Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να βγάλεις λεφτά ακούραστα

Τι είναι τα λεφτά σε πρώτο επίπεδο; Μπορούμε να τα κερδίζουμε ακούραστα; Οι απαντήσεις σου στα παραπάνω ερωτήματα καθορίζουν αν θα έχεις από αυτά, αν θα γίνεις πλούσιος ή αν θα ζήσεις μια κακή ζωή. Τι νομίζουμε πως έιναι τα λεφτά και πως βγαίνουν τα λεφτά; Βασικές ερωτήσεις γι’αυτό που θεωρούμε ζωή και δυστηχώς τα βασικά δεν τα μαθαίνουμε στα σχολεία άλλο πια..

Αν θέλεις να μάθεις πως μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα στη ζωή, τι πρέπει να δώσουμε σε αντάλλαγμα και τι είναι σε πρώτο επίπεδο τα λεφτά τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το post..

Στο σημερινό post θα μιλήσω για το τι είναι τα λεφτά και πως μπορούμε και εμείς οι απλοί άνθρωποι να τα βγάλουμε ακούραστα..

Καλώς ορίσατε στο blog μου, είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας και διαβάζεις το Terry Daily.. Το TD είναι μια προσπάθεια που κάνω για φέτος ( δε ξέρω αν το κάνω και του χρόνου, μάλλον όχι! ) σε σχέση με το #thepdproject ώστε να μεταλαμπαδεύσω τη φιλοσοφία μου για Προσωπική Εξέλιξη σε όποιον μιλάει Ελληνικά και ενδιαφέρεται.

Κάθε μέρα 5/7 γράφω ένα blog post που εξηγεί κάτι που θέλω εγώ να εξηγήσω. Μιας και αυτό είναι το προσωπικό μου blog, προφανώς και θα διαβάζεις κατηγορίες που ενδιαφέρουν εμένα να γράφω και αυτές είναι: μάρκετινγκ, επιχειρηματικότητα, αυτοβελτίωση και προσωπική εξέλιξη, διανοητική ψυχολογία και άλλα τέτοιας φύσεως ωραία θέματα..

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσω για κάτι που περιτριγυρίζει το μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια..

Προσπαθούσα να φανταστώ το ποιος θεωρείται πραγματικά πλούσιος σε αυτήν τη ζωή ώστε να μπορέσω να προσδιορίσω τον ποιος θα γίνω κάποια στιγμή..

“Γενικότερα πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να υλοποιήσουμε οτιδήποτε θελήσουμε.” – Terry Hatziieremias

Αρκεί να το επιλέξουμε συνειδητά, να το θελήσουμε με όλη μας τη δύναμη και μετά απλά να πράξουμε σε αντιστοιχία..

Σε πρώτο επίπεδο δεν σας κρύβω ότι έπεσα στην παγίδα να πιστέψω ότι πραγματικά πλούσιος είναι κάποιος που έχει πολλά λεφτά.. Λίγο οι ταινίες, λίγο η επίδραση της Αμερικής, λίγο τα λάθος πρότυπα.. Όλοι μας λίγο πολύ πέφτουμε σε αυτήν την παγίδα του συστήματος έτσι;

Μετά, καθώς διάβαζα λίγο περισσότερο είδα μια ερεύνα που έλεγε ότι τα επίπεδα χαράς των ανθρώπων που βγάζουν πολλά χρήματα, σταματούν να είναι σε αρμονία. Mετά από κάποιο ποσό χρημάτων που κερδίζουν.. Προβληματίστηκα..

Τι σημαίνει αυτό;..

Πολύ απλά σημαίνει πως όταν βγάζεις λεφτά πολλά, μετά από λίγο καιρό γίνονται τόσα πολλά που τα βαριέσαι..

Ωραία τότε θα μου πείτε γιατί ο Warren Buffet δε σταματάει ποτέ να βγάζει λεφτά από τις επενδύσεις του;

Και εγώ την ίδια απορία είχα και κάθησα και το έψαξα να δω τι είναι τα λεφτά γι’αυτόν..

Η απάντηση είναι γιατί δεν το κάνει για τα χρήματα. Γενικά κάνενας που είναι πλούσιος δεν το κάνει για τα λεφτά.. Το κάνουν για τελείως διαφορετικούς λόγους, απλώς ένα από τα επακόλουθα είναι το να βγάζουν πολλά λεφτά!

Τι θες να βγάλεις και εσύ έτσι λεφτά;;

Λογικό να θέλεις.. Όλοι μας θέλουμε!

Για να βγάλουμε όμως λεφτά, δεν θεωρείς ότι θα πρέπει γνωρίζουμε τι είναι σε πρώτο επίπεδο τα λεφτά και πως αυτά βγαίνουν;

Τι είναι τα λεφτά και πως βγαίνουν

Άλλωστε η αρχική μου απορία σχετικά με το γιατί ο Warren Buffet και όλοι οι άλλοι που είναι δισεκατομμυριούχοι δεν σταματούν, μου είχε γεννηθεί από τη μη κατανόηση του πως και γιατί βγαίνουν τα χρήματα στη ζωή..

Μετά από διάβασμα πολλών βιβλίων, μετά από παρακολούθηση πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στο μάρκετινγκ συνειδητοποίησα τον εξής κανόνα:

“Το ποσό των χρημάτων που κερδίζουμε είναι απόλυτα συνυφασμένο με το ποσό της αξίας που καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ότι δίνουμε.” – Terry Hatziieremias

Με λιγα λόγια αν αυτή τη στιγμή εσείς που διαβάζετε δεν συνειδητοποιείτε ότι εγώ δίνω κάποιου είδους αξία, στην προκειμένη περίπτωση πληροφορία, τότε εγώ δε θα πληρωθώ! Πολύ κακά αυτά τα νέα για μένα, χαχα..

Αν αντίστοιχα θεωρείτε ότι η Ελένη Μενεγάκη δίνει αξία κάθε πρωί, άρα την παρακολουθείτε, άρα πληρώνετε περισσότερο..

Άρα αντίστοιχα αν όλος ο πλανήτης Γη θεωρεί ότι τα οπίσθια της Καρντάσιαν είναι αξία γι’αυτούς, τότε η συγκεκριμένη βγάζει εκατομμύρια!

Και βγάζουν.. Βγάζουν γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει ποτέ τον παραπάνω κανόνα.. Για μένα είναι ιδιαίτερα λυπηρό αλλά πραγματικά δε με αφορά γιατί ξέρω ότι κάποια πράγματα δε θα αλλάξουν..

Γι’αυτό θα επικεντρωθώ μόνο σε αυτούς που θέλουν, στην προκειμένη περίπτωση εσάς..

Πριν συνεχίσω θα πρέπει να σου κάνω μια ιδιαίτερα σημαντική ερώτηση..

Τι θεωρείς εσύ αξία;;

Θεωρείς αξία ένα καλό βιβλίο, ένα καλό άρθρο, ένα καλό βίντεο ή μήπως θεωρείς αξία ένα μπουκάλι Grey Goose τριών λίτρων και 15 γυναίκες από δίπλα σου;

Μήπως θεωρείς αξία το φαγητό;..

Κάποιοι ξέρω ότι ανταλλάσουν τα πάντα αν τους δώσεις μια καλή τούρτα παγωτό ή ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο.. ( Εγώ είμαι στη δεύτερη κατηγορία χαχα )

Εν ολίγης θέλω να πω ότι:

“Αυτό που έχει για εμάς αξία είναι και αυτό στο οποίο δίνουμε τα χρήματα μας.”  – Terry Hatziieremias

Όμως ξέρουμε αντίστοιχα (από άλλα άρθρα μου) ότι το που δίνει κάποιος τα χρήματα του, αντίστοιχη ποιότητα ζωής δημιουργεί..

Αν δηλαδή εγώ επενδύω στη μόρφωση μου για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάποιος άλλος επενδύει σε αλκοόλη.. Κάποια στιγμή μετά από καιρό, ακόμα και ο άλλος να έχει 1.000.000 περισσότερα χρήματα, θα του ξεφύγω..

Αυτό όμως, μπορείτε και εσείς να το εφαρμόσετε. Μπορείτε από σήμερα κιόλας, να αρχίσετε να παρατηρείτε το που ξοδεύετε τα χρήματα σας. Αν συνειδητοποιείτε ότι αυτό δε σας βοηθά, αλλάξτε το. Είναι υπερβολικά απλό..

Συνεπώς θεωρώ πολύ κρίσιμο να αποφασίσει κάποιος συνειδητά το τι είναι γι’αυτόν αξία.

Ώστε κάθε φορά που δίνει εκεί τα χρήματα του τουλάχιστον να μη νιώθει άσχημα..

Πιστεύω ότι αν κάποιος συνειδητοποιήσει ακριβώς αυτά που έγραψα παραπάνω και αν βάλει και λίγο τη δική του δημιουργικότητα, θα είναι σε θέση να βγάλει πολλά χρήματα και μάλιστα ακούραστα.. Ελπίζω μόνο να μην κάνει αυτά που κάνει η Καρντάσιαν!

Αυτό ήταν το σημερινό μου άρθρο! Ελπίζω να έμαθες τι είναι τα λεφτά. Αν έχεις κάποια απορία παρακαλώ κάνε μου ένα σχόλιο από κάτω. Μη φοβάσαι να σχολιάσεις ακόμα και αν είσαι ο πρώτος!

Αν πάλι θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο τότε στείλε μου μήνυμα στο twitter.. Ο λογαριασμός μου είναι αυτός: https://www.twitter.com/terryhatzis

Τέλος αν σου άρεσε το blog post μου και θεωρείς ότι θα βοηθήσει κάποιον συγκεκριμένα, κάνε μια κοινοποίηση ή δώστου το link κατ’ευθείαν. Θέλω όλοι μας να μάθουμε περισσότερα για το τι είναι τα λεφτά και πως μπορούμε να τα χειριστούμε καλύτερα. Είναι πολύ βασική δεξιότητα στην Προσωπική Ανάπτυξη.

Μια μικρή ανακοίνωση. Αύριο το βράδυ στις 21:00 όπως και κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα ανεβάζω το βίντεο της εβδομάδας. Αυτό γίνεται στο κανάλι μου στο YouTube και αν δεν είσαι ήδη γραμμένος μπορείς να κάνεις εγγραφή εδώ ώστε να ενημερωθείς. Ή μπορείς να με ακολουθήσεις στα υπόλοιπα social media!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα