε η ώρα να αφήσεις ελεύθερο αυτόν τον άνθρωπο να κάνει αυτό που θέλει.

Κάποιες φορές οι πρωτεραιότητες αλλάζουν και άρα αλλάζουμε και εμείς. Κάποιοι άνθρωποι όμως προτιμούν να πεθάνουν από το να αλλάξουν. Αν λοιπόν βλέπεις τους ανθρώπους να μένουν ίδιοι ενώ εσύ προχωράς μπροστά, τότε μη μένεις πίσω στο κομμάτι και σε αυτό το κομμάτι.

Τι έχεις να κάνεις;

Κόψε τα άτομα που δε χρειάζονται, κόψε τους αρνητικούς που σου ρουφάνε την ενέργεια, κόψε τους φίλους σου με τους οποίους δεν γελάς.

Related Article: Παγίδες που πρέπει να αποφύγεις αν θες επιτυχία και ευτυχία

5. Πως μπορώ να αυξήσω τη χρησιμότητα μου;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να κάνει σε κάνει πλούσιο! Αν πληρωνόμαστε σε αρμονία με την αξία που δίνουμε στην κοινωνία, άρα αν διπλασιάσουμε την αξία μας, θα διπλασιαστεί και το εισόδημα μας.

Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά η παραπάνω πρόταση είναι αληθινή. Απλά είναι εξαιρετικά δύσκολο το να διπλασιάσει κάποιος την αξία που δίνει. Απ’όσο ξέρω η κλωνοποίηση ανθρώπων είναι ακόμα απαγορευμένη! Οπότε αφού δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους εαυτούς μας, πως θα γίνει να διπλασιάσουμε την αξία μας;

Τι έχεις να κάνεις;

Ξεκίνα να δίνεις περισσότερα από αυτά που πληρώνεσαι. Είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσεις μια πετυχημένη ζωή. Θα εκλαγείς πόσο όμορφα θα νιώθεις όταν δε θα κρατάς τίποτα κρυφό με τους ανθρώπους σου. Αυτό το πετυχαίνεις μόνο όταν δίνεις ολιστικά.

Όταν πραγματικά βοηθάς, ακόμα και έναν άνθρωπο, αυτός ο άνθρωπος θα το θυμάται αυτό. Θα χαραχτεί στο υποσυνείδητο του. Εκεί είναι που εσύ παίρνεις πολύ μεγάλη αξία!

Επίλογος

Αυτές οι 5 ερωτήσεις αν τις κάνεις στη σωστή στιγμή στη ζωή σου, θα σε ξεκολλήσουν και υπάρχει ενδεχόμενο αν προβληματιστείς σωστά να εξελιχθείς και ως άνθρωπος. Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε το μια κοινοποίηση στους φίλους σου στο Facebook!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα