Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

6 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να πετύχεις

Μπορεί να είχατε και εσείς την εμπειρία του να προσπαθείτε να βρείτε την ευτυχία μέσω της επαγγελματικής επιτυχίας, αλλά για κάποιο λόγο να σας διαφεύγει. Στο κυνήγι της προσωπικής μας επιτυχίας και ευτυχίας στη ζωή, δύσκολα θα βρούμε κάποιον να μας πει την πικρή αλήθεια στο γιατί δε μπορούμε να πετύχουμε τα όνειρα μας.

Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν πίσω στη ζωή, πίσω στα όνειρα τους. Χωρίς να έχουν κάποιο κίνητρο και χωρίς να ξυπνούν με τη φλόγα της επιτυχίας μέσα τους κάθε μέρα.

Αν έχεις συνέπεια στο να μην κάνεις τα παρακάτω λάθη και να μην πέφτεις σε απλές παγίδες της ζωής, μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση σου και να πετύχουμε τους στόχους σου. Το να μπεις στην τελική ευθεία και να τερματίσεις στις πρώτες θέσεις, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, αρκεί να μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέφτει συνεχώς στις παρακάτω παγίδες.

6 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να πετύχεις

1.Ασχολούνται με πάρα πολλά ταυτόχρονα

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποτύχεις στον κόσμο που ζούμε. Το σύστημα είναι πολύπλοκο και θέλει συνεχώς την προσοχή σου για το κάθε τι. Μην ασχολείσαι με πολλά και άσκοπα πράγματα στη ζωή. Πρέπει να ανακαλύψεις ποιες είναι οι δραστηριότητες που φέρνουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα και να μείνεις σε αυτές.

Οτιδήποτε άλλο δώστο να το κάνει κάποιος άλλος! Αν δεν μπορείς να το δώσεις να στο κάνει κάποιος άλλος για τον οποιοδήποτε λόγο και πρέπει να διεκπεραιωθεί αποκλειστικά ως δική σου ευθύνη, βρες τρόπο να το αυτοματοποιήσεις ή να το κάνεις χωρίς να το σκέφτεσαι.

Tip: Πολλές φορές όταν κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν, τείνουμε να ξοδεύουμε χρόνο στο σκεφτόμαστε στο πως θα τα κάνουμε. Αυτές οι σκέψεις είναι εντελώς αντιπαραγωγικές και κλεύουν τις ζωές μας. Χρησιμοποίησε τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων, που αφήνεις μόνο 5 δευτερόλεπτα τον εαυτό σου να αμφιταλαντευτεί και σήκω για δουλειά!

2.Δεν ακολουθούν το πλάνο για μεγάλο χρονικό διάστημα

Η ζωή μας μαθαίνει να πατάμε κουμπιά και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε γρήγορα. Βάζεις το πιάτο στον φούρνο μικροκυμμάτων και σε 2 λεπτά είναι έτοιμο. Βγάζεις μια φωτογραφία με το κινητό σου και με ένα κουμπί την στέλνεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Βλέπεις μια ταινία στον υπολογιστή σου και σε 2 ώρες βιώνεις όλα τα συναισθήματα που δεν βίωσες την εβδομάδα που μας πέρασε.

Δυστυχώς όμως, ή ευτυχώς για άλλους, η επιτυχία στη ζωή δεν είναι τόσο απλή και εύκολη. Αν ήταν τόσο εύκολη όλοι θα ήταν πετυχημένοι.

“Η μεγαλύτερη αδυναμία μας ως άνθρωποι είναι στο να τα παρατάμε εύκολα. Ο πιο εύκολος τρόπος του να πετύχεις είναι να προσπαθήσεις μία ακόμη φορά.”

Ένα παράδειγμα που βλέπουμε συχνά στην κατηγορία της φυσιολογίας είναι ότι τα άτομα παραιτούνται εύκολα. Δε φταίει το πλάνο γυμναστικής ούτε και το πλάνο της διατροφής. Το μόνο που φταίει είναι η ανικανότητα των ανθρώπων να ακολουθήσουν με συνέπεια εντολές.

Tip: Έχω κάνει ένα καλό άρθρο σχετικά με την τέχνη του να τα παρατάς! Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να παρατήσεις το πλάνο όμως!

“Κάνε το πλάνο της δουλειάς σου και δούλεψε τα πλάνα σου.” – Napoleon Hill

Related Article: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας

3.Δεν υπάρχει ένα ανώτερο κίνητρο και δεν πιστεύουν στον εαυτό τους

Πολλοί άνθρωποι που αποτυγχάνουν είναι λιπόψυχοι και άπιστοι. Ειδικά αν τους συμβεί κάτι που φαίνεται να είναι αντίθετο σε αυτό που νομίζουν ότι πιστεύουν. Με τη μία μπαίνει η αμφιβολία στο μυαλό τους. Αυτό δείχνει ότι είναι άπιστοι και λιπόψυχοι. Ένας λιπόψυχος άνθρωπος δεν γίνεται να τα πάει καλά στη ζωή γιατί ποτέ δε θα πιστέψει τι είναι εφικτό να συμβεί γι’αυτόν. Ακόμα και να του το πεις.

Βλέπεις κάτι εκθαμβωτικό να συμβαίνει ακριβώς μπροστά σου και δεν το πιστεύεις! Αν σου συμβεί ποτέ αυτό είναι γιατί χρειάζεται να αποκτήσεις καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και στην δυναμική του ξανά. Αν δεν το κάνεις εσύ, δε θα το κάνει κανένας.

Όταν γνωρίζεις ότι η ζωή έχει πολλές εκλπήξεις, πέφτεις στο κρεβάτι με ενθουσιασμό για το αύριο. Αναρωτιέσαι τι άλλο έχει για σένα η ζωή. Είτε θετικό είτε αρνητικό. Ενθουσιάσου με το άγνωστο, μην το φοβάσαι.

Tip: Μη χάνεις την πίστη σου για κανέναν λόγο. Άλλαξε το πλάνο αν δεν λειτουργεί για σένα, πίστη όμως στο ότι θα πετύχεις μη χάνεις ποτέ!

4.Κακές παρέες – Κακής ποιότητας επιρροή

Οι παρέες παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη, επιτυχία και ευτυχία ενός ανθρώπου. Αν καταλαβαίνεις ότι κάποιος δεν σε εξυπηρετεί διώξ’τον. Εάν κάποιος σου τρώει χρόνο διώξ’τον.

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι παρά της θέλησης σου κόψ’το. Βγάλε τους χαμένους από τη ζωή σου. Οι Γ παίχτες έχουν την τάση να τραβούν και τους Β παίχτες μαζί του λένε οι καθηγητές στα MBA’s. Αν έχεις τόσο μεγάλο φιλότιμο όπως λες, γιατί δεν δίνεις και λίγο από αυτό στον εαυτού σου.

Είσαι καλός δηλαδή με τους άλλους και κακός με τον εαυτό σου; Κάτι πάει λάθος! Μην αφήνεις τα παράσιτα να σου πίνουν την ενέργεια. Όσο δυνατός και να είσαι μια μέρα θα καταφέρουν να σου ρουφήξουν όλη την ενέργεια. Και η πλάκα είναι ότι τότε που θα είσαι αδύναμος θα σε παρατήσουν.

Tip: Κόψε τους! Αλλά κάν’το με φινέτσα. Μη ξεχνάς, το ότι αν κάποιος τώρα χάνει, δε σημαίνει ότι θα συνεχίσει και να χάνει. Είναι στο χέρι του! Άστον να φτάσει στον πάτο του. Μόνο τότε θα σκεφτεί σοβαρά. Όσο βοηθάς, τόσο βάζεις λάδι στη φωτιά.

5.Δεν ψάχνουν για τα ίχνη της επιτυχίας

Ο Τόνυ Ρόμπινς λέει:

“Η επιτυχία αφήνει ίχνη.”

Άκου τι έχουν να σου πουν οι πιο έξυπνοι από εσένα άνθρωποι. Σίγουρα κάποιος έχει πραγματοποιήσει αυτό που θες να πετύχεις. Η δουλειά σου είναι να τον βρεις και να του ρουφήξεις τη γνώση.

Αντίστοιχα μην αφήνεις τον εγωισμό σου να μπει στη διαδικασία εκμάθησης σου. Μην πιστέψεις ποτέ ότι τελειοποίησες κάτι. Απλά άκου. Μόνο όταν λες ότι δεν γνωρίζεις και κάθεσαι να ακούσεις ανοίγουν νέοι δρόμοι για σένα. Κάποια στιγμή θα τελειώσεις το παζλ που προσπαθείς να φτιάξεις. Θα έρθει και η δική σου σειρά για να πετύχεις. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Tip: Αν δεν βρίσκεις κανέναν πετυχημένο στο περιβάλλον σου, βρες έναν διαδικτυακό μέντορα να σε βοηθήσει και γίνε ο καλύτερος μαθητής του.

6.Προσπαθούν να ξαναανακαλύψουν την Αμερική

Οι άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν τις δικές τους πινελιές στις φόρμουλες επιτυχίας. Το κάνουν από εγωισμό; Το κάνουν γιατί θέλουν να οικειοποιηθούν την επιτυχία άλλων;

Αν είσαι από τα τυχερά άτομα που βρήκαν έναν μέντορα online και σου έδωσε την φόρμουλα του, έχε ευγνωμοσύνη γι’αυτό. Άμα κάποιος σου παρουσιάζει τη δική του φόρμουλα επιτυχίας, ακολούθησε την κατά γράμμα πριν καν σκεφτείς να αλλάξεις κάτι.

Αν σε μια συνταγή αντί για αλάτι βάλεις ζάχαρη, δε θα γίνει το φαγητό χάλια; Έτσι είναι και στα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή. Για να μην έχεις πετύχει ως τώρα είναι για κάποιον λόγο έτσι; Για να είναι ο άλλος πετυχημένος είναι αντίστοιχα για κάποιον λόγο. Οπότε, αν είσαι από τους τυχερούς και αυτός που σου δείχνει το πως να πετύχεις, στο δείχνει με μορφή συστήματος, ακολούθησε το από το άλφα ως το ωμέγα. Μην προσπαθείς να βάλεις εγωισμό στις συνταγές επιτυχίας και μην προσπαθείς να ανακαλύψεις την Αμερική!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα