Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να χάσεις κιλά σωστά (Δωρεάν Ebook)

Πως ο άνθρωπος χάνει κιλά; Έχεις δοκιμάσει τα πάντα από δίαιτα και διατροφή και δεν έχεις δει αποτέλεσμα; Πας γυμναστήριο και τους βλέπεις όλους με ωραία σώματα και εσύ ενώ προσπαθείς δεν μπορείς να δεις με τίποτα αποτέλεσμα;

Ε τότε είσαι στο σωστό μέρος γιατί έχω να σου πω ότι το χάσει κανείς κιλά είναι νοητικής φύσης θέμα, δηλαδή έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του νου σου και είσαι πολύ τυχερός γιατί αυτό το άρθρο ίσως είναι ο καλύτερος βήμα προς βήμα οδηγός που θα βρεις στο διαδίκτυο τελεία.

Μόνο να προιδεάσω λίγο, είναι 3938 λέξεις καθαρού περιεχομένου.. Πιθανώς να χρειαστείς λίγο χρόνο προς μελέτη!

Γεια σου φίλε/φίλη, είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας (High Performance Coach) και νομίζω ότι μετά από 10 χρόνια εμπειρίας στη σωματική διάπλαση και πατέρα με master στην προπονητική, έχω τα κατάλληλα ερεθίσματα και γνώσεις ώστε να σου δώσω έναν εμπεριστατωμένο βήμα προς βήμα οδηγό του πως να χάσεις κιλά αλλά πιο σημαντικά πως να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι πλέον στον κόσμο μας, όπου και αν κοιτάξεις σίγουρα θα βρεις έναν άνθρωπο που έχει παραπάνω κιλά. Βλέπω λίπος παντού! Ακόμα και πάνω μου κάποιες φορές δεν κρύβω. Διάβασα επίσης ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε παιδική παχυσαρκία!

Αυτά τα νέα δεν είναι καλά..

Θεωρώ ότι εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Επίσης θεωρώ ότι έχουν ακούσει οποιαδήποτε αηδία μπορεί κανείς να φανταστεί από τους “ειδικούς” με σκοπό να τους πουλήσουν κάποιο πρόγραμμα ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Στο σημερινό μου blog post, όπως και σε όλα τα άλλα posts μου, θα σου δώσω έναν δωρεάν βήμα προς βήμα οδηγό που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει ώστε να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Γεια σας φίλοι μου, ονομάζομαι Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας και αυτό είναι το daily blog μου. Κάθε μέρα 5/7 γράφω ένα άρθρο σε κατηγορίες όπως, φυσιολογία, νοοτροπία, διανοητική, μάρκετινγκ, επιχειρηματικότητα.

Ξέρω ότι δεν έχουν συνοχή αλλά σε πρώτο επίπεδο το κάνω για μένα. Σε δεύτερο επίπεδο το κάνω για αυτούς που θέλουν να διαβάζουν το περιεχόμενο μου και να παίρνουν την προοπτική μου.

Σήμερα θα ασχοληθώ με το θέμα της παχυσαρκίας και κατ΄επέκταση το πως να χάσεις κιλά.

Για την ακρίβεια καθώς γύριζα από το γυμναστήριο, πέτυχα στο δρόμο δυο φίλους. Ο ένας μου είπε πως θέλει να χάσει κιλά και πως σκέφτεται να αγοράσει μια πρωτείνη. Δηλαδή ένα συμπλήρωμα διατροφής πρωτείνη.

Από μέσα μου κατάλαβα ότι πρέπει να βοηθήσω μιας και έχω καταναλώσει αρκετά συμπληρώματα διατροφής σε αυτήν τη ζωή άρα πάμε μ’αυτά και μ’αυτά να καταρρίψουμε τον πρώτο μεγάλο μύθο..

Μύθος #1: Δε χρειάζεσαι συμπληρώματα διατροφής σε πρώτο επίπεδο

Είναι απλό, συμπλήρωμα διατροφής χρειάζεται κάποιος ο οποίος έχει ανάγκη να συμπληρώσει τη διατροφή του. Επειδή ακριβώς αυτά που τρώει δεν του φτάνουν σε σχέση με το στόχο που έχει βάλει.

Αν δηλαδή έχουμε στόχο να πέσουμε στο 6% λίπους και γνωρίζουμε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να μην καταναλώσουμε φρούτα για λίγο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο ζάχαρο του αίματος, θα πρέπει άρα τις συγκεκριμένες βιταμίνες να τις πάρουμε με διαφορετικό τρόπο.

Συνεπώς, αν θέλεις να χάσεις κιλά μην αγοράσεις συμπλήρωμα διατροφής γιατί δεν το χρειάζεσαι.

Οτιδήποτε άλλο έχετε αυτή τη στιγμή στο μυαλό σας είναι προπαγάνδα της βιομηχανίας.

Δεν είμαι κατά των συμπληρωμάτων διατροφής γενικότερα άλλωστε σας είπα ότι έχω ήδη καταναλώσει αρκετά και τυγχάνει να ξέρω πολύ καλά το πως λειτουργεί η συγκεκριμένη βιομηχανία. Γνωρίζω ότι η απορρόφηση τους είναι υπερβολικά χαμηλή γιατί πολύ απλά είναι χημικά προιόντα.

Ο άνθρωπος δεν έχει δημιουργηθεί για να καταναλώνει χημικά προιόντα παρόλο που έχει ελεύθερη βούληση και μπορεί να το κάνει.

Ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει εδώ, δε θα εμβαθύνω περισσότερο. Αν είσαι άτομο που ασχολείται με πρωταθλητισμό τότε μπορεί και να χρειάζεσαι καμιά πολυβιταμίνη. Αν ήσουν όμως αθλητής πρωταθλητισμού δε θα έψαχνες στη Google για το πως να χάσεις κιλά. 

Άρα τα πράγματα είναι πολύ απλά και στο τέλος της μέρας δε γίνεται να χάσεις κιλά αν είναι να πάρεις κάτι. Είναι αντίθετες έννοιες. Πως γίνεται να χάσεις παίρνοντας;

Κάνε μου σχόλιο από κάτω αν έχεις περισσότερες απορίες γι’αυτό το θέμα να σου εξηγήσω πως λειτουργεί το placebo effect ή διάβασε αυτό το άρθρο του Harvard..

Μύθος #2: Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις γρήγορα

Πάτησα λίγο στο google να δω τι γράφουν άλλοι για το θέμα αυτό του πως να χάσεις κιλά και φρίκαρα!

Δε γίνεται να υπάρχει τόση άγνοια πραγματικά..

Οι τίτλοι της πρώτης σελίδας στη google.gr ήταν: “Πως να χάσεις 10 κιλά σε 7 ημέρες” (ΧΑΧΑ), “Πως να χάσεις 5 κιλά σε 2 εβδομάδες” “Φάε αυτό και χάσε μέσα σε μια μέρα 2 εκατοστά από το λίπος στην κοιλιά” και πολλά άλλα ωραία τέτοια κόλπα.

Δε φταίνε αυτοί όχι..

Αυτοί απλά αγόρασαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από κανέναν niche marketer της πλάκας με 49,97 δολάρια και νομίζουν ότι έτσι είναι το σωστό marketing. Ή ακόμα χειρότερα είδαν το cosmopolitan ή το άλλο το Men’s Health και διάβασαν τους τίτλους από το εξώφυλλο. Σου λέει για να το κάνουν αυτά τα περιοδικά που κάποιοι τα αγοράζουν τότε μάλλον θα λειτουργεί..

Θα σου πω κάτι…

Όπως τόσα χρόνια με τόση πειθαρχία έτρωγες τις Κυριακές το πρωί μετά την εκκλησία την πάστα σου ή τη μπουγάτσα σου εδώ στη Θεσσαλονίκη και κατά συνέπεια έκανες το σώμα που έχεις τώρα, έτσι με την αντίστοιχη ευλάβεια θα πρέπει να πράττεις, απλά τώρα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αν καταφέρεις βασικά να πειθαρχήσεις τόσο πολύ που σε συγκεκριμένους χρόνους να τρως συγκεκριμένες τροφές, τότε βάζω στοίχημα 1000:10 ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχεις το ιδανικό σώμα όπως και να το φαντάζεσαι.

Εφόσον άρα μίλησα για τους δύο μύθους που βλέπω συχνά τώρα θα σου πω τι ακριβώς πρέπει να κάνεις..

Θα σου δώσω τον βήμα προς βήμα οδηγό μου..

Πως να χάσεις κιλά

Βήμα #1: Πίστεψε στον εαυτό σου

Έχεις στην κατοχή σου τον πιο απίθανο μηχανισμό του πλανήτη Γη. Ποιος φαντάζεσαι ότι είναι αλήθεια;  Θα σε βοηθήσω… Δεν είναι το κινητό σου, ούτε ο υπολογιστής σου. Δεν είναι ούτε το αμάξι σου.

Είναι το σώμα σου!

“Το ανθρώπινο σώμα είναι η πιο εκλεπτυσμένη τεχνολογία πάνω στον πλανήτη Γη.”


Terry Hatziieremias

Παρόλα αυτά εσύ αυτή τη στιγμή δε πιστεύεις στις δυνατότητες του γιατί πολύ απλά δεν τις έχεις δει. Θα σου πω όμως κάτι. Όλοι μας έχουμε τον ίδιο μηχανισμό και απλά η διαχείρηση αλλάζει. Εφόσον δεν πιστεύεις στο σώμα σου, πίστεψε στο σώμα των άλλων!

Γιατί ξέρω ότι έχεις δει να χάσουν άνθρωποι κιλά και να αλλάζει η ζωή τους..

Υπάρχουν απεριόριστοι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να χάσουν κιλά, να αποκτήσουν ένα καλό δυνατό σώμα και να το διατηρήσουν. Πίστεψε ότι μπορεί να γίνει και θα γίνει. Γιατί απλά έχει ξαναγίνει απεριόριστες φορές!

Τα συμπληρώματα διατροφής αυτό σου πουλάνε. Το leap of faith που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις. Σου πουλάνε την πίστη που δεν έχεις δηλαδή και είμαι εδώ για να σου πω ότι απλά πίστεψε στον εαυτό σου, το αξίζει. Σε έχει φέρει ως εδώ στη ζωή μην τον υποτιμάς με αυτόν τον τρόπο..

Αυτό ονομάζεται placebo effect στη βιολογία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό.. Ολόκληρες βιομηχανίες στον πλανήτη Γη στηρίζονται πάνω του! Δεν είναι μόνο τα συμπληρώματα διατροφής, είναι τα ρούχα είναι τα ακριβά αυτοκίνητα και ρολόγια.. Μιλάμε για δισεκατομμύρια δολάρια εδώ..

Άρα το πρώτο βήμα είναι να πιστέψεις ότι το να χάσεις κιλά είναι απολύτως εφικτό!

Βήμα #2: Επέτρεψε στον εαυτό σου να θέλει και να περιμένει το καλύτερο

Πολύ βασικό και απλό, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να θέλει το καλύτερο γι’αυτόν.

Λένε από μέσα τους, ναι αυτό θα ήταν υπέροχο αποτέλεσμα αλλά μάλλον δεν έχει εφαρμογή σε εμένα.

Καλέ μου άνθρωπε το να θέλεις είναι εντελώς δωρεάν, δε χάνεις απολύτως τίποτα με το να θελήσεις κάτι καλό για τον εαυτό σου. Για την ακρίβεια το να θέλεις και να περιμένεις το καλύτερο για τον εαυτό σου είναι ένας από τους τρόπους που έχουμε βρει ότι αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες για καλό αποτέλεσμα.

Είναι όρος στην ψυχολογία και ονομάζεται expectancy motivational theory του Victor Vroom για όσους θέλουν να εμβαθύνουν..

Άρα το δεύτερο βήμα είναι να περιμένεις και να θέλεις πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, θέλησε ένα αδύνατο καλογυμνασμένο αισθησιακό κορμί αλλά μη μήνεις εκεί.. Έχουμε και άλλα βήματα..

Βήμα #3: Φαντάσου…

Κλείσε τα όμορφα ματάκια σου πριν κοιμηθείς και φαντάσου το πως θα είσαι σε ένα χρόνο από τώρα αν τα κάνεις όλα σωστά.

Φαντάσου τον εαυτό σου να μπαίνει σε ένα χώρο και να τραβάει όλα τα βλέμματα. Φαντάσου να είσαι μέσα στις παρέες και να σε ρωτάνε όλοι, μα καλά πως το έκανες αυτό; Θέλω και εγώ να χάσω 2-3 κιλά! Να σου ζητάνε tips και συμβουλές για κάτι που μέχρι τώρα εσύ ρωτούσες..

Είναι άσκηση αυτό που σου λέω. Δε στο λέω για πλάκα, στο λέω για να το κάνεις! Ονομάζεται visualization και μπορείς να διαβάσεις περισσότερα, αν ξέρεις αγγλικά, εδώ. Δες εσύ πρώτος στα μάτια του μυαλού σου το τελικό αποτέλεσμα και κάποια στιγμή θα αρχίζει να πραγματοποιείται και στην πραγματικότητα.

Μην περιμένεις ποτέ και από κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο για εσένα. Στο παιχνίδι αυτό μάλλον είσαι μόνος σου..

Είμαστε αυτό που φανταζόμασταν ότι θα γίνουμε κάποια στιγμή στο παρελθόν.


Terry Hatziieremias

Για να την κάνεις σωστά όμως την άσκηση πρέπει να φανταστείς και το κομμάτι της δουλειάς που απαιτείται. Αυτό που σου λέω τώρα δε θα το ακούσεις από κανέναν γιατί είναι πολύ εξειδικευμένη γνώση. Φαντάσου τον εαυτό σου να κάνει όντως τη δουλειά που χρειάζεται.

Φαντάσου τον εαυτό σου να λέει όχι στη βραδινή λιγούρα. Σκέψου ότι το Σάββατο βράδυ θα πεις στα φιλαράκια σου όχι αν θέλουν να πάτε για κατανάλωση αλκοόλης. Κάνε αυτήν την άσκηση κάθε βράδυ και θα με θυμηθείς..

Βήμα #4: Προετοίμασε το περιβάλλον σου

Αν έχεις διαβάσει ως εδώ μάλλον θέλεις να χάσεις κιλά και χαίρομαι για εσένα γιατί είσαι στο δρόμο της Προσωπικής Εξέλιξης..

Τώρα αρχίζουν τα “δύσκολα” όμως. Ξεκινάει η δράση. Εφόσον ξεκινάει η δράση από τον νόμο του Νεύτων πρέπει να περιμένεις την αντίδραση..

Η αντίδραση θα έρθει από το περιβάλλον σου, είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Σε πρώτο επίπεδο από την οικογένεια σου, που θα σε δει να εξελίσσεσαι και επειδή βλέπει ότι δε θα μπορεί να σε ελέγξει άλλο θα προσπαθεί να σε μειώσει..

Σε δεύτερο επίπεδο από τους φίλους σου γιατί πλέον δε θα τους δίνεις τόση σημασία και αυτό γιατί θα κάνεις πιο υγιεινές επιλογές..

Αν καταφέρεις να χειριστείς σωστά τις αντιρρήσεις τότε έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία σου.

Εσύ όμως πρέπει να το δηλώσεις! Σε αυτή τη φάση θα δεις το ποιος σε αγαπάει πραγματικά. Θα δεις ποιος θέλει το καλό σου και ποιος βλέπει τα δικά του εγωιστικά ζητήματα πρώτα.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα φάση πραγματικά..

Για να σου πω μια ερεύνα που έγινε από κάτι έξυπνα άτομα ώστε να δεις πως λειτουργεί η δημόσια δήλωση..

Μια μη κερδοσκοπική εταιρία στην Αμερική κατάλαβε ότι το να ζητάει συνεχώς λεφτά χωρίς να δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα δε δουλεύει άλλο. Όμως έπρεπε να αυξήσει το κεφάλαιο για να μπορέσει και αυτή να πετύχει το σκοπό της και να βοηθήσει τα άτομα που βοηθούσε!

Άρα αντί να ζητήσει άμεσα λεφτά, έβαλε άτομα να μοιράζουν ένα καρτελάκι που το φορούσαν στο πέτο τους το οποίο έλεγε. Στηρίζω την προσπάθεια κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε λίγο καιρό όλοι στο γραφείο φορούσαν αυτό το καρτελάκι και χωρίς να το θέλουν έγιναν μέρος της καμπάνιας της εταιρίας. Μετά από μια εβδομάδα έπρεπε να ζητήσουν για λεφτά. Ξέρετε τι έγινε;

Όπως καλά φαντάζεστε αυτοί που είχαν φορέσει το καρτελάκι και είχαν δηλώσει στο περιβάλλον τους ότι στηρίζουν κάτι τέτοιο, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και πλήρωσαν!

Αυτό κάνει η δημόσια δήλωση. Κάθε φορά που δηλώνουμε κάτι δημόσια τότε αυτομάτως υποσυνείδητα προσπαθούμε για να το πετύχουμε.

Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτό…

Βήμα 5: Αγόρασε τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς..

Οι αγορές έχουν πάντα πλάκα. Θα σου πω όμως τι θεωρώ εγώ εξοπλισμό ώστε να μην πετάξεις τα λεφτά σου εύκολα.

Πρώτα απ’όλα την πληροφορία. Αγόρασε ένα audiobook / online course / βιβλία, σχετικά με τον τελικό σου στόχο. Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις και να συνειδητοποιείς ότι αυτό που κάνεις είναι όντως το σωστό και η σωστή πληροφορία θα σου το θυμίζει συνεχώς..

Έτσι μόνο θα αρχίσεις να αποκτάς τη χαμένη σου πίστη και έτσι θα εξοικονομείς και χρήματα διότι δε θα τα πετάς σε placebo effect products.

“Θεωρώ τις ποιοτικές πληροφορίες σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της επιτυχίας.”  -Terry Hatziieremias

Εμένα για παράδειγμα το αγαπημένο μου είναι τα audiobooks γιατί μπορώ να τα ακούω την ώρα που κάνω κάτι άλλο, ταυτόχρονα. Αν τώρα έχω βάλει έναν στόχο που θέλω πολύ τότε Ναι, αγοράζω και ένα πιο ακριβό online course και επενδύω κανονικά στη μόρφωση μου.

Η επένδυση σε γνώση είναι αυτή που θα φέρει τα μακροχρόνια αποτελέσματα διότι όταν παίρνουμε καλή ποιοτική γνώση μπορούμε και ανεβάζουμε το επίπεδο της συνείδησης μας. Όταν το επίπεδο συνείδησης ανεβαίνει τότε δε θέλει να γυρίσει ποτέ πίσω!..

Κάτι άλλο τώρα, που θεωρείται εξοπλισμός είναι το ipod ή το κινητό μας και τα ακουστικά του. Πολλοί θέλουν να ακούν μουσική για παράδειγμα. Θα χρειαστούν ένα προιόν τεχνολογίας που να παίζει αυτή τη μουσική..

Τέλος ο ρουχισμός μας. Παπούτσια, πετσέτες, φόρμες. Απλά πράγματα που όμως είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση μας.

Θα ήθελα να μάθω τι άλλο θεωρείτε εσείς εξοπλισμό. Κάντε μου ένα σχόλιο από κάτω και πείτε μου τις δικές σας λίστες και τα πράγματα που χρησιμοποιείτε εσείς!..

Άρα μέχρι στιγμής φέραμε τον εαυτό μας σε μια νοητική κατάσταση ικανή και προετοιμάσαμε σωστά το περιβάλλον μας.

Αυτό που μένει τώρα είναι η αντίστοιχη πράξη..

Βήμα #6: Διάλεξε έναν τρόπο άσκησης

Δεν είμαστε όλοι για όλα. Εγώ είμαι του γυμναστηρίου για παράδειγμα. Πολλά χρόνια στο παιχνίδι για να βγω τώρα. Κάτι άλλο που μου αρέσει είναι το kick boxing και το μπάσκετ..

Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχω χρόνο και κάνω αυτό που μου δίνει τα περισσότερα αποτελέσματα στο λιγότερο χρονικό διάστημα. Έχω έναν φίλο αντίστοιχα που σιχαίνεται το γυμναστήριο. Αν είσαι και εσύ στην ίδια κατηγορία πολύ καλά! Αρκεί να κάνεις κάτι όμως..

Μη λες, α δε μ’αρέσει το ένα, δε μ’αρέσει το άλλο άρα δεν κάνω τίποτα. Γιατί να είσαι σίγουρος ότι με αυτή τη νοοτροπία δε θα κάνεις όντως και τίποτα και δεν το θέλω αυτό για σένα..

Ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας θέλει πάντα το καλύτερο για τους αναγνώστες του και για τα άτομα του..

Να κάνουμε και λίγο branding.. 

Βήμα #7: Διατροφή, προπόνηση, ύπνος. Το τρίπτυχο…

Αυτό είναι το θεμελιώδης τρίπτυχο της επιτυχίας της ανθρώπινης φυσιολογίας. Διατροφή, προπόνηση ύπνος και αν θέλουμε μακροχρόνια αποτελέσματα, πρέπει να βάλουμε μέσα και το στοιχείο της επανάληψης..

Το πιο βασικό από όλα θεωρώ πως είναι ο ύπνος άρα θα ξεκινήσω από αυτόν..

Γίνεται ένας άνθρωπος να έχει απόδοση αν δεν υπάρξει πρώτα η ξεκούραση; Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχω γράψει σε άλλο μου άρθρο ότι οι βιολογικές διαδικασίες δε θα πρέπει να μπερδεύονται με το τι σκεφτόμαστε..

Τώρα ήρθε η ώρα να σας πάω και στο επόμενο επίπεδο λέγοντας ότι:

“Οι βιολογικές διαδικασίες είναι απόλυτες και εγωιστικές. Πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως και να’χει χωρίς αντιδράσεις.¨ – Terry Hatziieremias

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όχι δε θα ξενυχτίσεις για κανέναν λόγο.. Εκτός μόνο αν έχεις μωρό που κλαίει το βράδυ, μόνο τότε προβλέπεται το ξενύχτι..

Διαφορετικά δε θα είσαι σε θέση να αποδόσεις και πόσο μάλλον να κάνεις το κάτι παραπάνω και να πας το γυμναστήριο σου ή ό,τι έχεις διαλέξει εσύ τέλος πάντων για άσκηση. Ο ύπνος είναι πολύ βασικός για την ανθρώπινη ύπαρξη και όλες οι έρευνες που έχουν γίνει το αποδεικνύουν περίτρανα.

Το επόμενο είναι η άσκηση.. Η άσκηση είναι απλά κάτι που πρέπει να γίνει. Μην της δίνετε πολύ βάση γενικότερα γιατί όσο το σκέφτεστε τόσο δε θα την κάνετε..

Η νοοτροπία που πρέπει να έχεις εδώ είναι απλή..

Γίνεται να αποκτήσεις κάτι που δεν είχες έως τώρα με το ίδιο επίπεδο ενέργειας που έδινες έως τώρα;

Όχι, δεν έχει γίνει ποτέ και δε νομίζω να υπάρξει εξαίρεση στον κανόνα. Πρέπει να το πάρεις απόφαση και να κάνεις αυτή τη χάρη στον εαυτό σου. Μετά από έναν χρόνο θα σε ευγνωμονείς που φάνηκες γενναίος στην αρχή πίστεψε με.

Θέλω να ξεκινήσεις τις πρώτες δύο εβδομάδες με 3 φορές προπόνηση. Τις επόμενες τρεις με 4 φορές προπόνηση πάντα με την προοπτική ότι θέλει διάρκεια και συνέπεια.

Είδα ένα παιδί στο γυμναστήριο σήμερα και ενώ ήταν η πρώτη του φορά πήγε και πήρε τους 10κιλους αλτήρες. Είχε απαράδεχτη τεχνική στην άσκηση που έκανε και δεν άντεξα, του μίλησα..

Τι κάνεις δικέ μου;.. Του λέω…

Λέει.. Λάθος το κάνω ε;..

Λέω από μέσα μου, καλούλης είναι μωρέ θέλει βοήθεια..

Έκατσα και του είπα μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά ό,τι ήξερα για τη συγκεκριμένη μυική ομάδα και γενικότερα για τη φιλοσοφία που πρέπει να έχει..

Στο επίπεδο του αρχάριου ο στόχος είναι ένας: Να ΜΗΝ τραυματιστούμε..

Πως όμως δεν θα τραυματιστούμε; Πρώτον δε θα κάνουμε πράγματα που επιβαρύνουν δραματικά τις αρθρώσεις μας. Θα ασχολούμαστε με πολύ βασικές ασκήσεις δηλαδή και με μικρή ένταση. Δεύτερον, θα κάνουμε πάντα μετά την άσκηση 10 με 20 λεπτά διάδρομο και διατάσεις..

Οι διατάσεις είναι υπερβολικά σημαντικές και αν δε ξέρετε να κάνετε πείτε ένα παιδί από εκεί κοντά να σας βοηθήσει. Ό,τι δε γνωρίζουμε γενικά είναι σωστό να ζητάμε βοήθεια..

“Αν κάποιος τραυματίζεται είναι γιατί βιάζεται.” -Terry Hatziieremias

Νομίζει ότι σε δύο μήνες θα είναι το κορμί που δεν ήταν ποτέ. Δεν πάει έτσι όμως συγγνώμη και χαίρομαι πολύ που δεν πάει έτσι γιατί κάθε φορά που θα έτρωγα τρίγωνο πανοράματος θα γινόμουν παχύσαρκος..

Αν δηλαδή το σύστημα της πράξης και του αποτελέσματος είχαν τόσο μικρό χάσμα σε χρονικό περιθώριο τότε όλοι μας θα γινόμασταν χοντροί και αδύνατοι κάθε φορά που θα πράτταμε σε δυσαρμονία.

Μετά από δυο,τρεις μήνες θα έχεις περάσει το επίπεδο του αρχάριου. Τότε θα πρέπει να ξεκινάς τις λίγο πιο απαιτητικές προπονήσεις.

“Ο πιο βασικός λόγος που ποτέ κανείς δεν περνάει το επίπεδο του αρχάριου είναι γιατί δεν ιδρώνει όσο θα πρέπει.”

Πρέπει να έχεις τουλάχιστον μία προπόνηση στην εβδομάδα σου που να ιδρώνεις πολύ περισσότερο από τις άλλες.

Πάμε τώρα να μπούμε και λίγο στη διατροφή μας..

Εδώ είναι που γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα γενικότερα. Μπορεί πραγματικά να να κάνετε όλα τα υπόλοιπα σωστά, αν δεν τρώτε τις κατάλληλες τροφές τη σωστή στιγμή είναι δώρον άδωρον.

Μην περιμένετε να κάτσω και να βγάλω ειδικό πλάνο διατροφής σε αυτό το άρθρο γιατί πολύ απλά ο καθένας μας είναι διαφορετικός, αντιθέτως αν θέλεις κάτι τέτοιο υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που τελείωσαν πανεπιστήμιο σε σχέση με τη διατροφή του ανθρώπου μπορείς να δώσεις δε ξέρω πόσα χρήματα και να πάρεις προσαρμοσμένη βοήθεια από κάποιον ειδικό..

Εγώ εδώ θα πω για κάποια πολύ βασικά πράγματα που παρόλο που είναι κοινή λογική δεν είναι και κοινή πρακτική..

Θα ξεκινήσω με το πιο σημαντικό..

Θέλεις να χάσεις κιλά; Ναι.. Δεν είναι λογικό να μειώσεις την ποσότητα σε θερμίδες που λαμβάνεις;

Πρέπει να τρως λιγότερες ποσότητες φίλε μου.. Αν στο πιάτο σου έχεις ρύζι που είναι ο υδατάνθρακας και κάποιου είδους πρωτείνη, ας υποθέσουμε κοτόπουλο, τότε γιατί να φας και ψωμί..

Άλλαξε το ψωμί με πράσινη σαλάτα.. Αντί να τρως ψωμί μέσα στη μέρα σου φάει κάτι πράσινο εφόσον θέλεις και κάτι επιπλέον δίπλα από το φαγητό σου..

Η διατροφή πραγματικά είναι ένα θέμα ατέλειωτο και μπορώ να γράφω δέκα μέρες για όλα αυτά που γνωρίζω, όμως στο τέλος της μέρας θα πρέπει για να χάσουμε κιλά να μειώσουμε ποσότητα φαγητού.

“Έχω συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι τρώνε γλυκά επειδή πεινάν.”

Καθαρά από δική μου εμπειρία. Παρατηρούσα τον εαυτό μου πότε έτρωγε γλυκά και κατάλαβα ότι δεν είχε σχέση με το πότε ήθελα γλυκό. Μετά κατάλαβα ότι πεινούσα και ήθελα να φάω κάτι άμεσα.

Αυτό σημαίνει ότι αν σε πρώτο επίπεδο το γλυκό δε θα υπήρχε στο ψυγείο μου και στη θέση του θα ήταν ένα γιαούρτι, έχει καλή περίπτωση να έτρωγα το γιαούρτι..

Θέλω από εδώ και πέρα όταν ψωνίζετε τα τρόφιμα σας να προσέχετε. Γενικά πρέπει να προσέχετε το που δίνετε τα χρήματα σας γιατί σας καθορίζει..

Εγώ το τελευταίο μεγάλο διάστημα στη ζωή μου τα επενδύω σε γνώση. Γι’αυτό και είμαι τώρα σε θέση να γράφω ένα άρθρο τη μέρα, να έχω το κανάλι μου στο YouTube και να μου στέλνουν όμορφα emails άτομα που δεν γνωρίζω..

Οπότε αν έχετε μια σωστή λίστα με το τι θα αγοράσετε από το super market τότε είμαι σίγουρος πως θα ξεκινήσει η διαδικασία της σωστής διατροφής σας.

Δε θεωρώ ότι πρέπει να σας πω τι να αγοράσετε αλήθεια. Όλοι ξέρουμε τι μας κάνει σίγουρα κακό και τι έχει μη ποιοτικές θερμίδες. Σε γενικές γραμμές να θυμάστε ότι οι τροφές που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία είτε έχουν περισσότερες θερμίδες, είτε ανεβάζουν την ινσουλίνη.

Μιας και έκανα λόγω για ινσουλίνη να ξεκαθαρίσω.

“Δε σημαίνει ότι άμα καταναλώσουμε λίπος, θα βάλουμε και σωματικό λίπος.”

Το παιχνίδι όλο είναι ο έλεγχος του πόσο ανεβαίνει το ζάχαρο στο αίμα. Το πόσο γίνεται trigger η ινσουλίνη μας δηλαδή.

Αν τρώμε τροφές όπως ζάχαρη και γλυκά κατ’επέκταση και ανεβαίνει συχνά το ζάχαρο στο αίμα τότε θα μπει λίπος. Η περίσσια ενέργειας δηλαδή που δεν καταναλώνεται αποθηκεύεται σε λίπος και είναι απόλυτα φυσιολογικό..

Απλά τι γίνεται με το μακροστοιχείο που ονομάζεται λίπος.. Το λίπος έχει περίπου 9,5 θερμίδες το γραμμάριο. Δηλαδή αν φάει κάποιος 20 γραμμάρια λίπους τότε αμέσως αμέσως έχει πάρει 190 θερμίδες.

Λίπος έχουν οι ξηροί καρποί, τα κρέατα και όλα αυτά που ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά.. Αυτό που δε γνωρίζουν όμως πολλοί είναι ότι υπάρχουν και ποιότητες στο λίπος. Δηλαδή το λίπος από το αβοκάντο που είναι φυτικό και έχει Ω-3 λιπαρά δεν έχει καμία σχέση με το λίπος από το χοιρινό..

Πρέπει σταδιακά να μειώσουμε το ζωικό λίπος και να το αντικαταστήσουμε με φυτικό..

Για όσους ρωτάτε, η πρωτείνη έχει στο γραμμάριο 4 θερμίδες και ο υδατάνθρακας 4,5

Όμως δε θέλω να ασχοληθείτε πολύ με αυτό γιατί είναι ανούσιο. Η ποιότητα των τροφών είναι αυτό που θέλω να επικεντρωθείτε πιο σημαντικά..

Κάτι άλλο που έχει να κάνει με διατροφή είναι το νερό…

Εδώ και αν γίνονται εγκλήματα.. Είναι δυνατόν ακόμα να πίνετε νερό από πλαστικό μπουκάλι; Είναι δυνατόν να μην πίνετε καν νερό σε πρώτο επίπεδο; Πόσο χρονών είστε..

2 λίτρα νερό.. Λάθος…

Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα, το λιγότερο 5 τη μέρα..

Σταματήστε να πίνετε καφέδες και αναψυκτικά και βάλτε νερό. 2 ποτήρια το πρωί και 2 ποτήρια μετά από κάθε γεύμα σας.

Ποτέ δεν πρέπει να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος γιατί ξεπλένουμε τα ένζυμα που έχουν να κάνουν με την πέψη.

Αυτά είναι βασικά πράγματα που όλοι μας παραβλέπουμε, αλλά η ποσότητα σε νερό είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται πλέον.

Το νερό είναι ζωοποιός ενέργεια.. Χρειάζεται προσοχή και ευγένεια.. Διαβάστε λίγο τη βιογραφία του Masaru Emoto εδώ και δείτε τι έχει ανακαλυφθεί για το νερό..

Επίλογος

Αυτό που θέλω να θυμάστε στο τέλος της ημέρας είναι ότι χρειάζεται συνέπεια και επιμονή. Είναι κάποιες μέρες που όλοι μας δεν έχουμε όρεξη και διάθεση. Αν εκείνες τις μέρες εσύ καταφέρεις να αναλάβεις δράση δε γίνεται να μην δεν επιβραβευτείς.

Λοιπόν ο λόγος που το έκανα αυτό και έκατσα να γράψω τόσο μεγάλο άρθρο είναι πρώτα απ’όλα για να βοηθήσω. Ξέρω ότι εκεί έξω υπάρχουν άτομα που ψάχνουν να ακούσουν μια ειλικρινή γνώμη από έναν άνθρωπο που να γνωρίζει τι λέει..

Δε ξέρω αν είμαι αυτός ο άνθρωπος για εσένα αλλά ελπίζω ειλικρινά να βοήθησα με αυτό.. Αν θεωρείς ότι υπάρχεις ένας φίλος σου στο facebook που χρειάζεται να διαβάσει αυτό το άρθρο κάνε μου τη χάρη και στείλε του το link.

Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο κάνε ένα σχόλιο από κάτω! Θα χαρώ να απαντήσω.. Αν τώρα θέλεις κάτι πιο προσωπικό επικοινώνησε μαζί μου με email συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις εδώ.

Τέλος αν σου άρεσε το άρθρο μου είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσουν και όλα τα υπόλοιπα.. Κάθε μέρα 5/7 γράφω εδώ στο blog μου ένα άρθρο και κάθε πρωί στις 7 το στέλνω με τη μία στο email σου χωρίς να χρειάζεται να μπεις εδώ για να το διαβάσεις..

Μπορείς να γραφτείς στο email newsletter συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πιο κάτω..

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα