Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Τι Βιβλία να Διαβάσεις για να Βοηθηθείς

Σκέφτεσαι τι βιβλία να διαβάσεις για να βοηθηθείς; Διάβασε βιβλία αυτοβοήθειας. Η αγαπημένη μου κατηγορία! Τόσα πολλά βιβλία, τόσος λίγος χρόνο είπε ο Frank Zappa. Θεωρώ πως μπορείς να κάνεις πολλά όμορφα πράγματα που ούτε φαντάζεσαι, διαβάζοντας τα σωστά βιβλία.. Εγώ, προσωπικά, μπορώ ακόμη και να προβλέψω αν θα αλλάξει προς το καλύτερο το μέλλον σου!

Αλήθεια..

Είναι πολύ απλό, πρέπει απλά να μου πεις πόσα βιβλία (κατά προτίμιση βιβλία αυτοβοήθειας) έχεις διαβάσει το τελευταίο εξάμηνο και τι έκανες με τη γνώση που έλαβες..

Τόσο πολύ πιστεύω στη δύναμη των καλών βιβλίων και πραγματικά λυπάμαι γιατί σχεδόν κανένας, δεν διαβάζει τακτικά τέτοιου είδους βιβλία..

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα βιβλία αυτοβοήθειας..

Γνωρίζω όμως ότι υπάρχουν και άτομα που θέλουν να εμβαθύνουν. Απλά χρειάζονται μια σωστή κατέυθυνση για το τι να διαβάσουν..

Γι’αυτό και στο σημερινό μου άρθρο θα σου δώσω τη λίστα μου, με τα 5 self-help (αυτοβοήθειας) βιβλία που ο καθένας μας πρέπει να διαβάσει..

Και τα πέντε βιβλία αυτοβοήθειας που θα σου προτείνω έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά.. (Να μην έχεις καμία δικαιολογία στο να μην τα διαβάσεις χαχα)

5 Βιβλία Αυτοβοήθειας που Άφησαν Εποχή

Νούμερο 5: Πως να Κερδίζεις φίλους και να Επηρεάζεις Ανθρώπους – Dale Carnegie

Το έχω αγοράσει 4 φορές το συγκεκριμένο βιβλίο. Πρωτοεκδόθηκε το 1937 και έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες παγκοσμίως. Είναι πλέον ένα κλασσικό βιβλίο αυτοβοήθειας. Αυτό που μας μαθαίνει στην ουσία είναι το πως γίνεται η αποδοτική επικοινωνία και θέλω να πω πως παρόλο που ανήκει στην κατηγορία αυτοβοήθειας, είναι ιδιαίτερα γνωστό και στους κύκλους της επιχειρηματικότητας. Το βλέπω συνεχώς σε λίστες με τα 10 καλύτερα επιχειρηματικά βιβλία. Τόσο μεγάλη επιρροή ασκεί αυτό το βιβλίο δηλαδή.. Κοστίζει κάπου στα 20Ε, το έχω βρει και με 5 αλλά ήταν κακή έκδοση!

Νούμερο 4: The Secret – Rhonda Byrne

Το μυστικό..

Έγινε χαμός το 2006 που κυκλοφόρησε αυτό το βιβλίο και η ταινία του! Αυτό το βιβλίο το προώθησε η Oprah στο Show της και από τότε έγινε πρώτο σε πωλήσεις! Μάλιστα έμεινε στην πρώτη θέση για πάνω από 140 συνεχόμενες εβδομάδες.. Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο αναμφισβήτητα αλλά κατηγορήθηκε αρκετά για το περιεχόμενο του..

Το μυστικό προωθεί ουστιαστικά το Νόμο της Έλξης ο οποίος έχω να πω πως υπάρχει μεν, αλλά είναι δευτερεύον.. Γενικότερα δε ξέρω αν έκαναν καλά που βγάλαν στη δημοσιότητα τέτοιο περιεχόμενο, αλλά ξέρω ότι ο τρόπος που το προώθησαν ήταν καταπληκτικός μιας και το βιβλίο πούλησε πάνω από 20.000.000 αντίτυπα και απέφερε 300.000.000 δολάρια στη δημιουργό του.

Ένα μικρό σχόλιο, να το διαβάσετε αλλά να θυμάστε πως η πράξη, είναι αυτή που στο τέλος θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Νούμερο 3: 7 Habits of Highly Effective People – Stephen Covey

Πολύ καλό βιβλίο και πολύ ενδιαφέρον άτομο ο Stephen Covey. Το βιβλίο του ενθουσίασε τον επιχειρηματικό κόσμο ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής τότε, τον Bill Clinton. Οι 7 συνήθειες των πιο αποδοτικών ανθρώπων, δημοσιεύτηκε το 1989, μεταφράστηκε σε 38 γλώσσες και ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που επηρεάζουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής.

Γενικά όπως βλέπετε η κατηγορία της αυτοβοήθειας, περισσότερο με επιχειρηματικότητα έχει να κάνει παρά με αυτοβοήθεια. Αυτό συμβαίνει γιατί το επόμενο στάδιο της Προσωπικής Εξέλιξης είναι η Επαγγελματική Εξέλιξη. Το βιβλίο υπάρχει και στα Ελληνικά και κοστίζει κοντά στα 30Ε.

Νούμερο 2: Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς – Robert Kiyosaki

Πολύ έξυπνος και δραστήριος επιχειρηματίας ο Κιγιοσάκι και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως ακόμη και σήμερα διδάσκει το πως μπορεί κάποιος να γίνει επενδυτής. Τα βιβλία του είναι εκπληκτικά, έχω 5 από τη σειρά του στη βιβλιοθήκη μου και μπορώ να πω πως είναι βιβλία που όλοι πρέπει να διαβάσουν! Η γυναίκα του, Kim Kiyosaki έχει βγάλει αντίστοιχα ένα πολύ καλό βιβλίο για γυναικεία επιχειρηματικότητα και η προοπτική της είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Γενικά και οι δυο τους προωθούν την ιδέα της επιχειρηματικότητας σε αντίθεση με το γίνει κανείς υπάλληλος..

Ξέρετε τις θέσεις μου για το συγκεκριμένο κομμάτι, δε θέλω να επεκταθώ στο σημερινό μου άρθρο!

Έχω κάνει και βίντεο που μιλάει λίγο για τις ιδέες του Robert Kiyosaki..

Η πλάκα με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πως έγινε αυτοέκδοση, αφού οι εκδότες το απέρριπταν συνεχώς! Πούλησε πάνω από 30.000.000 αντίτυπα και στην ουσία μιλάει για τους δύο του μέντορες.

Τον φτωχό βιολογικό του μπαμπά που είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν και τον πλούσιο του μπαμπά (τον καλύτερο φίλο του βιολογικού του πατέρα) που είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνει μια νέα προοπτική στο πως μπορούμε να βγάζουμε τα χρήματα μας όπως εξηγώ και στο βίντεο πιο πάνω.

Νούμερο 1: Η τέχνη της Μεγαλόπνοης Σκέψης – David Schwartz

Πολύ σημαντικό βιβλίο που δείχνει το πως να σκεπτόμαστε σωστά. The magic of thinking big!

Ο Donald Trump λέει: Σκέφτεσαι που σκέφτεσαι, τουλάχιστον σκέψου μεγαλόπνοα!

Η τέχνη της μεγαλόπνοης σκέψης μας δείχνει πως να το κάνουμε αυτό. Μας μαθαίνει για τη σημαντικότητα των στόχων και μας εισάγει στην τεχνική του visualization ώστε να είμαστε σε θέση να φανταζόμαστε τον εαυτό πετυχαίνοντας το στόχο μας. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε κάποιο κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε να πράττουμε.

Είμαι οπαδός της μεγαλόπνοης σκέψης και πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Έχω να δηλώσω πως μέχρι στιγμής αυτό πετυχαίνει.. 

Αυτό ήταν το σημερινό μου άρθρο, ελπίζω να σας άρεσε! Αν έχετε κάποιο βιβλίο που σας στιγμάτισε πραγματικά θέλω να μου το πείτε από κάτω στα σχόλια..

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου μη διαστάζετε να το κοινοποιήσετε..

Τέλος αν σας αρέσουν γενικότερα αυτά που γράφω και λέω μέσω των βίντεο μου, τότε δεν έχετε λόγο να μη μπείτε στη λίστα με το email.. Κάθε μέρα 5/7 στα στέλνω το άρθρο που έγραψα την προηγούμενη το βράδυ..

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα