Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Λίστα με τις Top10 Φοβίες

Ο νούμερο ένα μη πραγματικός, υποσυνείδητος φόβος των ανθρώπων είναι ο φόβος της αλλαγής και για κάποιο λόγο δε βρίσκεται στη λίστα με τις top10 με τις φοβίες των ανθρώπων. Πολλοί πιστεύουν πως ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι τα έντομα, τα τρωκτικά, τα ύψη. Υπάρχει όμως και κάτι παραπάνω.

Κάθε φορά έρχεται στο προσκήνιο, μας κάνει να τρέμουμε και να λέμε κάθε είδους δικαιολογία. Μείνε μαζί μου γιατί θα τον απομυθοποιήσω τελείως στο σημερινό μου άρθρο.

Γεια σας φίλοι μου και καλώς ορίσατε στο Blog μου το Terry Daily όπου κάθε μέρα γράφω ένα άρθρο σε κατηγορίες όπως ψυχολογία, μάρκετινγκ, προσωπική ανάπτυξη, φυσιολογία και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα θέματα.

Το σημερινό μου άρθρο είναι αφιερωμένο στο εβδομαδιαίο βίντεο του thepdproject. Το thepdproject σημαίνει the personal development project και είναι η προσπάθεια μου να δείξω το δρόμο για τη διαδικασία της Προσωπικής Εξέλιξης σε άτομα που μιλούν Ελληνικά.

Πάμε όμως λίγο στο σημερινό άρθρο. Ο ανθρώπινος φόβος. Ένα συναίσθημα που έρχεται μέσα από το reptilian brain. Είναι το εσωτερικό μέρος του εγκεφάλου μας και ουσιαστικά είναι ο πρώτος εγκέφαλος που είχε ο άνθρωπος.

Μπορώ να πω πως ενώ χάρη σε αυτόν έφτασε εδώ που έφτασε ο άνθρωπος, στις μέρες μας δεν είναι και ιδιαίτερα εξυπηρετικός. Ο reptilian brain κάνει το εξής ενδιαφέρον εκτός των άλλων:

Κάθε φορά που αντικρίζει κάτι που θεωρεί απειλή, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εισπνέουμε και ετοιμάζει το σώμα για 3 καταστάσεις. Τη φυγή, το πάγωμα, τη μάχη.

Ποιο είναι το μεγάλο μας πρόβλημα ως άνθρωποι όμως ξέρετε;

Αυτός ο εγκέφαλος που ελέγχει τους φόβους μας, είναι στο υποσυνείδητο μέρος του νου. Αυτό σημαίνει πως οι φόβοι των ανθρώπων δεν είναι συνειδητοί.

Η λίστα με τις Top 10 φοβίες των ανθρώπων είναι:

  1. Φόβος για αεροπλάνα
  2. Φόβος δημόσιας ομιλίας
  3. Υψοφοβία
  4. Σκοταδοφοβία
  5. Της οικειότητας
  6. Του θανάτου
  7. Φόβος της αποτυχίας
  8. Της απόρριψης
  9. Για αράχνες
  10. Φόβος της δέσμευσης

Έχει και άλλους πολλούς φόβους. Φόβος για σκύλους, για οδοντιάτρους, για φίδια, για λουλούδια για κεραυνούς, φόβος για εγκατάλειψη κ.α.

Είναι όμως ένας φόβος πολύ πιο επικίνδυνος από όλους αυτούς. Ο φόβος που στο άκουσμα του οι περισσότεροι φεύγουν, ή παγώνουν, ή δικαιολογούνται.

Ο φόβος της αλλαγής

Θεωρώ πως ο φόβος της αλλαγής είναι ο πιο ύπουλος υποσυνείδητος φόβος που αν τον αφήσουμε να έχει εφαρμογή πάνω μας τότε μας περιμένει μια πικρή ζωή.

Ο κόσμος που ζούμε μεταβάλλεται συνεχώς. Κάθε δευτερόλεπτο όλα έχουν αλλάξει. Μπορεί με αυτά τα μάτια που έχουμε να μην είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε αλλά η φυσική μας δείχνει πως τα πάντα είναι ενέργεια και η ενέργεια ρέει.

Συνεπώς το να πιστέψει ένας άνθρωπος ότι τίποτα δε θα αλλάξει και όλα θα μείνουν σταθερά για μένα σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος έχει πέσει θύμα των αισθήσεων του και  έχει ψηλό επίπεδο άγνοιας.

Στην πραγματικότητα παρακολουθούσα εχθές ένα βίντεο που έδειχνε το πόσο θα αλλάξει η κατάσταση με τους ανθρώπους που δουλεύουν ως υπάλληλοι στο μέλλον μιας και τη θέση τους θα την πάρουν ρομπότ.

Όποιον τομέα και να πιάσω θα βρω και από κάτι να πω ώστε να αποδείξω πόσο λάθος κάνουμε να πιστέψουμε ότι θα παραμείνει ίδιο το παιχνίδι.

Τι προτείνω

Λέω ξεκάθαρα στο βίντεο μου πιο πάνω την πρόταση μου. Είναι η διά βίου μάθηση και εξέλιξη. Είναι η διαδικασία της Προσωπικής Εξέλιξης.

Μην κάνετε το τεράστιο σφάλμα να πιστέψετε πως η μελέτη τελειώνει με το τέλος του πανεπιστημίου. Εγώ δεν το έχω κάνει γι’αυτό και βλέπω πως τώρα ξεφεύγω από κάποια άτομα που πριν από λίγα χρόνια ήμουν θεωρητικά πίσω τους.

Ο φόβος της αλλαγής είναι κάτι πολύ ύπουλο γιατί παίζει με τη ζώνη άνεσης μας και γενικά με τον τρόπο που δουλεύει ο άνθρωπος.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα