Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Οι 6 συνήθειες που πρέπει να έχεις για να πετύχεις

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τύπους ευφυίας και συνεπώς αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κόσμο. Επομένως, και ο τρόπος με τον οποίο πράττουν είναι διαφορετικός. Έχουμε ανακαλύψει όμως ότι τα άτομα υψηλών επιδόσεων κάνουν συγκεκριμένα πράγματα με σταθερότητα και συνέπεια.

Μερικές φορές μάλιστα, αυτά που κάνουν τα άτομα υψηλών επιδόσεων χαρακτηρίζονται ως μοναχικά, περίεργα, χωρίς βραχυπρόθεσμο όφελος. Παρόλαυτα λειτουργούν και φέρνουν αποτελέσματα στο μακροπρόθεσμο και στο σημερινό άρθρο θα σου πω ακριβώς 6 πράγματα που κάνουν τα άτομα υψηλών επιδόσεων που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν.

“Ο τρόπος με τον οποίον πράττουμε είναι αποτέλεσμα του τρόπου της σκέψης μας.”  Terry Hatziieremias

Οι 6 συνήθειες που πρέπει να έχεις για να πετύχεις

1. Μαθαίνουν συνεχώς

Για τα άτομα υψηλών επιδόσεων η γνώση είναι δύναμη και πάντα την επιδιώκουν όπως ο διψασμένος το νερό. Θεωρούν ότι αυτά που ξέρουν ποτέ δεν επαρκούν και πως πρέπει να είναι πάντα σε διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης για να μπορούν να ηγούνται.

Επίσης κάτι ενδιαφέρον που συμβαίνει, είναι ότι τα άτομα υψηλών επιδόσεων απολαμβάνουν την διαδικασία εκμάθησης όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Την αντιμετωπίζουν ως νέα πρόκληση. Όταν κάτι δύσκολο και επίπονο το βλέπεις ως πρόκληση τότε εκεί βάζεις έξυπνα τον εγωισμό σου και στην κρίσιμη στιγμή δεν θα το παρατήσεις.

2. Αμφισβητούν


Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αποδέχονται μια κατάσταση όπως τους την μεταδίδουν. Πάντα όμως πρέπει να αμφισβητούμε τους κανόνες και να μην τους αποδεχόμαστε πλήρως. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης στο οτιδήποτε μας πλασάρει η ζωή και μάλιστα να είμαστε εμείς αυτοί που θα επηρεάσουμε αυτήν την ανάπτυξη.

Παραφράζω λίγο αυτό που λέει και ο Steve Jobs στο βίντεο και εσύ στάσου λίγο για να το σκεφτείς: “Ζωή δεν είναι μόνο το να ζήσεις απλά μέσα στην ζωή”

Πρέπει να πας και στην παρακάτω σελίδα του βιβλίου και να επηρεάσεις αυτό που λέμε ζωή.

Ανεξάρτητα λοιπόν αν είσαι άτομο υψηλών επιδόσεων και ανεξάρτητα αν θέλεις να γίνεις ένας από αυτούς, πιστεύω ειλικρινά πως θα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να επηρεάσεις την ζωή. Ξεκινώντας πάντα φυσικά από την δική σου.

Διάβασε και αυτό το άρθρο: Συνειδητότητα και Ευτυχία

3. Παίρνουν αντίθετες στάσεις

Τα άτομα υψηλών επιδόσεων στην συζήτηση που έχουν μέσα στο μυαλό τους δοκιμάζουν να πάρουν τις εντελώς αντίθετες στάσεις πάνω στην ίδια κατάσταση. Για παράδειγμα ας πούμε ότι σε παίρνει τηλέφωνο ένας παλιόφιλος που ανήκει στο παρελθόν και ξέρεις ότι θα ζητήσει κάτι που εσύ δεν πρόκειται να κάνεις.

Αυτό που θα έκανες, δεν θα ήταν να μην απαντήσεις και να συνεχίσεις την υπέροχη μέρα σου; Το άτομο που έχει υψηλές επιδόσεις στην ζωή τον αντιμετωπίζει και απαντάει με λογική και συμπάθεια σε αυτά του λέει. Κάνει το αντίθετο.

Όταν λοιπόν παίρνει κανείς την αντίθετη θέση από αυτήν που ήταν να πάρει, αρχίζει και αποκτά πολυδιάστατη αντίληψη. (Πολυδιάστατη αντίληψη είναι η θεωρία ψυχολογίας που έχω αναπτύξει, τι είναι και ποια τα οφέλη της το βρίσκεις στο www.morning.gr

Σήμερα λοιπόν που διαβάζεις αυτό το άρθρο, κάνε το αντίθετο σε κάτι που είναι προκαθορισμένη η πράξη σου. Και μετά έλα στα σχόλια από κάτω και γράψε μας το πως σε έκανε να νιώσεις αυτό.

4. Παίρνουν τον χρόνο τους

Όταν η ζωή γίνεται πολύπλοκη και καλούμαστε να πάρουμε πολλές αποφάσεις για συνεργασίες ή για επιχειρηματικά ανοίγματα, χρειαζόμαστε χρόνο για να σκεφτούμε σοβαρά. Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι αποτυγχάνουν στην ζωή δεν παίρνουν τον χρόνο τους.

Πάντα όμως πρέπει να δίνουμε λίγο χώρο στο μυαλό μας για να αδειάσουμε όλες τις ιδέες και τα άγχη μας. Να τις βάλουμε στο τραπέζι και να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητες μας. Γι’αυτό φυσικά χρειάζονται και τα κατάληλα εργαλεία όπως η ΑΒΓΔΕ μέθοδος που δίνω δωρεάν στα άτομα της κοινότητας μου.

ΔΩΡΕΑΝ PDF: Βάλε τα στοιχεία σου και πάρε την ΑΒΓΔΕ μέθοδο παραγωγικότητας

Το να παίρνουμε χρόνο λοιπόν για τον εαυτό μας, μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και μας βοηθά επίσης να συνειδητοποιήσουμε τον λόγο που υπάρχει ένα άγχος που είναι φοβερά σημαντικό.

Bonus Tip: Κάθε Κυριακή αφιέρωνε 5 ώρες το απόγευμα στον εαυτό σου με θρησκευτική ευλάβεια. Διάβασε ένα βιβλίο, άκου το podcast μου Terry Daily, μάθε μια νέα δεξιότητα. Έχει πολλά ωραία πράγματα να κάνεις.

5. Αποδέχονται πλήρως τον εαυτό τους

Έχεις απόλυτη αυτογνωσία όσον αφορά τις δυνάμεις σου και τις αδυναμίες σου; Προσπαθείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου και βρίσκεσαι σε φάση προσωπικής ανάπτυξης; Μέγα λάθος! Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι το να αποδεχτεί κάποια πράγματα που φαίνονται να είναι δεδομένα και να επικεντρωθεί στα δυνατά του σημεία.

Ειδικά αν μιλάμε για λεφτά και για το πως κάποιος να αποκτήσει περισσότερο εισόδημα τότε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι πιθανότητες λένε ότι όλα αυτά τα χρόνια που ζεις, ξέρεις να κάνεις κάτι πολύ καλά. Είναι παρανοικό λοιπόν το να παρατήσεις αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά για να μπεις σε μια διαδικασία εκμάθησης από το απόλυτο μηδέν.

Η λογική λέει ότι συνεχώς κάποιος πρέπει να χτίζει πάνω στο προηγούμενο εξελικτικό του στάδιο και όχι να γκρεμίζει εντελώς αυτό που έχει για να πάει σε κάτι καινούριο.

Αυτή η συμβουλή όμως είναι μόνο για το αν η δεξιότητα που έχεις έχει ακόμα ζήτηση και πρακτική εφαρμογή. Αν η δεξιότητα που έχεις δεν πιάνει άλλο άλλαξε την άμεσα και ξεκίνα από την αρχή. Να ξέρεις όμως ότι κάθε αρχή και δύσκολη.

Στο τέλος της μέρας η αποδοχή του εαυτού αλλά να προσθέσουμε και η αποδοχή της γενικότερης κατάστασης είναι η βάση της βραχυπρόθεσμης επιτυχίας. Αν τώρα κάποιος θέλει μακροπρόθεσμη επιτυχία στην ζωή ο δρόμος είναι εντελώς διαφορετικός και σίγουρα πρέπει να διαβάσει το νούμερο 6 αυτού του άρθρο με προσοχή!

6. Τα άτομα υψηλών επιδόσεων πράττουν γρήγορα

Η τελευταία συνήθεια ή πρακτική που ακολουθούν τα άτομα με υψηλές επιδόσεις είναι το να πράττουν γρήγορα και άμεσα. Κάποιος είπε ότι η γρήγορα πράξη είναι μορφή εξυπνάδας. Πιστεύω πως όταν ένας άνθρωπος είναι σε κατάσταση να πράττει γρήγορα, δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Είναι καλό όμως ή κακό να μην σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα;

Αυτό είναι κάτι που οι απλοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και καθυστερούν πολύ να συνειδητοποιήσουν στην ζωή τους. Το αποτέλεσμα ή να το πούμε πιο σωστά, το λάθος, δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά έναν άνθρωπο που το έκανε και το άλλαξε άμεσα. Επηρεάζει μόνο τον άνθρωπο που από εγωισμό ισχυρίζεται ότι είναι πειθαρχημένος και προτιμάει να πεθάνει από το να αλλάξει την αρχική λανθασμένη του θέση.

Όταν πράττεις γρήγορα ΝΑΙ θα κάνεις και λάθη. Όμως αν αλλάξεις και προσαρμοστείς και βασικά μάθεις από τα λάθη σου τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να φοβάσαι. Οι εξαιρετικά πετυχημένοι λοιπόν, μαθαίνουν και με αυτόν τον τρόπο. Έχουν κάνει συνήθεια την άμεση πράξη και κατ’επέκταση την αποτυχία και δεν φοβούνται άλλο πια.

Αυτά ήταν οι 6 πρακτικές που ακολουθούν τα άτομα με αυξημένη δραστηριότητα στην ζωή. Αν έχεις κάτι να προσθέσεις ή να ρωτήσεις κάνε το στα σχόλια από κάτω. Επίσης αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο και θέλεις να πετύχεις περισσότερα, έχω φτιάξει ένα ebook για σένα που θέλω να στο δώσω δωρεάν.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

High Performance, Online Business Coach

Δες το κανάλι μου στο YouTube

Άκουσε το Podcast μου

Διάβασε το Blog μου

Αν σου άρεσε κάνε κοινοποίηση πατώντας το Share Button 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα