Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να Προωθήσεις τον Εαυτό σου

Μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή, είναι η γνώση της σωστής τοποθέτησης στην σωστή χρονικά στιγμή, δηλαδή το personal branding!

Είναι κάποια πράγματα στη ζωή, κάποιες μικρές διαφορές που πραγματικά καθορίζουν το αν θα πετύχει κάποιος ή όχι. Δεδομένου ότι το timing είναι τα πάντα στον κόσμο που ζούμε, άρα το να γνωρίζει κάποιος να τοποθετείται σωστά και να παίρνει σωστή θέση αναλόγος με το τι συμβαίνει στην αγορά, είναι εξαιρετικά κρίσιμο!

Σε αυτό όμως το άρθρο δε θα μιλήσουμε μόνο για τη βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση στην αγορά. Θα μιλήσω για μια νέα δεξιότητα. Μία από τις δεξιότητες που δεν χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας! Το Personal Branding.

Τι είναι το Personal Branding

Το personal branding είναι το πως να προωθήσεις σωστά την προσωπικότητα σου. Πως να πακετάρεις σωστά τον εαυτό σου ώστε να τοποθετηθείς στην αγορά. Με ποιον τρόπο να προβληθείς και με ποια μέσα ώστε στον ίδιο χρόνο να κερδίσεις περισσότερα.

Αυτά είναι τα προβλήματα που λύνει το σωστό personal branding. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι έχουν άγρια μεσάνυχτα από τέτοια πράγματα και όχι αδίκως. Ποτέ κανένας δεν βγήκε να μιλήσει για τέτοια σοβαρά θέματα. Όποιος έχει τη γνώση στην Ελλάδα την κρατάει για τον εαυτό του και την εφαρμόζει μόνος του.

Μετά από λίγο καιρό πετυχαίνει και όλοι οι άλλοι μιλάνε γι’αυτόν. Μα πως έφτασε τόσο ψηλά. Πως τα κατάφερε έτσι;

Ποια είναι η διαφορά του Personal Branding και του Marketing

“Το personal branding είναι μακροπρόθεσμη στρατηγική.”

Αυτό είναι το βασικό που θέλω να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας. Είναι κάτι μακροπρόθεσμο που σκοπό έχει να σε καταξιώσει ως η εξουσία στην αγορά που τοποθετείσαι. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλην. Χρειάζεται πολύς χρόνος, τεράστια προσπάθεια και υπομονή για να επιτευχθεί σωστά κάτι τέτοιο.

Το marketing από την άλλη μεριά, έχει να κάνει με μία ή περισσότερες καμπάνιες. Δηλαδή έχεις ένα προιόν που θέλεις να πουλήσεις ή να εισάγεις στο παιχνίδι και απλά χρησιμοποιείς τεχνικές marketing για να αυξήσεις την αξία του στα μάτια των αγοραστών με σκοπό να το αγοράσουν ή να θεμελιώσεις την εμπιστοσύνη του κοινού ότι κάνει καλή δουλειά αυτό το προιόν.

Το marketing δηλαδή είναι λίγο πιο βραχυπρόθεσμο από το Branding γενικότερα. Όμως με το Personal Branding τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το marketing έχει εφαρμογή σχεδόν σε όλα τα προιόντα. Το Personal Branding είναι αποκλειστικά για ανθρώπους που θέλουν να ηγηθούν, τελεία. Γι’αυτό και ονομάζεται και Personal.

“Όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου σαν μάρκα, τότε κάνεις σωστό Personal Branding.”

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το personal branding προς όφελος τους

Στο παραπάνω βίντεο για ποιους είναι το personal branding. Ουσιαστικά είναι για οποιονδήποτε θέλει να κυριαρχήσει στην αγορά. Είναι για πολιτικούς, για ηγέτες της σκέψης, για συγγραφείς βιβλίων, για επιχειρηματίες, για επενδυτές, για αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο την καριέρα τους, για εργαζόμενους που θέλουν να γίνουν διευθυντές ή ανώτερα στελέχη.

Είναι για όλες τις ομάδες! Αρκεί βέβαια να θέλεις να εξελιχθείς και να θέλεις να φτάσεις στο ανώτατο επίπεδο την καριέρα σου.

“Έχω παρατηρήσει ότι πολύ λίγοι Έλληνες σκέφτονται το πως να τελειοποιήσουν την καριέρα τους.” – Terry Hatziieremias

Δε γνωρίζω γιατί, ίσως να μη ξέρουν το πως, ίσως να τους φαίνεται πολύς ο κόπος, ίσως απλά να θέλουν να πίνουν κάθε μέρα τσίπουρα και να τρώνε στις ταβέρνες, ίσως να θέλουν να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα στην τηλεόραση.

Related Article: 7 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν θες να γίνεις καλύτερος ηγέτης

Οκ δεν έχω πρόβλημα με αυτά, αλλά δεν πιστεύω ποτέ ότι έχει υπάρξει άνθρωπος που να τοποθετηθεί σωστά στην αγορά έχοντας τέτοιες ιδέες και τέτοιες ασχολίες. Αν και το ποδόσφαιρο είναι ένα έξυπνος τρόπος να χειραγωγήσεις τις μάζες γι’αυτό και βλέπετε πολιτικούς να εμφανίζονται αραιά και που και φυσικά να το καλύπτει και η τηλεόραση.

Πως να Προωθήσεις τον Εαυτό σου

Υπάρχουν πολλές τακτικές και στρατηγικές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Το Personal Branding βρίσκεται στην ιεραρχία της καταξίωσης που έχω δημιουργήσει. Κάποια στιγμή θα την δημοσιεύσω.

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η γνώση του P.B. αν θέλει κάποιος να καταξιωθεί στην αγορά. Πλέον βλέπουμε μεγάλες επιχειρήσεις να βάζουν ως μέρος της καμπάνιας τους ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική αυτή προφανώς και δουλεύει αν γίνει σωστά.

Παρακάτω θα μάθεις πως να κάνεις σωστό Personal Branding με απλές αλλά καθοριστικές κινήσεις.

1. Αγόρασε domain με το όνομα σου

Πολύ απλό αλλά δεν το βλέπω να το κάνουν. Ας πάρουμε παράδειγμα εμένα. Δεν μ’αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου αλλά η προκειμένη περίπτωση είναι για να σας δείξω κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το άρθρο στο website μου, www.terry.gr ! Το όνομα terry, είναι το όνομα μου Terry Hatziieremias. Έχω αγοράσει δηλαδή το όνομα μου σε domain και το έχω κάνει website ώστε να μπορώ να μοιράζομαι τις ιδέες μου, να προβάλλω σωστά και ελεγχόμενα τον εαυτό μου και να έλκω πιθανούς πελάτες.

2. Φτιάξε το προσωπικό σου blog

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν το προσωπικό τους blog.

“Πρέπει να έχεις blog! Κάθε άρθρο που δημοσιεύεις μπαίνει στο βιογραφικό σου!”

Κάθε δημοσίευση που κάνεις μετράει! Το παιχνίδι τώρα είναι η Google, το Facebook. Δε νοείται να μην έχεις παρουσία σε όλα αυτά τα εργαλεία.

Αυτή τη στιγμή τα καλύτερα social media για bloggers είναι τα medium.com και tumblr.com

Κάνε λογαριασμό και ξεκίνα να γράφεις τα άρθρα σου! Κάποια στιγμή μπορείς να συνδυάσεις το blog σου στο medium ή το στο tumblr με το site σου! Γίνεται και αυτό ναι! Ακόμα και ας μην έχεις site δηλαδή, ξεκίνα με αυτά τα εργαλεία.

3. Φτιάξε την προσωπική σου σελίδα στο Facebook

Μπες εδώ και δημιούργησε την προσωπική σου σελίδα. Εάν είσαι άτομο βάλε Public Figure. Για επιχείρηση βάλε κάτι αντίστοιχο. Αν θέλεις να προωθήσεις το website σου βάλε, website.

Εφόσον μιλάμε για Personal Branding μιλάμε για Public Figure. Θα δεις ότι το Facebook θα ξεκινήσει να σου ζητάει links από το website σου, το blog σου. Καλό θα ήταν να είχες ακολουήσει τα πρώτα δύο βήματα του άρθρου, διαφορετικά δε θα έχεις τίποτα να δείξεις στον κόσμο.

4. Βρες τον τρόπο που θα δημοσιεύεις περιεχόμενο

Είπαμε στο #2 ότι χρειάζεσαι το blog. Μπορείς το έχεις είτε για article syndication είτε για video syndication!Δηλαδή στο blog σου μπορείς είτε να γράφεις άρθρα, είτε να ανεβάζεις βίντεο. Πλέον πολύ της μόδας είναι και το podcast. Αλλά οκ, μείνε στα βασικά. Ακόμα και εγώ δεν κάνω podcast αυτή τη στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο.

Φυσικά αν κάνεις και τα δύο ή και τα τρία, ταυτόχρονα τότε έχεις περισσότερες ελπίδες να ανέβεις στα μάτια της google. Παρ’όλα αυτά ξεκίνα με κάτι! Μπορεί πραγματικά να γράφεις καλά άρθα. Αντίστοιχα μπορεί να ξέρεις από editing και γενικά από video production. Τέλεια! Κάνε κανάλι στο youtube και ξεκίνα!

Απλά κάνε κάτι, δημοσίευσε περιεχόμενο. Βάλε στόχο μια φορά την εβδομάδα. Αντί να χάνεις χρόνο στο Facebook, γράψε ένα άρθρο και δημοσίευσε το στο Facebook.

5. Ξεκίνα να σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως επιχείρηση

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα και το πιο δύσκολο γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν από επιχειρηματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εφικτό να σου πω πως να σκέφτεσαι ως επιχειρηματίας μέσα από ένα άρθρο. Μπορείς να βρεις κάποιο βιβλίο, σίγουρα θα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον.

Γενικά όμως, ξεκίνα να σκέφτεσαι αν αυτό που πρόκειται να κάνεις, θα κάνει καλό στην εικόνα σου. Κάποιες φορές όταν σκεφτόμαστε έτσι καταλαβαίνουμε πολύ γρήγορα αν πρέπει να πράξουμε ή αν πρέπει να σιωπήσουμε.

“Σκέψου πως οι άλλοι θέλουν να σε σκέφτονται και ξεκίνα να φτιάχνεις την εικόνα σου γύρω από αυτό.” Τerry Hatziieremias

Για παράδειγμα θα σου πω πως το σκέφτομαι εγώ το θέμα αυτό. Αν κάποιος σκεφτεί ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας coach που θα βοηθήσει πραγματικά τον πελάτη να μεταμορφώσει τη ζωή του αυτή τη στιγμή, θέλω να είμαι εγώ η πρώτη σκέψη και το όνομα μου Λευτέρης Χατζηιερεμίας.

Οι πράξεις μου άρα συνάδουν με το παραπάνω. Αν θεωρώ ότι μια κίνηση μου βοηθά τον στόχο μου την κάνω. Αν όχι, τότε απλά δεν το πράττω!

Επίλογος

Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτό το άρθρο. Δες και το βίντεο και πες μου την άποψη σου στα σχόλια από κάτω. Και αν έχεις κάποια ερώτηση κάν’την μου στα σχόλια από κάτω!

Στην επιτυχία σου,
Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας
Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα