Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

7 Βιβλία για Ηγεσία που Πρέπει να Διαβάσεις

Ποια είναι τα 7 βιβλία για ηγεσία που πρέπει όλοι μας να ξέρουμε; Το να διαβάζεις είναι μια απαραίτητη συνήθεια για τα άτομα που θέλουν να πετύχουν κάτι παραπάνω στη ζωή. Όμως δεν φτάνει αν θες να γίνεις καλύτερος ηγέτης! Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει το τι διαβάζεις! Υπάρχουν απεριόριστα βιβλία τα οποία απλά είναι χάσιμο χρόνου αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και εξαιρετικά βιβλία που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή.

Κάποια από τα οφέλη του διαβάσματος είναι η καλύτερη επικοινωνία και εξυπνότερη χρήση της γλώσσας, η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης (διάβασε εδώ το άρθρο του Harvard) και η μείωση του stress. Όλα αυτά είναι σημαντικά για την επαγγελματική μας εξέλιξη και σε αυτό το άρθρο θα σου πω ποια είναι τα 7 καλύτερα βιβλία ηγεσίας. Αν είσαι ή θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας ή κάποιας μορφής ηγέτης αυτά τα βιβλία πρέπει να τα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

7 Βιβλία για Ηγεσία

1.Meditations – Marcus Aurelious

Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης γενικότερα. Βασισμένο στην στωική φιλοσοφία (Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία που ξεκίνησε από τον Πυθαγόρα) το Meditationsείναι γεμάτο με πρακτικές συμβουλές στο πως να ελέγξεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τις πράξεις σου και να μειώσεις το άγχος στην ζωή. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με σοφία και πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε από κάποιον που θέλει να ηγηθεί στη ζωή.

2.Μan’s Search for Meaning – Victor Frankl

Αυτό το βιβλίο είναι η καταγραφή των εμπειριών του ψυχιάτρου Victor Frankl από το Άουσβιτς των Ναζί. Η μεγάλη ιδέα που κρύβεται είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο νόημα όταν οι άνθρωποι πονάνε και υποφέρουν! Μας θυμίζει το πραγματικό νόημα της ζωής και είναι ένα από τα βιβλία με την περισσότερη επιρροή κάνοντας περισσότερες από 12.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

3.Alchemist – Paolo Coelho

Η ζωή είναι ένα ταξίδι! Κάθε ένας από εμάς προσπαθεί να ακολουθήσει και να χαράξει την δική του διαρορετική πορεία. Το ταξίδι το Σαντιάγκο εμπνέει ακόμα και σήμερα τον κόσμο στο πως να βρουν την δική τους αποστολή στη ζωή! Ένα βιβλίο που διαβάζεται ιδιαίτερα ευχάριστα μιας και είναι γραμμένο σε μορφή ιστορίας! (Αν γνωρίζει κάποιος τις εκδόσεις στα Ελληνικά ας το γράψει στα σχόλια.)

4.Good to Great – Jim Collins

Κάποιες επιχειρήσεις πετυχαίνουν και κάποιες άλλες όχι! Ο Jim Collins και η ομάδα του έκανε μια πολύ μεγάλη έρευνα σε επιχειρήσεις της Αμερικής και έβγαλε κάποια καταπληκτικά πορίσματα τα οποία δημοσίευσε μέσα στο βιβλίο του. Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για ηγεσία και επιχειρηματικότητα που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι! Αν θες να μάθεις πως να χτίσεις μια σωστή επιχείρηση το χρειάζεσαι αυτό.

5.How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie

Κλασσικό βιβλίο του Dale Carnegie έναν από τους ιδρυτές της βιομηχανίας προσωπικής ανάπτυξης. Τα βιβλία του όπως και τα ακουστικά του προγράμματα πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στις βιβλιοθήκες και να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση για καλύτερα αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο βιβλίο σου δείχνει πως να επικοινωνείς αποδοτικά με τους άλλους άνθρωπους και πως να δείχνεις το ενδιαφέρον σου γι αυτό που κάνουν! Το βιβλίο αυτό βρίσκεται σε κάθε λίστα με τα top βιβλία επιχειρηματικότητας ή προσωπικής ανάπτυξης. Είναι τόσο καλό! Υπάρχει και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

6.PRE-suasion – Robert Cialdini

Από τον Robert Cialdini συγγραφέα του βιβλίου Influence που έκανε πάταγο στους κύκλους επιχειρηματικότητα και marketing απ’όταν βγήκε, ένα καταπλητικό νέο βιβλίο που δείχνει με έρευνα και στατιστική πως να πείσεις έναν άνθρωπο πριν καν μπεις στην διαδικασία πώλησης! Must βιβλίο για πωλητές, επιχειρηματίες, online trainers, πολιτικούς και γενικά άτομα που ηγούνται. Επίσης σας έχω κάτι πολύ καλό! Το podcast με τον Robert Cialdini και τον Michael Stelzner. (Ακούστε το podcast εδώ)

 7.The 7 Habits of Highly Effective People – Steven R. Covey

Το κλασσικό βιβλίο του Steven Covey που το έχουν διαβάσει όλοι πλέον. Αν δεν το έχεις διαβάσει χάνεις τρομερή πληροφορία που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή αν την εφαρμόσεις. Οι 7 συνήθειες των πιο πετυχημένων ανθρώπων και πως να τις βάλεις στη ζωή σου. Το βιβλίο υπάρχει και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε όχι μόνο στη συλλογή του επιχειρηματία ή του ηγέτη. Αυτό το βιβλίο θα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις συλλογές των ανθρώπων.

Επίλογος

Πριν θελήσεις να ηγηθείς σε κάποιον άλλον, πρώτα ηγήσου στον εαυτό σου! Πρώτα μάθε να πειθαρχείς στον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα και μη ξεχνάς ότι ο καλός ηγέτης πάντα είναι μαθητής. Η προσωπική εξέλιξη δεν σταματά ποτέ και τα καλά βιβλία πάντα θα πρέπει να υπάρχουν στις συλλογές μας αλλά και πιο σημαντικά να διαβάζονται!

Διάβασε το επόμενο άρθρο μου με τα 5 καλύτερα βιβλία αυτοβοήθειας!

Αν σου άρεσε το άρθρο αυτό κάνε κοινοποίηση στο Facebook. Επίσης κάνε Like και μπες και στο Group!

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα