Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Συνειδητότητα

Κλείσε τα μάτια, πάρε μια βαθιά αναπνοή και ρώτα τον εαυτό σου βάζοντας το χέρι στην καρδιά: “Ποιο είναι το πρόβλημα αντιμετωπίζω και δεν έχω ευτυχία; Τι είναι αυτό που με βασανίζει και σε τι επίπεδο είναι η συνειδητότητα μου;”

Τώρα στάσου για λίγο και παρατήρησε τον έξω κόσμο. Δες τα δέντρα και τα πουλάκια, άκου το κελάηδημα που τόση ώρα μέσα στον εγωισμό σου ούτε που κατάλαβες ότι είναι εκεί.

Δες τη φύση και τον εαυτό σου ως μέρος αυτής και απόλαυσε την ύπαρξη σου. Προβληματίσου με αυτήν την ερώτηση.

Τι είναι αυτό που βασικά σε προβληματίζει και δεν έχεις ευτυχία;

Πιθανώς να έλεγες:

“Δε με ικανοποιεί η δουλειά μου”

“Με πρόδωσε”

“Στο τέλος του μήνα έχω λογαριασμούς”

“Σκέφτομαι να χωρίσω”

“Πρέπει να χάσω κιλά”

“Δεν μου συμπεριφέρονται όπως αξίζω”

“Έχω λίγους φίλους”

Αν παρατηρήσεις καλύτερα τη ζωή σου θα ανακαλύψεις το εξής:

Η ευτυχία εξαλείφει όλα τα υποτιθέμενα προβλήματα τα οποία φτιάχνει ο νους. Πρόσεξε τώρα εδώ το μυστικό. Η ευτυχία παρουσιάζεται μόνο όταν είμαστε στο παρόν. – Terry Hatziieremias

Εάν ανατρέξεις κάποια στιγμή στο παρελθόν και πιάσεις τον εαυτό σου να είναι χαρούμενος αυτό θα είναι μια στιγμή στην οποία κάτι απολάμβανες εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τι συμβαίνει όμως στο νου μας;

Οι άνθρωποι πέφτουμε πολύ συχνά στις παγίδες του μυαλού! Το μυαλό έχει μια ικανότητα που δεν μας έχουν πει. Μπορεί να ταξιδεύει στον χωροχρόνο του παρελθόντος και του μέλλοντος και να δημιουργεί. Παρακάτω θα αναλύσουμε αυτή τη συγκερκιμένη διαδικασία και θα σας πω πως οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν λάθος.

Ο νους των ανθρώπων πηγαίνει στο παρελθόν για να βρει την ταυτότητα του κάθε φορά που έχουν άγχος και στρες. Λέμε: “Είμαι ο Τάδε”, “Είμαι πωλητής”, “Είμαι παντρεμένος”, “Είμαι πατέρας”. “Είμαι..”

Όταν λες “Είμαι” αυτό που πραγματικά κάνεις είναι να ταυτίζεις τον εαυτό σου, το ποιος είσαι δηλαδή, με την συμπεριφορά σου ή τα αποτελέσματά σου τα οποία είναι παρελθοντικά.

Related Article: Επαναπρογραμματισμός του νου (Μέρος Δεύτερο)

“Είμαι καπνιστής”

“Είμαι χοντρός”

“Είμαι λιγνός”

“Είμαι πλούσιος”

“Είμαι φτωχός”

“Είμαι διαζευγμένος”

Εδώ σημείωσε ότι αν ο νους σου είναι αρνητικά προγραμματισμένος, τότε αρχίζει και δημιουργείται τρομερό πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω είναι τα υπαρκτά αποτελέσματα του παρελθόντος σου. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό είναι το μέλλον σου ή ότι αυτή είναι η ταυτότητα σου! Το αδύναμο μυαλό όμως κάνει αυτό το λάθος. Πηγαίνει στο παρελθόν κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που μας σοκάρει και προσπαθεί από εκεί βρίσκει τον προσδιορισμό του.

Αν όμως μπεις σε διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης, θα συνειδητοποιείς σιγά σιγά ότι παρελθόν δεν ισούτε απαραίτητα με μέλλον. – Terry Hatziieremias

Το δεύτερο πράγμα που κάνει το μυαλό και θέλω να αναλύσω, είναι το ότι ταξιδεύει στο μέλλον. Αυτό αντίστοιχα το κάνει γιατί στο μέλλον βρίσκει την ελπίδα του! Εφόσον ειδικά το παρόν του φαίνεται δύσκολο.

“Κάποια μέρα θα είμαι…”

“Αν χάσω κιλά θα έχω αυτοπεποίθηση”

“Αν θα έχω περισσότερα λεφτά θα νιώθω πιο σταθερός”

“Αν έχω ένα ακόμα πτυχίο τότε θα μπορώ να δώσω το βιογραφικό μου”

Το μυαλό προβάλλει τους φόβους σου και τις ανασφάλειες σου στο μέλλον ελπίζοντας. – Terry Hatziieremias

Εξίσου κακό! Πάλι παίρνουμε τα μάτια μας από το στόχο. Πάλι ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε με κάτι το οποίο δεν υπάρχει και βασικά πάλι δε ζούμε στο τώρα.

Συνειδητότητα!

Αν σκεφτούμε καλύτερα, με πιο καθαρή σκέψη, η ομορφιά βρίσκεται σχεδόν πάντα στο τώρα. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή γιατί τώρα μπορείς να κάνεις τα πάντα.  Μπορείς να αποφασίσεις να γίνεις εκατομμυριούχος, μη καπνιστής/στρια, με καλογυμνασμένο σώμα και την πιο όμορφη γυναίκα ή άντρα.

Το παρελθόν πέρασε και το μέλλον είναι ανύπαρκτο. Μια ψευδαίσθηση! Ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε το παρελθόν ούτε το μέλλον. Το μόνο που υπάρχει είναι το τώρα! Είμαστε τόσο δυνατοί που έχουμε την ικανότητα να δημιουργούμε παρελθόν και μέλλον με τη δύναμη της σκέψης μας.

(Αλλά αυτό είναι κάτι που δε θα σου πει κανείς γιατί τα λεφτά είναι πολλά στο να σου περάσουν ότι είσαι βλάκας!)

Related Article: Οι 5 καλύτεροι τρόποι να παρακινήσεις τον εαυτό σου

Τι να κάνεις για να νικήσεις το μυαλό σου;

Παρατήρησε λοιπόν ότι όταν δε νιώθεις χαρά και αυτοπεποίθηση,τότε είναι που νιώθεις ανασφάλεια και φόβο και εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει όλο αυτό είναι γιατί δεν βρίσκεσαι στο παρόν. Βρίσκεσαι είτε στο παρελθόν, είτε στο μέλλον. (Τα οποία ξαναλέω δεν υπάρχουν!)

Όταν λοιπόν η αφθονία και η ευτυχία, σου χτυπούν την πόρτα τώρα, εσύ λείπεις γιατί απλά δεν είσαι παρών. Και αυτός είναι ο λόγος που δε μπορείς να πάρεις τα δώρα που σου φέρνει το τώρα. Άνοιξε λοιπόν τα ματάκια σου, βγες από τον εγωισμό σου και απόλαυσε το τώρα γιατί όλα αυτά που ευχήθηκες στο παρελθόν σου έρχονται αλλά εσύ δεν τα βλέπεις!

Επίλογος

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου σε σύγχηση κάνε διαλογισμό. Έχω γράψει ένα πολύ σημαντικό άρθρο για τα οφέλη του. Το πρώτο επόμενο βήμα για εσένα λοιπόν είναι να διαβάσεις το άρθρο να δεις τι είναι. Θα σε βοηθήσει να είσαι παρών σε αυτό που συμβαίνει τώρα ακονίζοντας την προσοχή σου.

Στον διαλογισμό ξεκινάς να παρατηρείς την αναπνοή σου. Να νιώθεις τα πέλματα σου να πατάνε κάτω στην γη. Την αίσθηση του νερού όταν διψάς και τη γεύση του απλού φαγητού χωρίς πρόσθετο αλάτι. Σκέψου όλα αυτά και δημιούργησε αίσθημα ευγνωμοσύνης. Σκέψου ότι είσαι τυχερός που τα απολαμβάνεις τώρα στη ζωή!

Related Article: Οι θετικές σκέψεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά

Κάνοντας λοιπόν τέτοιες απλές ασκήσεις θα είσαι όλο και πιο πολύ παρών και μακροπρόθεσμα ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Κάποιες φορές η αλήθεια είναι απλή. Τώρα πλέον ξέρεις την αλήθεια και μάλιστα ξέρεις και τι πρέπει να κάνεις. Είναι όλα στο χέρι σου!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Αν σου άρεσε το άρθρο αυτό μη ξεχάσεις να πατήσεις το κουμπάκι της κοινοποίησης γιατί με βοηθάει και να μου αφήσεις το σχόλιο σου από κάτω! Πες μου αν δοκίμασες ποτέ να κάνεις διαλογισμό ή όχι.

Τέλος, έχω φτιάξει μια σειρά με 3 εκπαιδευτικά βίντεο που θέλω να πάρεις. Κοστίζει 200Ε αλλά στη δίνω δωρεάν στο www.morning.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα