Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να Γίνεις Σωστός Ηγέτης

Πως να γίνεις ηγέτης; Πως να εφαρμόσεις σωστή και ηθική ηγεσία; Γιατί η ηγεσία στην Ελλάδα είναι τόσο απαράδεκτη; Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις τα λάθη που κάνουν τα άτομα που ασχολούνται με την ηγεσία και θα μάθεις πως να ηγηθείς σωστά στους ανθρώπους.

Ακόμα και να μη θες να ηγηθείς, το άρθρο αυτό θα σε βοηθήσει πολύ σε προσωπικό επίπεδο με τις σχέσεις σου. Οι αρχές της ηγεσίας εφαρμόζουν πολύ καλά στην ανθρώπινη επικοινωνία γιατί μαθαίνουν στους ανθρώπους τις ισορροπίες.

Γιατί η Ηγεσία στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη;

“Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ηγετών!”

Σωστή ηγεσία χρειάζεται όλος ο πλανήτης όχι μόνο η Ελλάδα. Η ηγεσία όμως δεν είναι κάτι που διδάσκεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια! Γενικά το περιεχόμενο περί ηγεσίας είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και δυσεύρετο, γι’αυτό και όσοι ασχολούνται με το να διδάσκουν ηγεσία κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα στο εξωτερικό.

Για να το αποδείξω αυτό θα σου δείξω με μια πολύ απλή έρευνα που έκανα στα πιο δημοφιλή άρθρα του τελευταίου χρόνου στην Ελλάδα, ποια είναι τα πρώτα σε κοινοποιήσεις σχετικά με την ηγεσία

Δες τους τίτλους και τις κοινοποιήσεις! Τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με ηγεσία. Τα άρθρα στην Ελλάδα δε σου δείχνουν πως να ηγηθείς σωστά. Το άρθρο είναι το πιο απλό που μπορεί να διαβάσει κανείς και ακόμα και αυτό στην Ελλάδα είναι δυσεύρετο. Γι’αυτό και γράφω αυτό το άρθρο παρόλο που το περιεχόμενο ηγεσίας το έχω μόνο για τους πελάτες μου στο High Performance Coaching.

“Στην Ελλάδα νομίζουν ότι η ηγεσία είναι η πολιτική.”

Η πολιτική φυσικά και έχει σχέση με ηγεσία αλλά δεν είναι το μόνο που έχει σχέση με ηγεσία. Ηγεσία είναι και η επιχειρηματικότητα, ηγεσία είναι και οι επενδύσεις σε υψηλό επίπεδο, ηγεσία είναι και το να βγει πρώτη η ομάδα σου στο πρωτάθλημα, ηγεσία είναι και το να είσαι υπεύθυνος σε μια ομάδα εργαζομένων, ηγεσία είναι και το να δείξεις το σωστό δρόμο στο παιδί σου.

Οι αρχές της ηγεσίας εφαρμόζουν παντού και από αυτά που είδατε παραπάνω, δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο στην Ελλάδα να μιλήσει για το πως να ηγηθείς σωστά. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να εφαρμόσει τεχνικές ηγεσίας στη ζωή του, ή αν μια κατάσταση στη ζωή τον κάνει “αναγκαστικό ηγέτη”, αυτός ο άνθρωπος θα αποκτήσει ή θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Πως να Γίνεις Σωστός Ηγέτης

Παρακάτω θα σου μάθω τις 4 πρακτικές ηγεσίας που πρέπει να εφαρμόσεις στη ζωή σου αν θες να ηγηθείς σωστά στους ανθρώπους που περιμένουν από εσένα.

1. Όλοι είμαστε ίσοι υπό την προοπτική της εξέλιξης

Κανένας μας δεν είναι διαφορετικός. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους. Κάποιοι είναι πιο δυνατοί σε έναν τομέα κάποιοι άλλοι είναι πιο δυνατοί σε άλλους τομείς. Φαντάσου ένα αυτοκίνητο χωρίς ρόδες. Άντε να δω πως θα προχωρήσει. Η μηχανή του αυτοκινήτου παραπονιέται για το ότι αυτή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο;

Όχι δεν παραπονιέται. Είναι κάποιοι άνθρωποι όμως σε επιχειρήσεις που παραπονιούνται ότι αυτοί παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από άλλους. Αν αυτός ο άνθρωπος είναι ο ηγέτης της επιχείρησης τότε σίγουρα, αργά ή γρήγορα, θα δημιουργηθεί πρόβλημα μέσα στην επιχείρηση.

Αν βγάλεις το κτίριο, το σύστημα, το επιχειρηματικό μοντέλο και τους πελάτες αυτό που θα μείνει είναι τα άτομα. Τα στελέχη της επιχείρησης. Σε αυτά τα στελέχη κάποιος ηγείται. Αν αυτός δε γνωρίζει τι του γίνεται από ηγεσία και δε ξέρει το ρόλο που πρέπει να παίξει. Εάν αυτός ο κάποιος δεν έχει αγοράσει ποτέ coaching ή κάποιο πρόγραμμα ή ακόμα και ένα βιβλίο για να μάθει την τέχνη της ηγεσίας, σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα εκεί μέσα.

“Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πιστέψεις ότι είσαι ανώτερος από τον άλλον.” -Terry Hatziieremias

Related Article: Πως να προβάλλεις σωστά τον εαυτό σου στα social media (Personal Branding)

2. Oι σωστοί ηγέτες δε μιλούν πολύ

Κατά βάση οι άνθρωποι που μιλούν πολύ στην προσωπική τους ζωή δε μπορούν να ηγηθούν σωστά. Ίσως να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά γενικά αυτός που ξέρει δε μιλάει. Θα μου πεις, εσύ Λευτέρη γιατί μιλάς στα show σου;

Στο show μου πρέπει να μιλήσω για να δείξω κάποια πράγματα που θέλω να δείξω. Στην προσωπική μου ζωή όμως δεν είμαι καθόλου έτσι. Προσπαθώ να μη λέω τίποτα ακόμα και αν βλέπω ότι κάποιος το κάνει εντελώς λάθος μπροστά μου. Το καλύτερο είναι να δείξεις στον άλλον τον τρόπο και ο πιο σωστός τρόπος είναι να είσαι εσύ το παράδειγμα.

Η άλλη προοπτική σε αυτό το θέμα είναι ότι αυτός που μιλάει δεν ακούει. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας ηγέτης. Να θεωρεί ότι επειδή αυτός ηγείται πρέπει όλοι να τον ακούν. Δεν είναι έτσι, για την ακρίβεια αν θες να ηγηθείς σωστά πρέπει να κάνεις το αντίθετο.

Δηλαδή επειδή εσύ είσαι ο ηγέτης, να τους ακούς όλους τι έχουν να πουν και στο τέλος να λές τη δική σου άποψη. Αυτό φυσικά και το κάνεις για τον εαυτό σου, γιατί μόνο όταν παίρνεις τις προοπτικές από τους άλλους δημιουργείς “πολυδιάστατη αντίληψη”. (Είναι η θεωρία ψυχολογίας που έχω αναπτύξει!)

3. Οι σωστοί ηγέτες δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης

Η λέξη εμπιστοσύνη είναι η πιο σημαντική λέξη σχετικά με την ηγεσία και ένας καλός ηγέτης πρέπει όχι μόνο να εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά και να είναι αυτός ο πρώτος που θα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης μέσα στο περιβάλλον του.

Πως να δημιουργήσεις κλίμα εμπιστοσύνης στην ομάδα/επιχείρηση σου;

  1. Θα είσαι σαν ανοιχτό βιβλίο.
  2. Δε θα κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο του ποτέ!
  3. Θα ακούς και θα αφουγκράζεσαι τους ανθρώπους που σου μιλούν. Να είσαι 100% εκεί όταν σου μιλούν.
  4. Δε θα μιλάς ποτέ άσχημα για άλλον πίσω από την πλάτη του.
  5. Θα είσαι εσύ το άτομο που θα διεκπεραιώνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις.

4. Οι ηγέτες μελετούν και ασχολούνται με προσωπική ανάπτυξη

Οι ηγέτες επενδύουν στον εαυτό τους γιατί αυτοί είναι που θα πάρουν τις αποφάσεις. Για να πάρεις μια καλή απόφαση πρέπει να έχεις γνώση αλλά και επίγνωση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποκτήσεις αυτά τα δύο είναι το να επενδύσεις στον εαυτό σου και στις εμπειρίες σου.[bctt tweet=”Leaders are Readers Jim Rohn #leadership” username=”via hatziieremias”]

Ο μέσος CEO διαβάζει 4 βιβλία το μήνα και ο μέσος άνθρωπος διαβάζει 1 βιβλίο το χρόνο. Όσο ασχολείται με την προσωπική του ανάπτυξη κάποιος τόσο περισσότερα θα κερδίσει μακροπρόθεσμα στη ζωή του.

Το θέμα είναι ότι ως τώρα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Κανένας δε δίδασκε προσωπική ανάπτυξη. Δεν υπάρχουν βιβλία από Έλληνες συγγραφείς στην κατηγορία της προσωπικής ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κάποιο καλό μεγάλο σεμινάριο σχετικά με προσωπική ανάπτυξη. Υπάρχουν όμως καλοί Coaches στην Ελλάδα και άτομα με πολλές γνώσεις και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτιάξουμε σωστά τις υποδομές. Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ πολύ για τον σκοπό αυτό.

Related Article: 7 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν θες να γίνεις καλύτερος Ηγέτης

Επίλογος

“Η σωστή ηγεσία είναι επιλογή και όχι βαθμός.” -Terry Hatziieremias

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα