Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα

Έχεις μια δύσκολη εργασία στο πρόγραμμα σου και ξαφνικά εμφανίζεις αναβλητικότητα στην περαίωση της; Δεν είσαι ο μόνος! Όλοι οι άνθρωποι του σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αναβλητικότητα τους. Στο σημερινό άρθρο θα σε βοηθήσω να ξεπεράσεις μια για πάντα την αναβλητικότητα σου.

Η αναβλητικότητα μπορεί να σου κλέψει τη ζωή. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις αν θες να πετύχεις το κάτι παραπάνω με τη ζωή σου. Το βασικό πρόβλημα που διακρίνω αναφορικά με την αναβλητικότητα είναι ο υποσυνείδητος νους.

“Ο λόγος που είμαστε αναβλητικοί είναι ο υποσυνείδητος νους μας.” – Terry Hatziieremias


Πως να Ξεπεράσεις Μια για Πάντα την Αναβλητικότητα Σου!

Όταν ο ορανισμός μας δεν είναι στο 100%, δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την παρακίνηση. Αν νιώθεις νυσταγμένος ή κουρασμένος, το επίπεδο της παρακίνησης σου είναι υπό του μηδενός. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός, μας δίνει σήμα να ξεκουραστούμε, διότι υπάρχει περίπτωση απροσεξίας και άρα περίπτωση κινδύνου της σωματικής μας ακαιρεότητας. Αυτό είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μας κάνει αναβλητικούς. Η έλλειψη ποιοτικής ενέργειας.

Ουσιαστικά η σωστή ερώτηση στο πρόβλημα της αναβλητικότητας είναι:

Πως να αποκτήσεις ποιοτική ενέργεια

Ως ο δημιουργός του προγράμματος προσωπικής μεταμόρφωσης, Morning Energy Step By Step, πρωινή ενέργεια βήμα προς βήμα, γνωρίζω ένα-δυο πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν ποιοτικότερη ενέργεια. Θα σου πω τα σημαντικότερα παρακάτω παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν κάνεις λάθη στη φυσιολογία σου.

1. Προσοχή στις πληροφορίες που λαμβάνεις – Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι

Κάθε μέρα εκτίθεσαι σε ένα ντουνιά πληροφοριών. Αυτές οι πληροφορίες, ειδικά αν είναι αρνητικές, βάζουν το μυαλό σου σε προβληματισμό. Ο προβληματισμός αυτός σπαταλάει τεράστια ποσά ενέργειας. Συνεπώς, την επόμενη μέρα θα είσαι ιδιαίτερα κουρασμένος χωρίς λόγο γιατί απλά θα έχεις σπαταλήσει την ενέργεια σου. Ακόμα και εννιά ώρες ύπνου να κάνεις, δε θα είσαι στο 100%.

Αν σταματήσεις να προβληματίζεις τον εγκέφαλο σου με άχρηστους και μη ποιοτικούς προβληματισμούς, θα δεις την ενέργεια σου να επιστρέφει στα παλιά καλά της επίπεδα. Οπότε η επόμενη καλή ερώτηση είναι η εξής: Πως να σταματήσω να προβληματίζομαι με άχρηστα προβλήματα;

  1. Δώσε ευθύνες σε άλλους
  2. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι
  3. Μη βλέπεις τηλεόραση

Αν έχεις επιχείρηση ή αν σου φαίνεται να έχεις πολλές ευθύνες στη δουλειά σου, ξεκίνα το outsourcing. Είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να διώξεις από πάνω σου έννοιες. Η πιο έξυπνη ιδέα που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα σου στην περίπτωση αυτήν είναι το να πληρώσεις για να αγοράσεις χρόνο.

Related article: Πως να δεκαπλασιάσεις την προσωπική σου ανάπτυξη (Video)

Είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της ενέργειας σου να σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι. Σταματάμε να ενδιαφερόμαστε όταν δεν δίνουμε την προσοχή μας. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι για τα νέα. Μην βλέπεις τηλεόραση. Αν έχεις τηλεόραση μην την δωρίσεις καν! Πέτα την στα σκουπίδια ή δώσ’την στον εχθρό σου.

Πάνε σε έναν άνθρωπο που μισείς και δε θες να πετύχει. Αγόρασε του ως δώρο μια τεράστια τηλεόραση. Μετά από έναν χρόνο θα δεις ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Αν διαβάζεις το blοg μου ξέρεις πόσο αντίθετος είμαι με την τηλεόραση.

2. Ακόμα και να είσαι στο παιχνίδι της προσωπικής ανάπτυξης δεν φτάνει

Εάν έχεις ξεκινήσει συνειδητά εδώ και λίγο διάστημα την προσωπκή σου ανάπτυξη, θέλω να ξέρεις ότι δε φτάνει. Δε φτάνει το να διαβάζεις τα άρθρα μου στο www.terry.gr και στο www.personaldevelopment.gr. Δε φτάνει το να παρακολουθείς ποιοτικό περιεχόμενο στο YouTube. Χρειάζεται πολύ παραπάνω προσπάθεια!

“Η γνώση δεν είναι δύναμη, η εφαρμογή της γνώσης είναι η πραγματική δύναμη.”

Αυτό σημαίνει πως για να μην είσαι αναβλητικός, πρέπει να ξεκινήσεις την πράξη. Που φαίνεται σε πρώτη φάση αυτό να είναι προφανές, όμως οι άνθρωποι που διαβάζουν περιεχόμενο προσωπικής ανάπτυξης, εθίζονται σε αυτό γιατί ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι τους βοηθάει πραγματικά, και τελικά όμως δεν πράττουν.

Παίζεις ένα παιχνίδι με τον εαυτό σου. Η προσωπική ανάπτυξη είναι κάτι το τέλειο και ευτυχώς υπάρχει! Όμως ως μονάδες έχουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, κάθε μέρα. Τότε είναι που βρισκόμαστε ενεργά μέσα στο παιχνίδι της προσωπικής ανάπτυξης. Τότε είναι που είμαστε παίχτες και όχι οι θεατές. Κάθε μέρα!

“Όταν διαβάζεις ή παρακολουθείς μόνο, και δεν πράττεις, είσαι ο θεατής και όχι ο παίχτης στο παιχνίδι του personal development.” – Terry Hatziieremias

3. Βρες τους λόγους σου – To κίνητρο σου μετράει

Οι άνθρωποι είναι αναβλητικοί όταν δεν έχουν λόγους και κίνητρα ή όταν οι λόγοι του γιατί να μην το κάνουν ξεπερνούν τους λόγους του γιατί να το κάνουν. “Έλα μωρέ, καλά είμαι έτσι όπως είμαι.” -Loser Talk.

Θες να γράψεις βιβλίο γιατί έχεις κάτι αξιόλογο να πεις, και δε μπορείς να το τελειώσεις; Αν κάποιος σου έλεγε έχεις ένα μήνα αλλίως σκοτώνω το παιδί σου, πιστεύεις δε θα το τελείωνες; Σε 3 μέρες μέσα θα ήταν έτοιμο το βιβλίο σου.

Ποιοι είναι άρα οι λόγοι σου; Βλέπω άτομα που έχουν κληρονομήσει περιουσία. Το κακό με αυτά τα άτομα είναι ότι δεν έχουν δει ποτέ την άλλη όψη του νομίσματος. Όταν έχεις πεινάσει στη ζωή σου, όταν έχεις αγγίξει το απόλυτο μηδέν, είσαι πεινασμένος! Δοκίμασε αυτό το απλό. Σταμάτα να τρως και πάνε δούλεψε σε κάτι που θεωρείς πολύ σκληρό. Μην φας όμως τίποτα. Ξέρεις πόσο θα εκτιμήσεις το ψωμί με την ντομάτα και τον ταραμά;

Το ένα πράγμα που έχουν οι πετυχημένοι κοινό, είναι ότι διατηρούν την “πείνα” τους ακόμα και όταν φτάνουν τους στόχους τους. Ακόμα και όταν είναι “χορτασμένοι”.

“Η ολιστική επιτυχία είναι θέμα προοπτικής.” – Terry Hatziieremias

Related articleΓιατί χάνουμε ενθουσιασμό γι’αυτό που κάνουμε και πως να το φτιάξουμε

4. Μη λες τι πρόκειται να κάνεις

Μη λες ότι θα το κάνεις. Απλά κάν’ το! Όταν λες ότι θα το κάνεις ο εγκέφαλος θεωρεί ότι το έκανες. Και εφόσον το έκανες δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Έχω περάσει από αυτήν τη φάση του να μιλάω πολύ για το τι θα κάνω. Από τη στιγμή που σταμάτησα να βγαίνω για περπάτημα και να μιλώ για μένα και το τι θα κάνω, είναι που ξεκίνησα να το πράττω.

Σκεφτείτε κιόλας ότι γνωρίζω πολύ καλά το πως λειτουργεί ο εγκέφαλος, και πάλι έπεσα στην παγίδα του. Δηλαδή, ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει; Φυσικά και θα είναι αναβλητικός. Έτσι είναι αυτή η ζωή, σε κάνει να είσαι αναβλητικός. Δε σε θέλει πετυχημένο. Για την ακρίβεια ούτε και το ίδιο σου το περιβάλλον δε σε θέλει πετυχημένο. Εγώ όμως σε θέλω! Γι’αυτό και κάθομαι να φτιάξω όλα αυτά. Για να σου φέρω τη γνώση που εμένα με έχει βοηθήσει στην πραγματική ζωή.

5. Μη δικαιολογείσαι

Με την ίδια ακριβώς λογική μην δικαιολογείσαι σε κανέναν. Έχεις λογική, θεωρείς ότι κάτι είναι καλό για σένα και το κάνεις. Δεν δικαιολογείσαι και δεν το λες σε κανέναν. Απλά το κάνεις. Αν αποτύχεις απέτυχες. Είναι τόσο απλό!

Αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου και αναπροσαρμόζεις την τακτική σου. Όμως δεν έχεις να δικαιολογηθείς σε κανέναν. Εκτός αν έχεις δανειστεί χρήματα! Τότε είσαι σε πολύ άσχμημη κατάσταση, αλλά έχω κάτι για σένα. Από τη στιγμή που τα δανείστηκες ήσουν σε πολύ άσχημη κατάσταση, απλά δεν είχες συνειδητοποιήσει το πόσο!

Τα άτομα που δικαιολογούνται είναι γιατί υποσυνείδητα πιστεύουν ότι χρωστάν κάτι στο άτομο που δικαιολογούνται. Δεν χρωστάς τίποτα! Είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Αν δεν ταιριάζουν τα γνώτα σου με το άτομο αυτό διάβασε αυτό το άρθρο μου.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα