Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Γιατί οι θετικές σκέψεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά

Έχεις ακούσει ποτέ κάποιον από τους μεγάλους “guru” να μιλάνε για θετικές σκέψεις; Ότι πρέπει να σκέφτεσαι θετικά, πρέπει να βλέπεις πάντα το θετικό στις καταστάσεις της ζωής. Και σε ρωτάω, τι θετικό υπάρχει όταν κάποιος που αγαπάς πεθαίνει;

Η αλήθεια είναι πως δεν το ξέρουμε αυτό το συγκεκριμένο, μπορεί να είναι μια καταπληκτική θετική εμπειρία. Όμως μας στεναχωρεί στο τέλος της ημέρας. Πως να σκεφτείς θετικά όταν ξέρεις όταν δεν θα περάσεις άλλες στιγμές με αυτό το άτομο;

Οι άνθρωποι σου λένε να σκέφτεσαι θετικά για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου στη ζωή. Και ούτε εδώ δεν θα πω το αντίθετο. Είναι σημαντικό να μην είσαι ένα σιχαμερό αρνητικό βαμπίρ που όλη μέρα κλαίγεται για το πόσο loser είναι.

Οι θετικές σκέψεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά

Οι θετικές σκέψεις δεν επηρεάζουν πάντα θετικά. Και αυτό γιατί για να σκεφτεί κάποιος θετικά, χρησιμοποιεί το δεξιό μέρος του εγκεφάλου του το οποίο συνδέεται με την φαντασία!

“Αυτό που ονομάζουμε θετικές σκέψεις δεν είναι παρά φαντασιώσεις πλημμυρισμένες με ελπίδα.” – Terry Hatziieremias

Φαντάζεσαι να φαντάζεται κανείς το πόσο πετυχημένος είναι ή το πόσο πετυχημένο θα γίνει το project του, και στην πραγματική ζωή να μην έχει ξεκινήσει ποτέ να δουλεύει πάνω σε αυτό; Μην το γελάτε, υπάρχουν πολλοί άνρωποι που είναι στα λόγια και λένε, εγώ θα πετύχω, θα γίνω εκατομμυριούχος κτλπ!

Ξέρω έναν πολύ καλά! Εμένα! Ώσπου μια μέρα συζητάω με τον παππού μου που ήταν εξαιρετικά πετυχημένος και του λέω, παππού πριν φύγω έχεις καμία συμβουλή να μου δώσεις; Και μου λέει, λίγα λόγια πολύ πράξη!

OMG!

Σκεφτόμουν αυτό που μου είπε, αλλά και το γιατί το είπε, και κατάλαβα ότι ήταν ό,τι πιο σοφό! Είχα μπει σε μια φάση που υπερασπιζόμουν αυτά που είχα μάθει και μιλούσα πολύ. Και επειδή μιλούσα και πίστευα αυτά που έλεγα, ο εγκέφαλος μου δημιουργούσε τις ίδιες ορμόνες που δημιουργεί και όταν πράττεις.

Και εφόσον βγαίναν οι ίδιες ορμόνες ένιωθα καλά και μαντέψτε τι γινόταν! Δεν έπραττα! Πόσο ενδιαφέρον διαπίστωση αυτή ε; Πόσους μήνες μπορεί να σας σώσει αυτό που σας είπα μόλις τώρα;!

Μην υπερασπίζεστε τους εαυτούς σας και μην δικαιολογείστε ποτέ και για κανέναν λόγο.

Πως οι θετικές σκέψεις επηρεάζουν αρνητικά

Σύμφωνα με έρευνες ψυχολογίας και συγκεκριμένα της καθηγήτριας Gabriele Oettingen από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, συγγραφέας του βιβλίου Rethinking Positive Thinking,τα επίπεδα πίεσης στο αίμα μας μειώνονται κάθε φορά που σκεφτόμαστε θετικά ή φανταζόμαστε.

Όταν συμβαίνει αυτό η ενέργεια μας πέφτει και η περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την παρακίνηση κλείνει τα στόρια της. Αυτό που σας είπα εξηγεί και το γιατί κάθε φορά που θέλουμε να χαλαρώσουμε φανταζόμαστε όμορφα πράγματα.

Είναι εύκολο και αρέσει στον εγκέφαλο μας μια τέτοιου είδους συνθήκη όμως αν πάρεις πολύ δόση, πρέπει να γνωρίζεις πως ο εγκέφαλος έχει την τάση να εθίζεται σε κάτι που του αρέσει. Κάθε είδους εθισμός μπορεί να σου φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην πραγματική ζωή. (Ναι, ακόμα και ο εθισμός στην καφείνη!)

Το σώμα και το μυαλό μας αρέσκεται στα εύκολα

Έτσι είναι. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αρέσκεται στην ευκολία. Όμως το θέμα είναι ότι αυτό το σύστημα που έχουμε δημιουργήσει δεν είναι έτσι. Θα ήταν πολύ ωραίο να ζούσαμε όλοι μια τέτοια ζωή αλλά αν πραγματικά θέλεις να πετύχεις χρειάζεται η πράξη.

Τι προτείνω!

Έχω να προτείνω μια διαφορετική προοπτική! Αν θέλεις να πετύχεις, που ελπίζω να θέλεις και θεωρώ πως για να είσαι εδώ θέλεις, έχω να σου προτείνω το εξής.

Εάν είσαι άτομο με μεγάλη φαντασία πρώτα απ’όλα αυτό είναι πολύ όμορφο όμως για να πετύχεις πρέπει να φανταστείς την πράξη που θα σε κάνει πετυχημένο.

Μην σκέφτεσαι μόνο το αποτέλεσμα που θέλεις και επιθυμείς! Σκέψου και την πράξη που πρέπει να κάνεις! Φαντάσου και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις για να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι. Και φαντάσου να τις λύνεις και να συνεχίζεις!

Επίλογος

Σε αυτό το άρθρο δε θέλω σε καμία περίπτωση να μην βλέπεις την θετική πλευρά των πραγμάτων. Εμένα όμως με ενδιαφέρει το να πετύχεις. Για να σε κάνω να πετύχεις θα πρέπει να σε κάνω ρεαλιστή. Να βλέπεις την πρακτική μεριά των πραγμάτων και να παρατηρείς.

Προσπάθησε να γίνεις παρατηρητικός χωρίς να επηρεάζουν το πρόγραμμα σου οι καταστάσεις. Η ζωή αυτή είναι στιγμές. Ζήσε την στιγμή στο 100% όμως μην αφήνεις να επηρεάζει τις δουλειές που έχεις να κάνεις αυτή η στιγμή. Είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα