Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να χτίσεις πειθαρχία

Ένα πράγμα είναι που σε σηκώνει κάθε μέρα από το κρεβάτι και αυτό είναι η πειθαρχία. Και αυτό γιατί τα όνειρα σου δεν είναι εκεί μπροστά σου για να σε παρακινούν κάθε πρωί. Αλλιώς δεν θα ήταν όνειρα. Θα ήταν πραγματικότητα.

Αν νιώθεις λοιπόν απογοήτευση γιατί βλέπεις να μην πιάνεις τα όνειρα σου, ή αν βλέπεις την απόδοση σου να μην φέρνει το αποτέλεσμα που επιθυμείς, το σημερινό άρθρο θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ευκολότερα αυτές ή παρόμοιες καταστάσεις. Διάβασε το ως το τέλος του και κάνε κοινοποίηση.

Πειθαρχία ίσον ελευθερία

Είμαστε όλοι μας πειθαρχημένοι. Η πειθαρχία είναι σχεδόν έμφυτη. Απλά κάποιοι έμαθαν να πειθαρχούν σε πράγματα που φέρνουν θετικό αποτέλεσμα, ενώ κάποιοι άλλοι έμαθαν να πειθαρχούν σε αρχές, πράξεις και πεποιθήσεις που φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα διαβάζοντας Σωκράτη αυτό το διάστημα στην ζωή μου, παρατήρησα ότι πρέπει να μάθω να κοιμάμαι λιγότερες ώρες, όμως αυτές οι ώρες να είναι πιο αποδοτικές και πιο σωστές.

Read More: Πως να κάνεις τον τέλειο ύπνο.

Και πραγματικά πιστεύω ότι αν θέλεις να πειθαρχήσεις πρέπει να ξεκινήσεις από τα πιο απλά και βασικά ζητήματα όπως αυτά του ύπνου και της διατροφής.

Πρέπει να πειθαρχήσεις στα σωστά

Εφόσον μιλάμε για πειθαρχία λοιπόν, πρέπει πρώτα να αναλύσουμε τις αρχές. Μιας και το δεύτερο συνθετικό της λέξης πειθαρχίας είναι η αρχή έτσι;

Αν τραβήξεις τις απολαύσεις από το σύστημα σου, τότε θα παρατηρήσεις ότι η πειθαρχία δεν είναι και τόσο δύσκολο ζήτημα.

Η πρώτη λοιπόν αρχή στην οποία θέλω να πειθαρχήσεις και που θα ξεκλειδώσει την πειθαρχία σου, είναι το να μην είσαι άνθρωπος των απολαύσεων.

Όταν λοιπόν σοβαρευτείς και συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή δεν είναι μόνο απολαύσεις. ‘Η ότι δεν θέλεις να ζήσεις μια ζωή που έχει να κάνει μόνο με απολαύσεις γιατί είσαι άνθρωπος της εξέλιξης και της συνεισφοράς. Και πως ότι οι απολαύσεις βασικά δεν θα τελειώσουν ποτέ.

Επίσης όταν καταλάβεις ότι οι απολαύσεις έχουν μεγαλύτερο νόημα όταν δεν πραγματοποιούνται συχνά, και ότι η αναμονή της ηδονής είναι η μεγαλύτερη ηδονή, τότε θα είσαι πιο έτοιμος να πειθαρχήσεις σε κάτι που θα σε οφελήσει.

Για να είμαι 100% ειλικρινής μαζί σου, αν δεν πειθαρχήσεις σε κάτι ουσιαστικό που θα σε οφελήσει, η πειθαρχία θα σου κάνει μεγάλη ζημιά.

Η πειθαρχία ενεργοποιείται με μικρές δόσεις πρώτα

Η πειθαρχία ενεργοποιείται αυτόματα και με μικρές δόσεις πρώτα. Ουσιαστικά η πειθαρχία βρίσκεται στην λεπτομέρεια. Ακόμα και το πιο μικρό πράγμα που κάνεις επηρεάζει το σύστημα.

Όταν κάνεις τα σωστά πράγματα, αυτά που έχεις ορίσει με στόχους πως είναι τα σωστά για τον μελλοντικό σου εαυτό, τότε θα δεις ότι μετά από λίγο καιρό θα νιώθεις μια δύναμη που θα σε βοηθάει φοβερά με σημαντικές αποφάσεις με την ζωή σου.

Αυτή η δύναμη είναι η δύναμη της πειθαρχίας. Θα είσαι ο άνθρωπος που κάνει το σωστό γιατί θα κάνεις το σωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν θα θέλεις να χαλάσεις το momentum που έχεις χτίσει. Θα γίνεις λοιπόν εύκολα ο άνθρωπος της πειθαρχίας.

Δεν θα σε ενδιαφέρει πλέον η παρακίνηση γιατί απλά θα πράττεις αυτόματα. Χωρίς να σκέφτεσαι.

Δες αυτό το βίντεο του Casey Neistat στην συνέντευξη που πήρε από έναν καταδρομέα στο κανάλι του.

Όμως μην ξεχνάς ποτέ το εξής.

Η πειθαρχία έρχεται με μικρές δόσεις. Ακόμα και το πιο μικρό πράγμα που κάνεις σωστά, σε επηρεάζει.

Η πειθαρχία ξεκινάει κάθε νύχτα, από το μηδέν

Ενώ σου μίλησα για την δύναμη του momentum και της πειθαρχίας, πρέπει τώρα να σου πω ότι η πειθαρχία ξεκινάει από το μηδέν κάθε μέρα. Ή να το θέσω πιο σωστά. Κάθε νύχτα. Και μάλιστα την νύχτα από το βράδυ που πέρασε.

Ναι! Από την μία έχεις στην πλάτη σου τόσες σωστές πράξεις, αλλά από την άλλην είναι πάρα πολύ εύκολο να γκρεμίσεις ό,τι έχτιζες τόσο διάστημα.

Ξεκίνα λοιπόν να κάνεις απλές ασκήσεις κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, όπως το να πλένεις τα δόντια σου, να γράφεις το ημερολόγιο σου, ή να οργανώνεις την επόμενη μέρα σου όπως λέω και στο πρόγραμμα Better Life.

Ξεκινάς κάθε μέρα από το μηδέν. Ειδικά αν είσαι άνθρωπος που δεν πειθαρχεί εύκολα στα σωστά μην ξεχάσεις ποτέ αυτόν τον κανόνα. Κάθε μέρα από το μηδέν. Κάθε μέρα είναι μια νέα ημέρα για σένα και την ζωή σου. Μπορείς να αλλάξεις αν το επιθυμείς. Οι τρόποι υπάρχουν.

Κάθε μέρα είναι μια νέα μάχη με την ζωή. Ξεκίνα λοιπόν τις ημέρες σου με προοπτική και ευγνωμοσύνη και θα δεις πως η ζωή θα γίνει καλύτερη για σένα.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

High Performance – Online Business Coach

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Mην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι στο YouTube.

Και τέλος φυσικά μην ξεχάσεις να μπεις στο www.terry.gr/betterlife και να πάρεις πρόσβαση στο νέο πρόγραμμα που θα σε καταπλήξει.S

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα