Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Θα σου Δείξω Πως να Σταματήσεις να Σκέφτεσαι

Το άτομο που σκέφτεται συνεχώς, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από τις σκέψεις του και δεν έχει ψυχική ηρεμία. Χάνει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο και ζει σε έναν κόσμο με παραισθήσεις. Αυτό είναι ο ορισμός της παράνοιας!

Ποιες είναι όμως οι σκέψεις που μας κάνουν ζημιά; Μήπως είσαι το παραπάνω άτομο ή σου έρχεται κάποιος στο μυαλό που ξέρεις; Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω τον τρόπο του πως να ελέγξεις το μυαλό σου γι’αυτό κλείσε τις αποσπάσεις προσοχής και έχε το νου σου εδώ! Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για σένα.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα κάτι. Δεν είπα ποτέ ότι το να σκέφτεσαι είναι κακό! Αυτό που λέω μόνο είναι ότι κάποια άτομα παρουσιάζουν εθισμό στη σκέψη. Η άποψη του Καρτέσιου, σκέφτομαι άρα υπάρχω, είναι σωστή ως έναν βαθμό. Σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι άμα σκέφτεσαι πολύ, ζεις και καλά!

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που δημιουργείται στα άτομα που σκέφτονται πολύ;

Τι φάνταζεστε ότι σκέφτονται οι άνθρωποι συνήθως; Αριθμούς, λέξεις, έννοιες, προβλήματα αρνητικά, συμπεριφορές ανθρώπων που τους πείραξαν, προβλήματα υγείας, λογαριασμοί, τράπεζες.

Ας κάνουμε ένα απλό τεστ για έναν υποθετικό άνθρωπο.

Φαντάζεσαι ο υποθετικός μας φίλος να σκέφτεται μόνο αριθμούς; Τίποτα άλλο. Μόνο αριθμούς. Να μεταφράζει τα πάντα σε αριθμούς! Αυτό το πρόβλημα το έχουν αυτοί που ασχολούνται με αριθμοσοφία. Σκέφτονται σε αριθμούς.

Και είναι πρόβλημα γιατί οι αριθμοί δεν υπάρχουν! Είναι ένα ανθώπινο κατασκεύασμα που το χρησιμοποιούμε ως σημείο αναφοράς για να μπορούμε να συνενοούμαστε.


“Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται κάτι που δεν υπάρχει βγαίνει άγχος στο σώμα.”

Terry Hatziieremias

Αυτό γιατί ο οργανισμός θέλει να μας κρατήσει ζωντανούς. Συνεπώς, μας δίνει σήμα να προσέξουμε αυτό που συμβαίνει στο τώρα. Στον πραγματικό κόσμο. Γιατί αν δεν προσέξουμε στο τώρα και περάσουμε ασυνείδητα έναν δρόμο, μπορεί να μας χτυπήσει το αμάξι. Και επειδή ο οργανισμός μας δε θέλει να πονάει, βγάζει άγχος στο σώμα για να μας συνειδητοποιήσει ότι αυτό που κάνουμε είναι λάθος.

Τώρα αν οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο απίθανα ηλίθιο επίπεδο να πιστεύουν ότι το άγχος είναι φυσιολογικό για να δικαιολογήσουν τις αποτυχημένες συμπεριφορές τους, αυτό είναι άλλο θέμα!


“Το άγχος δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Μην το παίρνεις ποτέ ως δεδομένο.”

Terry Hatziieremias

Ο άνθρωπος που σκέφτεται πολύ μπερδεύει τον πραγματικό κόσμο με τον φανταστικό κόσμο

Ένα δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι ο άνθρωπος που σκέφτεται πολύ μπερδεύει τον πραγματικό κόσμο με τον φανταστικό κόσμο. Αν για παράδειγμα σκέφτεσαι πολύ τον λογαριασμό σου στην τράπεζα, τείνεις να πιστεύεις ότι το νούμερο στον λογαριασμό αντικατοπτρίζει και το πόσο αξίζεις εσύ σαν άνθρωπος.

Παρανοϊκό!

Μην παίρνεις σαν δεδομένο κάτι τέτοιο. Μην αφήνεις να καθορίσει την ύπαρξη σου, τον τρόπου που σκέφτεσαι, τη διάνοια σου αλλά και το DNA σου, η τράπεζα. Ούτε η πολιτική, ούτε οι ειδήσεις των οκτώ, ούτε ο πατέρας σου, ούτε ο εργοδότης σου.

“Οι άνθρωποι είμαστε πολύ περισσότερο από αυτό που μας έχουν πουλήσει σαν ιδέα ότι είμαστε!”

Terry Hatziieremias

Για να σου δώσω να καταλάβεις. Το ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε στο τώρα, δηλαδή υπάρχουμε, μόνο αυτό ξέρεις πόσο αξίζει. 400 τριεσεκατομμύρια προς ένα είναι οι πιθανότητες να γίνει κάποιος άνθρωπος! Καταλαβαίνεις το νούμερο; Το χωράει λίγο η διάνοια σου;

Πόση αξία άρα έχει η ανθρώπινη ύπαρξη; Απάντηση: Δεν έχει! Πόση αξία έχεις άρα εσύ; Δεν μπορούμε να το μετρήσουμε. Είναι τόσο μεγάλο το νούμερο που αδυνατούμε να το μετρήσουμε.

Ο λογαριασμός της τραπέζης σου άρα καθρευτίζει το ποιος πραγματικά είσαι;

“Είσαι τόσο πολύ, που δεν χωράς σε αριθμούς!”

Terry Hatziieremias

Οπότε μην μπερδεύεις τον φανταστικό κόσμο που σου έχουν πουλήσει, με τον πραγματικό κόσμο οκ; Κάνε μου τη χάρη. Γιατί αυτό που σκέφτεσαι εσύ τώρα με το μυαλό, επηρεάζει αυτό που σκέφτεται το παιδί σου, εγώ, η ανθρωπότητα. Και επειδή αυτό το περιεχόμενο είναι απόρρητο θα σταματήσω εδώ!

Αν σου άρεσε το άρθρο κάντο κοινοποίηση!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα