Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Επαναπρογραμματισμός του νου – Οι 10 ιδέες (Μέρος 1/2)

Για να επαναπρογραμματίσεις τον νου και να έχεις νέο μυαλό, πρώτα πρέπει να γνωρίζεις πως λειτουργεί το μυαλό και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πολύ εξεζητημένο. Και όπου ακούς για κάτι εξεζητημένο είναι που μπορεί κάποιος να σου χρεώσει πολλά χρήματα, παρόλα αυτά σε αυτό το άρθρο δεν θα πληρώσεις κάτι γιατί είναι δωρεάν. Επίσης υπόσχομαι να βάλω τα δυνατά μου να σε βοηθήσω οσο το δυνατόν γίνεται στα πλαίσια αυτού του “δωρεάν”.

Ο όρος επαναπρογραμματισμός του νου έχει προκαλέσει μια επανάσταση στους χώρους της ψυχολογίας. Γνωρίζουμε πως τώρα μπορείς κυριολεκτικά να επαναπρογραμματίσεις τον εγκέφαλο σου βάζοντας συγκεκριμένες ιδέες ως φίλτρα.

“Οι σκέψεις μας προέρχονται από τις ιδέες που μαζεύουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.”

Το μόνο που χρειαζόμαστε πολλές φορές είναι μια καλή ιδέα που θα σπάσει τον ρυθμό σκέψης της διάνοιας μας. Έτσι αλλάζουμε πραγματικά και αυτό είναι που ονομάζουμε προγραμματισμός του νου.

Κάθε φορά που σκέφτομαι να γράψω για τέτοια φύσης ζητήματα, διστάζω. Αυτό γιατί δε θέλω να είμαι εγώ ο καταλύτης που θα αλλάξει την πορεία της ζωής σας, αλλά επειδή είμαι σίγουρος πως θα ξεχάσετε ότι τις διαβάσατε εδώ στο blog μου, σήμερα θα γράψω.

Επαναπρογραμματισμός Του Νου – Οι 5 Πρώτες Ιδέες

Γίνε ο Ηγέτης και Όχι ο Ακόλουθος

Είναι πολύ εύκολο να χάσεις το πάθος σου και να ακολουθήσεις κάποιον άλλον που το έχει βρει. Στην πραγματικότητα νομίζω πως με διαβάζεις γι’αυτόν ακριβώς το λόγο. Επειδή εγώ ακολουθώ το πάθος μου!

Εγώ όμως δε θέλω αυτό για εσένα. Εγώ εύχομαι να βρεις το πάθος σου και να σταματήσεις να ακολουθείς. Ζούμε σε έναν κόσμο που κανένας δε ξέρει τίποτα στην ουσία και ειδικά αυτοί που αποκαλούνται πνευματικοί! Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα μεγαλύτερα ποσά άγνοιας που έχω δει. ( Προφανώς και δεν αναφέρομαι στον Πάτερ Παΐσιο ) Γενικά όμως μην πιστεύετε κανέναν 100%. Κρατήστε πάντα ένα 10% ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους. Για να υπάρχουμε εδώ σε αυτόν τον πλανήτη σημαίνει πως κανένας μας δεν έγινε ακόμα Θεός.

Άρα η πρώτη ιδέα είναι πίστεψε ξανά στις απίθανες δυνάμεις του εαυτού σου!

Ψάξε για Χαρά και Αγάπη!

Θυμάμαι πολύ παλιά είχα έναν κολλητό φίλο. Είχα πολλούς κολλητούς φίλους αλλά αυτός ο ένας ήταν πολύ δεμένος μαζί μου. Όταν εννοώ δεμένος πλέον εννοώ εγκεφαλικά. Κάποια άτομα έχουν εγκεφαλικό δεσμό με άλλα σημαντικά γι’αυτούς άτομα και όταν αυτός είναι αμφίδρομος τότε πραγματικά αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο και όμορφο.

Με αυτό το παιδί λοιπόν θυμάμαι κάναμε πράξη, ώστε να εκμαιεύσουμε το χαβαλέ. Χωρίς απαραίτητα να συνεννοηθούμε για κάτι. Αντίστοιχα επειδή βγάζαμε πολύ γέλιο μεταξύ μας και μέσα στην παρέα, όταν συνέβαινε κάτι που το θεωρούσαμε περίεργο τότε μόνο στο κοίταγμα του ενός με του άλλου έπεφταν γέλια πολλά!

Είχαμε φτάσει το απόλυτο επίπεδο του να πράττουμε ώστε να εκμαιεύουμε το γέλιο και επειδή σκεφτόμασταν το πως θα γελάσουμε, γελούσαμε!

Το αντίστοιχο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος και με την αγάπη.

Να έρθει σε μια κατάσταση στην οποία να βλέπει αγάπη μπροστά του και εφόσον θα είναι ικανός γι’αυτό και θα το σκέφτεται συνειδητά, θα μπορεί να την νιώσει κιόλας. ( Και εδώ για να μη παρεξηγηθώ δεν εννοώ σε σχέση με άλλα άτομα )

Η δεύτερη ιδέα είναι να ψάχνεις για χαρά και αγάπη.

Έχε Ευγνωμοσύνη!

Πλέον οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου ευγωμοσύνη πάνω τους. Την έχουν αποβάλει τελείως από τον εγκέφαλο τους και τον έχουν προγραμματίσει με καλοπέραση και σεξ, αλκοόλ και άλλα..

Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ με το συγκεκριμένο πρέπει να αποκτήσουμε όλοι μας αυτό που λέω, Συνείδηση Ευγνωμοσύνης.

Συνείδηση Ευγνωμοσύνης είναι πολύ απλά η άσκηση του να σκεφτείς 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμον, 3 φορές τη μέρα.

Το πρωί με το που ξυπνάς, το μεσημέρι στο φαί και το βράδυ πριν κοιμηθείς.

Κοίταξε όμως τώρα κάτι σημαντικό, μην λες έχω ευγωμοσύνη και επαναπαύεσαι! Όλα θέλουν το μέτρο τους! Γιατί ακόμα και σε αυτό υπάρχει παγίδα

Η τρίτη ιδέα είναι η Συνείδηση Ευγωμοσύνης.

Όχι πολλά λόγια, αλλά πολύ πράξη

Μιας και μίλησα για επανάπαυση στο προηγούμενο έδωσα καλή πάσα για την τέταρτη μεγάλη ιδέα, την πράξη.

Πριν ξεκινήσω την πορεία μου σε αυτό που κάνω τώρα που οι Αμερικάνοι το ονομάζουν thought leadership industry (Βιομηχανία της Ηγεσίας στη Σκέψη). Εγώ το λέω πιο απλά βιομηχανία της κοινής λογικής, θυμάμαι πως έλεγα σε όλους στην οικογένεια μου για την επιχειρηματική ευκαιρία που έβλεπα!

Μια μέρα λοιπόν ήταν να γυρίσω από το χωριό μου στην πόλη και ρωτάω τον παππού μου με τον οποίο είχαν προηγηθεί καλές συζητήσεις.

-Παππού έχεις καμιά συμβουλή να μου πεις τώρα πριν ξεκινήσω;

-Αγόρι μου, μου λέει, πολύ πράξη και λίγα λόγια.

Πωωωωω. Κατάλαβα πως είχα πει πολλά. Το σκεφτόμουν 3 μέρες μετά!

Όταν πέφτουμε στην παγίδα του να λέμε πολλά να είστε σίγουροι πως είναι γιατί έχουμε μηδέν εις το πηλίκον.

Πρώτα να το υλοποιούμε και μετά να μιλάμε γι’αυτό. Αυτό είναι ο σωστός τρόπος και όχι ο προηγούμενος!

Άρα η τέταρτη ιδέα είναι πολύ πράξη και λίγα λόγια.

Αν θέλεις να το κάνεις, τότε κάντο!

Έχω σκεφτεί πολλές φορές. Αν φτάσω 80 και με ρωτήσουν να τους πω για τη ζωή μου, δε θέλω να δώσω απάντηση που στο τέλος να έχει ένα μήνυμα που να αφήσει να εννοηθεί πως είμαι για κάτι μετανιωμένος! Είναι το χειρότερο μου αυτό.

Αν αποφασίσω να πάω στο Θιβέτ για 2-3 χρόνια ποτέ, θέλω να το κάνω τέλος..

Ο Gary Vaynerchuck που τον παρακολουθώ συχνά για το πως τοποθετείται στην αγορά λέει μια ιστορία πως στα 30 του ήταν μόνο 99% χαρούμενος με τη ζωή του. Ξέρετε τι έκανε γι’αυτό; Πήγε και την άλλαξε από πάνω ως κάτω και τώρα έγινε αυτός που έγινε. (Είναι επιχειρηματίας, συγγραφέας, speaker, επενδυτής στο Twitter, Facebook, Snapchat, Tumblr και άλλα πολλά)

Αυτό είναι σωστό παράδειγμα και το χειρότερο για μένα είναι να ζω μια ζωή μετανιωμένος.

Αυτή μου η αξία είναι τόσο βαθιά ριζομένη σε αυτόν τον εγκέφαλο που έχω τώρα και πραγματικά δε νομίζω να την αλλάξω ακόμα και στον καινούριο μου εγκέφαλο!

Πέμπτη ιδέα, μη ζεις μετανιωμένος. Αν θέλεις κάτι πολύ να το κάνεις..

Λοιπόν αυτές είναι οι πρώτες 5 ιδέες για το σημερινό μου θέμα: Επαναπρογραμματισμός Του Νου –  Οι 10 Ιδέες (Μέρος Πρώτο)

Τις επόμενς 5 θα τις γράψω στο αυριανό μου blog post. Γενικά για όσους δε ξέρουν γράφω κάθε μέρα εδώ στο blog μου. Είναι ένα challenge που έβαλα στον εαυτό μου για φέτος.

Αν σου άρεσε το άρθρο μου σε παρακαλώ κάνε μια κοινοποίηση και αν έχεις σχόλιο παρακαλώ γράψτο μου από κάτω. Μη ξεχάσεις να γραφτείς στη λίστα με τα email μου ώστε να παίρνεις κάθε μέρα το περιεχόμενο που γράφω δωρεάν!

Αυτά για το σημερινό μου post επαναπρογραμματισμός του νου, τα λέμε αύριο.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα