Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

5 τρόποι να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου

Πόσες φορές έχουμε διαβάσει άρθρα για tips αυτοπεποίθησης; Πόσα βιβλία έχουν γραφτεί για συμβουλές αυτοπεποίθησης! Σήμερα θα μάθεις 5 τρόπους για να αυξήσεις την αυτοποίθηση σου μια και καλή.

Δεν θα σου πω ψέματα για να βρω μαζί σου κοινά σημεία πόνου, όχι. Προσωπικά, η αυτοπεποίθηση μου ήταν πάντα στο ζενίθ της. Είτε με βροχή είτε με αέρα, είτε με νεύρα είτε με αμφιβολίες ποτέ στην έως τώρα ζωή μου δεν είχα πρόβλημα με την αυτοπεποίθηση μου.

Για την ακρίβεια πιστεύω μέσα μου ότι μπορώ να μετακινήσω και βουνό αν το θελήσω.

Αν είσαι άτομο που δεν έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, συνέχιζε να διαβάζεις το σημερινό μου blog post γιατί θα σου δώσω κάποιοα Tips αυτοπεποίθησης για να σε βοηθήσω.

Λοιπόν στο σημερινό μου blog post αποφάσισα να γράψω για ένα θέμα που πολλά άτομα δυσκολεύονται. Σιγά σιγά αρχίζει και αλλάζει ο καιρός. Μπαίνουν για τα καλά τα κρύα και εγώ συνεχίζω ακλόνητος να γράφω ένα blog post τη μέρα, χωρίς να με επηρεάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν.

Σήμερα όμως μπορώ να πω ότι η διάθεση μου έπεσε και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί με προβλημάτισε.

Μέτα από λίγη σκέψη συνειδητοποίησα ότι αυτή ακριβώς η περίοδος είναι μια μεταβατική περίοδος. Και αυτό γιατί φεύγει η ζέστη και έρχεται το κρύο. Αλλάζει ο καιρός και μαζί του αλλάζει και η διάθεση μας.

Άρα σε πρώτο επίπεδο είναι φυσιολογικό να επηρεάζεται η διάθεση μας. Σε λίγο καιρό που θα έχουμε εγκλιματιστεί όμως όλα θα είναι πάλι όπως πριν.

Το ερώτημα εδώ είναι άλλο, τι και αν αλλάζει η διάθεση; Εμάς μας ενδιαφέρει η αυτοπεποίθηση!

Η διάθεση δεν έχει καμία σχέση με την αυτοπεποίθηση αλλά αναφορικά με την πράξη θεωρώ ότι η διάθεση είναι το πρώτο βήμα. Δηλαδή πρέπει για να πας να μιλήσεις σε πρώτο επίπεδο στον άνθρωπο που θέλεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει οι ψυχολογικές σου συνθήκες να είναι κατάλληλες έτσι;

Όμως η διάθεση σε δεύτερο επίπεδο δε θα πρέπει να συγχέεται με την αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση είναι η πεποίθηση που έχουμε για τον εαυτό μας.

Είναι η πίστη που έχουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι συγκεκριμένο που θέλουμε.

Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας είναι μια από τις πιο σημαντικές αρετές των πετυχημένων ανθρώπων. Αυτή η απόλυτη πίστη στις ικανότητες μας μπορεί μας φέρνει σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή.

“Η αυτοπεποίθηση μπορεί να καθορίσει την ποιότητα των αποφάσεων μας και κατ’επέκταση τη ζωή μας.”

Άρα εν ολίγοις, η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με την αυτογνωσία. Το τι πραγματικά είναι ο άνθρωπος ως ανώτερη έννοια. Δε θέλω όμως να το πάω εκεί το σημερινό μου post. Θέλω να φύγετε από εδώ έχοντας κάτι να δουλέψετε πάνω σας.

Γι αυτό θα σας δώσω 5 Tips αυτοπεποίθησης ώστε να εφαρμόσετε άμεσα και να ανακτήσετε επιτέλους τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Tips Αυτοπεποίθησης

#1 ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Η αυτοομιλία είναι υπερβολικά σημαντική. Πολλές φορές έχω ακούσει άτομα τη στιγμή που κάνουν ένα λάθος να μιλάνε στον εαυτό τους και να λένε. “Άρε ρε Χρήστο, αν δεν κάνεις τη βλακεία της μέρας γίνεται;”

Έγκλημα!

Το τι λέμε στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους μας καθορίζει. Το πως μιλάμε άρα γενικότερα για τον εαυτό μας, καθορίζει το επίπεδο της αυτοπεποίθησης μας.

“Μη ξαναμιλήσεις ποτέ άσχημα για κανέναν συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σου.” – Terry Hatziieremias

Αντιθέτως, το πρωί με το που θα σηκωθείς και πας στην τουαλέτα να πλύνεις το πρόσωπο σου, θέλω να πεις. Σε Αγαπώ! Πες το 3-4 φορές στον εαυτό σου και θα δεις πραγματική διαφορά για όσο το κάνεις.

#2 ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Δε θεωρώ ότι χρειάζεσαι εμένα να σου πει ότι η γυμναστική και γενικά ένα καλογυμνασμένο σώμα επηρεάζει τη ψυχολογία έτσι; Κάνε ένα πείραμα, πάνε στο αντίθετο φύλο και ρώτα. Ποιον άνθρωπο απο τους δύο θα προτιμούσε για παρέα. Δείξε έναν που έχει κανονικό βάρος και έναν που είναι δέκα κιλά πάνω.

Τα όμοια αρέσκονται στα όμοια. Αν διάλεξες να ρωτήσεις έναν που έχει κανονικό βάρος η απάντηση που θα λάβεις είναι ο άνθρωπος με τα σωστά κιλά. Η ανθρώπινη φύση είναι προβλέψιμη.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου είναι να σηκωθείς μια ωρίτσα νωρίτερα και να πας για περπάτημα ή για τρέξιμο. Δε λέω ότι είναι εύκολο αυτό βέβαια ειδικά τώρα που μπαίνει χειμώνας, όμως γνωρίζω πολύ καλά από προσωπική εμπειρία.

Ότι η πρωινή γυμναστική φέρνει πολύ καλά και με διάρκεια αποτελέσματα. Αρκεί βέβαια να την κάνουμε!

#3 ΜΗ ΤΡΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Όταν γνωρίζει ότι η πίτσα από το κατάστημα με το 1Ε ή ο γύρος που πουλάνε στα ταχυφαγεία μπορεί να σου χαλάσει τον ύπνο, να κάνει τον ιδρώτα σου να βρωμάει, να σου χαλάσει τη γεύση, να σου μειώσει την ενέργεια, να μη μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ.

Μισό λεπτό, τι δεν τα ήξερες όλα αυτά; Ε δε πειράζει τώρα τα έμαθες.

Όταν άρα ξέρεις ότι η κακή διατροφή κατ’επέκταση επηρεάζει δραματικά τη φυσιολογία σου και τη ψυχολογία σου και παρ’ όλα αυτά πάλι συνεχίζεις και το κάνεις.

Τότε δίνεις χτύπημα πισώπλατο στην αυτοπεποίθηση σου και στην πειθαρχία σου.

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος με τις τροφές που αφήνεις να μπουν μέσα σου. Δομούν και τη φυσιολογία σου και τη ψυχολογία σου.

Για παράδειγμα εγώ από τη στιγμή που σταμάτησα να τρώω κρέας όχι μόνο έχω σταθερότερη ενέργεια, αλλά έχω και διαύγεια σκέψης. Πολύ σημαντικό για τη δουλεία μου 

#4 ΠΑΡΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Δε φτάνει μόνο να προσέξουμε τι βάζουμε στο σώμα μας. Το μυαλό μας χρειάζεται και αυτό τροφή αντίστοιχα. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι μη γνωρίζοντας το πως λειτουργεί η διάνοια. Επιλέγουν πολύ φτωχά την πληροφόρηση τους.

Θα σου προτείνω αν με αφήνεις και εσύ, να κάνεις μια εγγραφή στο email μου.

Κάθε μέρα 5/7 προσπαθώ να γράφω ποιοτικό περιεχόμενο όπως αυτό που διαβάζεις τώρα. Γιατί όμως να γραφτείς στο mail μου; Γιατί θα είσαι σε θέση να έχεις κάθε μέρα στις 07:00 το πρωί το άρθρο που έγραψα το προηγούμενο βράδυ. Θα μπορείς να το διαβάζεις στη δουλειά σου, στο σχολείο, γενικότερα οπουδήποτε θέλεις χωρίς να χρειάζεται να μπεις στο site www.terry.gr

Ένα άλλο που έχω να σου προτείνω είναι τα βιβλία.

Μην δίνεις άλλο τα λεφτά σου σε εφημερίδες πάνε αυτά πέθαναν.

Αγόρασε με δέκα-είκοσι ευρώ ένα ποιοτικό βιβλίο από τη κατηγορία Προσωπική Εξέλιξη – Αυτοβελτίωση και διάβαζε το το πρωί για δέκα λεπτά και το βράδυ πριν κοιμηθείς για άλλα δέκα λεπτά.

#5 ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ακόμα και να κάνεις όλα τα προηγούμενα σωστά, αν δεν κάνεις αυτό που θα περιγράψω σε λίγο κινδυνεύεις. Γενικότερα όλοι μας κινδυνεύουμε από τα αρνητικά βαμπίρ που έχουν σκοπό να μας ρουφήξουν την ενέργεια.

Πραγματικά είναι πάρα πολύ σημαντικό να φύγεις από τέτοια άτομα.

Αν έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο κοντά σου, πρώτα απ’όλα μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι θα αλλάξει. Είναι ένας αποτυχημένος loser που θα μείνει για πάντα έτσι ό,τι και να τον κάνεις. Προσπαθώ να γίνω εριστικός τώρα για να σου δώσω να καταλάβεις ότι αυτό που λέω είναι τελείως πραγματικό.

Μη κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι ο άνθρωπος που ενδιαφέρεσαι θα αλλάξει γενικότερα! Η εξέλιξη σε έναν τέτοιο άνθρωπο είναι υπερβολικά δύσκολο να έρθει.

Εγώ αυτό που θα έκανα στη θέση σου είναι να φύγω. Πες του ότι θέλεις την ησυχία σου και ότι το πουλάκι δε γυρίζει πίσω οτιδήποτε και να κάνει. Είναι τόσο απλό αλήθεια, ας μη το κάνουμε το συγκεκριμένο δύσκολο.

Γιατί μπορεί να γίνει υπερβολικά πολύ δύσκολο και χρονοβόρο.

Έχω κάνει ένα βίντεο στο YouTube που μιλάω για την αρνητική ενέργεια και το βαμπιρισμό στο επίπεδο της σκέψης, όπως το ονομάζω. Κάποιοι λένε αυτά τα άτομα ενεργειακά βαμπίρ ή συναισθηματικά βαμπίρ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτού του είδους οι άνθρωποι μας ρουφάνε την ενέργεια με το καλαμάκι και πρέπει να φύγουν από τη ζωή μας το συντομότερο δυνατό!

Λοιπόν, αυτό είναι το blog post μου για σήμερα! Ελπίζω πραγματικά να σας άρεσε.. Αν έχετε κάτι που θέλετε να με ρωτήσετε ή κάτι να προσθέσετε παρακαλώ στα σχόλια από κάτω! Γενικότερα οτιδήποτε και αν θέλετε μπορείτε από κάτω να σχολιάσετε ή να μου στείλετε email στο www.terry.gr/contact

Α! Έχω και μια μικρή ανακοίνωση! Αύριο στις 19:00 το απόγευμα θα βγάλω το νέο επεισόδιο του thepdproject στο κανάλι μου στο YouTube. Και επίσης μπορείτε να μπείτε και στη σελίδα στο facebook!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα