Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Γιατί πονάμε μετά από τον χωρισμό

Για ποιο λόγο πονάμε όταν χάνουμε τον άνθρωπο μας; Χώρισες και δεν είσαι καλά; Γίνεται να αποκτήσεις καλή ψυχολογία μετά από έναν δυνατό χωρισμό;

Σου έρχεται με τη μία να στείλεις πίσω μήνυμα για επανασύνδεση αν μιλάμε για χωρισμό;Διάβασε ολόκληρο το άρθρο και μάθε πως λειτουργεί η ψυχολογία σου εκείνη τη στιγμή!

Στο σημερινό άρθρο, θα προσπαθήσω να δώσω εξήγηση σε όλα τα παραπάνω από προοπτική ψυχολογία και πνευματικότητας. Το περιεχόμενο αυτό είναι για άτομα που χώρισαν παρά την θέληση τους, ή για άτομα που έχασαν ένα πολύ αγαπημένο και οικείο άτομο.

Μπορεί να βγει ένα από τα καλύτερα μου άρθρα το συγκεκριμένο οπότε μείνε ως το τέλος και γράψε μου το σχόλιο σου αφού διαβάσεις όλο το κείμενο. Γεια σου ονομάζομαι Λευτέρης Χατζηιερεμίας είμαι High Performance Coach και εντελώς αναρμόδιος για να μιλήσω για χωρισμούς και θανάτους.

Όσο αναρμόδιος είμαι για να μιλήσω για χωρισμούς όμως, άλλο τόσο αρμόδιος είμαι για να μιλήσω για το τι συμβαίνει στη ψυχολογία μας κάθε φορά που είναι να χωρίσουμε με μία ύπαρξη και στο σημερινό άρθρο, θα δώσω ακριβώς αυτήν την προοπτική του τι συμβαίνει. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω και να δώσω λύση σε πολύ δύσκολα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις διαπροσωπικές σχέσεις, οπότε πάμε να ξεκινήσουμε!

Για ποιο λόγο πονάμε όταν χάνουμε τον άνθρωπο μας;

Πρώτα απ’όλα θα χαριτολογήσω λίγο εδώ γιατί έχω παραδείγματα που οι άνθρωποι δημιούργησαν με την φαντασία τους δεσμό με κάποιον άνθρωπο που ποτέ δεν πήγαν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους σε αυτόν οπότε τι έγινε.

Όταν το άλλο άτομο έκανε σχέση με έναν άγνωστο, στεναχωρέθηκαν πολύ που χάλασε η σχέση τους. Ναι έχει γίνει και αυτό γιατί οι άνθρωποι κάνουν ένα συγκεκριμένο λάθος που θα εξηγήσω παρακάτω. Εδώ λοιπόν δε θα μιλήσουμε για μια φανταστική τύπου σχέση, αλλά για μια πραγματική σχέση που τα άτομα ήταν μαζί για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα και τελικά χώρισαν ή τους χώρισε ο θάνατος.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας καλύτερα είναι βασικά το είναι ο εαυτός.

Εαυτός λοιπόν είναι ένα σύμπλεγμα από μνήμη με μια πάρα πολύ απλή εξήγηση. Όταν οι άνθρωποι λένε τη φράση “ο εαυτός μου” αυτό που ουσιαστικά εννοούν είναι ένα μεγάλο κομμάτι μνήμης. Το σώμα είναι έτσι όπως είναι γιατί έχει γενετική μνήμη μέσα του.

Τι είναι η μνήμη;

Το μυαλό αντίστοιχα που είναι μέρος του σώματος είναι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, γιατί έχει καταγράψει συγκεκριμένα ερεθίσματα στην εν ζωή περίοδο του. Τα ερεθίσματα αυτά καταγράφονται από τα αισθητήρια όργανα που οι περισσότεροι έχουμε. Προσέξτε εδώ τώρα κάτι σημαντικό που συμβαίνει.

Τα αισθητήρια όργανα του σώματος είναι πέντε. Όραση, όσφρηση, αφή, γεύση και ακοή. Αυτό σημαίνει ότι όταν ενεργοποιούμε αυτά τα όργανα για να αλληλεπριδράσουμε με το περιβάλλον μας, αποκτάμε και μνήμη με αυτήν την αλληλεπίδραση. Αυτή η μνήμη αποθηκεύεται στον υποσυνείδητο νου για να επανέλθει στην επιφάνεια όταν τη χρειαστούμε.

Τώρα από αυτές τις πέντε αισθήσεις, οι δύο ενεργοποιούν πολύ πιο ισχυρούς νευρώνες μέσα στον εγκέφαλο οι οποίοι νευρώνες είναι πολύ δυσκολότερο να διαγραφούν. Φαντάζεστε ποιες είναι αυτές οι δύο αισθήσεις; Είναι η όραση και η αφή. Ειδικά αυτό που ακουμπάμε ενεργοποιεί ένα πολύ συγκεκριμένο είδος μνήμης μέσα στο σύστημα μας.

Free Gift: ΔΩΡΕΑΝ μίνι πρόγραμμα τεσσάρων βίντεο σου δείχνει πως λειτουργεί η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση σου

Χωρισμός και Ψυχολογία

Τώρα εφόσον ειπώθηκαν όλα τα παραπάνω, φαντάσου ότι όταν χωρίζεις είναι σαν να θέλεις να ξεσκίσεις όλη αυτήν τη μνήμη από μέσα σου. Πιστεύεις ότι ο εγκέφαλος σου θα σε αφήσει έτσι; Όχι φυσικά γιατί η μοναδική δουλειά που έχει ο εγκέφαλος είναι να μας κρατάει εν ζωή. Και εν ζωή σημαίνει έτσι όπως είμαστε ακριβώς τώρα. Και τώρα αν διαβάζεις αυτό το άρθρο είσαι με τη συγκεκριμένη, πολύ ισχυρή και γεμάτο συναίσθημα μνήμη σου.

Εφόσον υπήρξες, και πολλές φορές υπήρξες καλά, με αυτήν τη μνήμη, τώρα που θέλεις ή που αναγκάζεσαι να την πετάξεις και να την ξεριζώσεις από μέσα σου ο εγκέφαλος θα πει. “Αααα, αυτός εδώ θέλει να μου χαλάσει τη δουλειά και να με τραυματίσει, εγώ όμως κάνω κουμάντο εδώ. Θα του βγάλω στρες και άγχος στο σώμα για να καταλάβει ότι αυτό θα μου κάνει κακό.”

Ο εγκέφαλος θα κάνει τη δουλειά του να διατηρήσει την ομοιόσταση σου. Αν πας να κόψεις το χέρι σου, θα συμβεί το ίδιο ακριβώς. Ο εγκέφαλος θα σου στείλει στρες για να καταλάβεις ότι αυτό που πας να κάνεις θα κάνει ζημιά στην ομοιόσταση. Όταν χωρίζουμε με μια ύπαρξη λοιπόν, πάμε να χαλάσουμε την ομοιόσταση που έστησε ο εγκέφαλος όλο αυτό το διάστημα, άρα αυτό σημαίνει πόλεμος!

Γιατί έχεις στρες και άγχος όταν χωρίζεις;

Εδώ το παιχνίδι σκληραίνει γιατί ο εγκέφαλος έχει κάτι που λέμε υποσυνείδητο. Το οποίο υποσυνείδητο είναι 95 φορές πιο ισχυρό από το συνειδητό. Ουσιαστικά είσαι εσύ ο καημένος με 5 κιλά πάνω σου και είναι αντίπαλος σου είναι ο εγκέφαλος σου με το 95 κιλά. Η μάχη αυτή αν πάμε να τον αντιμετωπίσουμε στην ευθεία είναι σαν να τρακάρει ένα Ι.Χ. με νταλίκα. Μαντέψτε άρα ποιος από τους δύο θα λυγίσει πρώτος.

Ο εγκέφαλος παίζει βρώμικα!

Ο εγκέφαλος σου σε ξέρει και θα σε πατήσει εκεί που πονάς. Και μάλιστα θα σου στείλει παρελθόν στη σκέψη σου. Θα σου στείλει συναισθήματα που δε θες να ξαναβιώσεις και θα σε κάνει κομμάτια. Αν δεν είσαι προσεκτικός και παρατηρητικός που δεν πρόκειται να είσαι εκείνη τη στιγμή γιατί απαιτεί συνείδηση και εσύ βρίσκεσαι σε τρομερή συναισθηματική κατάσταση, μπορείς να τελειώσεις ακόμα και τη ζωή σου. (Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας Χριστιανός)

Free Gift: ΔΩΡΕΑΝ μίνι πρόγραμμα τεσσάρων βίντεο σου δείχνει πως λειτουργεί η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση σου

Τώρα αυτό είναι πολύ σοβαρό και θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να το εξηγήσω. Όταν είναι να αποβάλεις μεγάλα ποσά μνήμης από μέσα σου, ο εγκέφαλος σου θεωρεί ότι πεθαίνεις. Εσύ απογοητευμένος από την ήττα σου μπορείς να δώσεις ακόμα και τέλος στη ζωή σου.

Παραπάνω όμως είπα ότι ο σκοπός του εγκεφάλου είναι να σε κρατήσει εν ζωή. Γιατί άρα θα σε αφήσει να αυτοκτονήσεις; Η απάντηση εδώ απλή. Γιατί σε θεωρεί ήδη τελειωμένο. Παρόλαυτα η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο εγκέφαλος και προσπαθεί να την υποβάλει πάνω σου.

Οπότε εδώ έχουμε το εξής:

Όταν είσαι έντονα συναισθηματικά φορτισμένος το τι είναι πραγματικό και τι φανταστικό δεν είναι ξεκάθαρο για εσένα εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

Αν διέθετα ένα μαγικό ραβδί και έτσι όπως είσαι στο δωμάτιο σου κουρέλι, σε έπαιρνα με μαγικό τρόπο και σε πετούσα σε μία μεγάλη νεροτσουλίθρα στη Χαβάι ακριβώς τη στιγμή που θα ξεκινούσε η κατάβαση της νεροτσουλίθρας, με δύο οπτασίες δίπλα σου, ένα κοκτέιλ και μέσα σε ένα στρώμα φλαμίνγκο, μετά από πέντε λεπτά που θα τελείωνε η κατάβαση, θα είχες μια εντελώς διαφορετική εικόνα της πραγματικότητας σου και του χωρισμού σου που έγινε πριν από πέντα λεπτά έτσι;

Πως να ξεπεράσεις την ερωτική απογοήτευση

Αρχικά να παραδεχτώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο το να περνάς μια τέτοια διαδικασία στη ζωή. Ειδικά αν δεν το έχουμε επιλέξει εμείς. Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και αν μιλάμε για χωρισμό υπάρχει και η άλλη πλευρά που στο συγκεκριμένο άρθρο δεν την υπολογίσαμε και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου.

Ο πιο ασφαλής τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό ή έναν θάνατο είναι να κάνεις κάτι καινούριο και να δεις τι θα κάνεις με τον χρόνο σου και τη ζωή σου γενικά

Αν συνειδητοποιήσεις δηλαδή ότι τελείωσε όντως, αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στον εγκέφαλο σου και φυσικά στο χρόνο σου. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο το οποίο έχει γραφτεί με εμπειρία, έρευνα και λογική, θα ήθελα να σου προωθήσω την ιδέα του να ξεκινήσεις να ψάχνεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου. Αυτό βασικά το κάνεις όταν αγοράζεις ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης ή κάποιο άλλο πρόγραμμα και το μελετάς τις ώρες που υπό άλλες συνθήκες τις αφιέρωνες στη σχέση σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που έχασες.

Ο βασικός λόγος που νιώθεις άσχημα είναι ότι άφησες πολύ τον εαυτό σου και ταυτίστηκες με άλλον άνθρωπο

Αυτό είναι δικό σου λάθος και προέρχεται από άγνοια και έλειψη αυτογνωσίας. Ο βασικός σου συνοδοιπόρος στη ζωή είναι μόνο ο εαυτός σου και κανένας άλλος. Όταν εσύ στο παρελθόν αφιέρωσες πολύ χρόνο στη σχέση σου και στον εαυτό σου και στην προσωπική σου ανάπτυξη τίποτα, είναι φυσιολογικό να έχεις ταυτιστεί περισσότερο με τον άλλον άνθρωπο παρά με τον εαυτό σου.

Free Gift: ΔΩΡΕΑΝ μίνι πρόγραμμα τεσσάρων βίντεο σου δείχνει πως λειτουργεί η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση σου

Όταν όμως ο άνθρωπος που ταυτίστηκες σε προδώσει ή απλά φύγει από τη ζωή σου, εσύ θα νιώσεις ότι χάνεις τον εαυτό σου που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όμως εσύ αυτό θα πιστεύεις. Και αν πιστεύεις κάτι τόσο τρελό θα δημιουργήσεις τρομερό πρόβλημα υγείας στο σώμα σου. Θα αποκτήσεις δηλαδή ψυχοπαθολογικό πρόβλημα και όλα αυτά θα ξεκινήσουν βασικά από τη δική σου λανθασμένη εκτίμηση και έλλειψη προσοχής προς τον εαυτό σου.

Το ότι διάβασες δηλαδή αυτό το άρθρο στη σωστή χρονικά στιγμή και συνειδητοποιείς πλέον το πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί όλο αυτό για σένα, το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό και ευλογία.

Επίλογος

Αυτό που σου λέω ουσιαστικά, είναι ότι αν δεν έχεις εγωισμό και μπεις σε μία σχέση κάποια στιγμή αν το γυαλί σπάσει και χωρίσεις για τον οποιοδήποτε λόγο, εσύ θα περάσεις μια τρομερά δύσκολη περίοδο στη ζωή σου. Είναι κακό αυτό; Όχι γιατί μέσα από αυτές τις περιόδους ξαναβρίσκουμε (ή δημιουργούμε) τον εαυτό μας.

Βάλε εγωισμό στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να ανακαλύψεις καλύτερα τον εαυτό σου μέσα από τη γνώση και την προσωπική ανάπτυξη και μετά από μερικά χρόνια θα με ευχαριστείς γι’αυτό το περιεχόμενο που διάβασες μόλις τώρα!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας – High Performance, Online Business Coach

Οτιδήποτε θέλεις να προσθέσεις, ακόμα και προσωπικές εμπειρίες, γράψε μου σχόλιο από κάτω. Επίσης μη ξεχάσεις να μπεις στο www.morning.gr και να πάρεις το πρόγραμμα μου που σου μαθαίνει περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση σου. Πραγματικά νομίζω πως θα σε βοηθήσει, διαφορετικά δε θα το παρέθετα.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα