Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να δεκαπλασιάσεις την προσωπική σου ανάπτυξη

Πολλοί άνθρωποι ξέρουν ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι στην προσωπική ανάπτυξη. Όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως να δεκαπλασιάσουν την ανάπτυξη τους!

Το 10Χ Thinking είναι μια νέα, ενδιαφέρουσα κατηγορία στο High Performance Coaching που εφαρμόζουμε σε άτομα που έχουν τις προυποθέσεις για υψηλό επίπεδο καταξίωσης. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω για πρώτη φορά πως να μπεις σε αυτό το mindset, αλλά και τι πρέπει να γνωρίζεις για να φέρεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Oπότε αν θες να ξεκινήσεις δυναμικά την ανάπτυξη σου, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο!

Πως να δεκαπλασιάσεις την προσωπική σου ανάπτυξη;

Η ιδέα που κρύβεται πίσω από τον δεκαπλασιασμό είναι πολύ απλή και προσπαθούσα να την συμπτύξω σε μία λέξη θα έλεγα μινιμαλισμός. Ο μινιμαλισμός είναι κυρίως καλλιτεχνικό ρεύμα που όμως έχει σημαντική πρακτική εφαρμογή στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Μινιμαλισμός είναι το να αρκούμαστε σε όλο και λιγότερα. Σε λιγότερα, ποιοτικότερα που φέρνουν όμως αποτέλεσμα. Και αυτήν την ιδέα με λίγη φαντασία μπορούμε να την εντάξουμε στην στρατηγική της προσωπικής μας ανάπτυξης.

Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία απολύτως στρατηγική στο πως προσεγγίζουν την προσωπική τους ανάπτυξη και κατ’επέκταση τη ζωή τους, γι’αυτό και γράφω τα άρθρα μου, γι’αυτό και σήμερα δημιουργώ αυτό το άρθρο.

Ο μινιμαλισμός είναι η νούμερο ένα πιο σημαντική πληροφορία που μπορείτε να πάρετε από εμένα αν έχετε ξεκινήσει τώρα το ταξίδι σας.

“Το να έχεις τη δύναμη και την επίγνωση να αφήνεις συνειδητά καταστάσεις εκτός του ελέγχου σου και αντίστοιχα να επικεντρώνεσαι στην μία ιδέα, είναι που θα σε κάνει πετυχημένο στον κόσμο μας.” – Terry Hatziieremias

Η μία αυτή ιδέα με συστηματική πράξη. Αν επικεντρωθείς στον νούμερο ένα πράγμα που φαίνεται να πάει μπροστά τη ζωή σου θα κερδίσεις αυτό το παιχνίδι. Δε θεωρώ ότι είναι εύκολο μιας και χρειάζεται τρομερή εμπειρία και πολύ μεγάλα ποσά πειθαρχίας ώστε να μπορείς να μην ξεφεύγεις μέσα στην καθημερινότητα σου.

Η τέχνη του να μην δίνεις την προσοχή σου από δω και από κει, είναι μια νέα, πολύ απαραίτητη δεξιότητα που χρειάζεται κάποιος που θέλει να πετύχει σε αυτόν τον κόσμο.

  • Εκείνος που αρκείται στα ελάχιστα είναι πλουσιότατος Σωκράτης
  • Η ευτυχία ανήκει στους ολιγαρκείς Σωκράτης

Το να προσπαθείς να εξελιχθείς στα πάντα, θα σε κάνει να εξελίξεις το τίποτα

Ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθείς ως προσωπικότητα είναι να εξελίξεις και να τελειοποιήσεις αυτά που ήδη έχεις. Να μην κυνηγάς αυτά που δεν έχεις σε πτώτο επίπεδο. Σε πρώτο επίπεδο ξαναλέω! Πρέπει να επικεντωθείς στα υπάρχοντα. Οπότε, μια πολύ καλή ερώτηση είναι τι έχεις σε πρώτο επίπεδο; Εδώ θέλω να μου γράψετε τα σχόλια σας από κάτω για το τι πιστεύετε πως έχετε γιατί θέλω να δω πως σκέφτεστε!

Τι πρέπει να κάνεις για να βρεις τι πρέπει να εξελίξεις στη ζωή σου

 1. Συνειδητοποίησε το πλεονέκτημα σου στο συγκεκριμένο θέμα. Όλοι κάπου έχουμε πλεονεκτήματα και αντίστοιχα κάπου αλλού μειονεκτούμε.

Είναι έγκλημα να χάνεις φαιά ουσία και ενέργεια στο γιατί δεν είσαι καλός κάπου. Σκοτώνεις τον εαυτό σου γιατί ο εαυτός σου ξέρει ότι σου έδωσε την ευκαιρία να καλύψεις αυτό το μειονέκτημα αναπτύσσοντας σωστά το πλεονέκτημα σου.

Φέρε στο μυαλό σου έναν καταπληκτικό ηθοποιό. Ας υποθέσουμε ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της εποχής μας. Φαντάσου τώρα ότι αυτός ο ηθοποιός είναι ο χειρότερος ζωγράφος όλων των εποχών. Τι θα γινόταν αν ήθελε να γίνει ζωγράφος με δεδομένο ότι είναι πάρα πολύ κακός στη ζωγραφική!

Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα! Η σκέψη του θα κλείδωνε στο ότι δεν είναι καλός ζωγράφος και θα μαράζωνε. Επίσης θα χαράμιζε το φυσικό ταλέντο του στην υποκριτική.

2. Ερεύνησε το πόσο χώρος υπάρχει ακόμα για εξέλιξη

Όταν βρεις τα πλεονέκτημα σου και τις φυσικές δεξιότητες σου, ξεκίνα να ερευνάς και να μαθαίνεις τι κάναν άλλοι που έχουν τις ίδιες δεξιότητες με εσένα. Που και πως έφτασαν εκεί που έφτασαν και τι πρέπει να προσέξεις εσύ σε σχέση με τον χαρακτήρα σου.

Αν έχεις το πλάνο μετά είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις τα χνάρια!

Για παράδειγμα αν είσαι πολύ καλός στην επικοινωνία, δες τι κάνει ο Larry King! Παρακολούθησε την πορεία του στον χώρο που επέλεξε, δες το πως μιλάει τι λέξεις χρησιμοποιεί. Παρατήρησε τον τρόπο που μεθοδεύει τους καλεσμένους του και την γλώσσα του σώματος του!

3. Μόλις δεις τη μεγάλη εικόνα σπάσε την σε μικρότερα κομμάτια

Αν καταλάβεις τη μεγάλη εικόνα και τι ακόμα πρέπει να εξελίξεις, θα δεις καθαρά το πόσο δρόμο έχεις! Το επόμενο βήμα είναι να σπάσεις τη μεγάλη εικόνα σε κομμάτια, δεξιότητες, και να ξεκινήσεις να πράττεις σε καθημερινή βάση! Όταν το κάνεις και αυτό, το επόμενο σου βήμα είναι να βρεις τον τρόπο να δείξεις και σε όλους εμάς το χάρισμα σου!

Το να είσαι κάπου χαρισματικός και να το ξέρουν μόνο οι γονείς σου και οι 4 τοίχοι του δωματίου σου θα σε κάνει πολύ δυστηχισμένος στη ζωή σου. Μια ζωή θα παραπονιέσαι το πως δεν αξιοποιήθηκε το ταλέντο σου.

Επίλογος

Μην απογοητεύεσαι και μην παραπονιέσαι. Δεν είναι εύκολη διαδικασία το να βρεις το που είσαι καλός. Θέλει να επικεντρωθείς πάρα πολύ στον εαυτό σου και στο πως θα προσεγγίσεις το μέλλον σου για να βρεις την απάντηση. Επίσης κάποιοι άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα πράττοντας! Πρέπει οπωσδήποτε να πράξεις πάνω σε κάτι όμως!

Η πράξη μόνο καλά έχει να φέρει! Πράξε και σίγουρα θα βγάλεις κάποιο αποτέλεσμα. Αν δεν είναι καλό τουλάχιστον θα ξέρεις ότι αυτό δεν είναι για σένα.

“Ανέπτυξε το ένα πράγμα στο οποίο είσαι καλός και συνέχισε να το εξελίσσεις μέχρι να σε μάθουν και οι πέτρες!”

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα