Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Γιατί χάνουμε ενθουσιασμό γι’αυτό που κάνουμε

Έχεις ξεκινήσει κάποιο project με ενθουσιασμό και μετά από δυο εβδομάδες, σταδιακά ο ενθουσιασμός σου αρχίζει τον κατήφορο; Η δουλειά που ανυπομονούσες να κάνεις να φαίνεται σαν αγγαρεία. Κάποιες φορές σκέφτεσαι ακόμα και να το παρατήσεις!

Αν δυσκολεύεστε με την παρακίνηση και τον ενθουσιασμό δεν είστε μόνοι. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω ένα σύστημα που χρησιμοποιώ για να ξεπεράσω τέτοιες φάσεις στη ζωή μου.

1.Πάνε στην ρίζα με τη μία

Κάθε φορά που αμφιβάλλεις για το αν θα συνεχίσεις το Project που έχεις αναλάβει πάνε στην ρίζα του προβλάματος εξ αρχής. Αυτό στο λέω γιατί διαφορετικά χάνεις χρόνο. Αν κάθεσαι και το συζητάς με τον κάθε άσχετο που ούτως ή άλλως δεν νοεί τι είναι αυτό που κάνεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εκνευριστείς.

Μιλάω ξεκάθαρα από προσωπική εμπειρία τώρα! Ο μόνος που μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα σου είσαι εσύ. Και αυτό θα το πετύχεις αν κάνεις την εξής απλά ερώτηση στον εαυτό σου.

“Γιατί κάνω αυτό που κάνω;”

Φέρε στο μυαλό σου τους λόγους που το ξεκίνησες. Τι σκεφτόσουν τότε και καταπιάστηκες μ’αυτό το θέμα; Αν οι λόγοι ακόμα σου φαίνονται αρκετά σημαντικοί τότε θα συνεχίσεις! Αν όμως οι λόγοι σου φαίνονται γελοίοι τότε πέτυχες ήδη τον βασικό σου στόχο.

“Ο βασικός στόχος κάθε στόχου είναι η προσωπική εξέλιξη.” – Terry Hatziieremias

Κάνοντας αυτήν την απλή αναδρομή στο παρελθόν μπορείς να δεις το αν μεγάλωσες, αν εξελίχθηκες σαν άτομο. Έπειτα θα δεις εσύ αν θες να συνεχίσεις ή να σταματήσεις αυτό που κάνεις. Η ζωή και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να είσαι ευέλικτος.

2.Aποφάσισε αν θα συνεχίσεις ή θα τα παρατήσεις

Αλλά πρέπει να είσαι και πρακτικός. Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ! Όταν λέω πρακτικός εννοώ, ότι αν η δουλειά σου πληρώνει τους λογαριασμούς πρέπει να το σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν την παρατήσεις. Δεν είναι εύκολη απόφαση και θα πρέπει ήδη να ξέρεις ακριβώς με το τι θα ασχοληθείς την επόμενη ημέρα.

Εάν νομίζεις ότι θα παρατήσεις τη δουλειά σου και θα κάθεσαι για έναν μήνα είσαι πολύ γελασμένος και σε παρακαλώ μην την παρατήσεις. Απλά χρειάζεσαι ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείς.

Την δουλειά σου θα την παρατήσεις μόνο όταν έχεις ήδη βρει το πραγματικό σου πάθος. Αλλά χρειάζεται και ο τρόπος με τον οποιόν το πάθος αυτό θα σου φέρνει χρήματα. Όταν ξεκινήσεις να ασχολείσαι σοβαρά με το πάθος σου, δηλαδή να βάζεις χρόνο και δουλειά έξτρα της δουλειάς σου. Όταν ξεκινήσεις να βγάζεις κάποια χρήματα, και να υπάρχει κάποια ζήτηση γι’αυτό που κάνεις. Τότε είσαι έτοιμος να φύγεις!

3.Αποφάσισε τι θέλεις ακριβώς

Τι είναι αυτό που θέλεις; Πόσα χρήματα θέλεις να βγάζεις από την δουλειά σου; Πάρε στα χέρια σου αυτές τις αποφάσεις. Μην αφήνεις κανέναν μικρόμυαλο να σου πει πως να προσεγγίσεις την καριέρα σου. Αντίστοιχα άκου τους πετυχημένους αν βρεις κανέναν στο περιβάλλον σου.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν συμβουλές με βάση τις δικές τους εμπειρίες.”

Εσένα δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρουν τέτοιες συμβουλές γιατί αυτό δεν είναι συμβουλή. Αυτό είναι άποψη και γνώμη και ξέρετε την άποψη μου για τις γνώμες των ανθρώπων έτσι;

“Οι γνώμες είναι το πιο άχρηστο προιόν που παράγει η ανθρώπινη διάνοια, όλοι έχουν από μία.” – Terry Hatziieremias

Οπότε τώρα που έμαθες γιατί να μην ακούς την πλειοψηφία των ανθρώπων πίσω στα δικά μας. Αποφάσισε εσύ συνειδητά τι θέλεις για τον εαυτό σου. Αν δεν το κάνεις εσύ κάποιος άλλος θα βρεθεί να το κάνει για χάρη σου αργά ή γρήγορα!

Μπορεί να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις! Αν έχεις κάνει ξανά αυτήν την άσκηση θα γνωρίζεις τι θέλεις! Ήρθε η ώρα να φρεσκάρεις την μνήμη σου, γιατί για να έχασες ενθουσιασμό και παρακίνηση είναι μάλλον γιατί έχεις ξεχάσει κάποια πράγματα. Ή συνέβησαν πολλά στη ζωή σου και επηρρεάστηκες περισσότερο απ’όσο έπρεπε.

4.Συνειδητοποίησε ότι έτσι είμαστε εμείς τα θυλαστικά

Είναι απόλυτα φυσιολογικό! Κάποιες φορές θα νιώθεις έτσι πρέπει να το περιμένεις. Αν δεν το περιμένεις θα σου έρθει απότομα. Στο απότομο μπορεί να πάρεις άσχημες αποφάσεις και μετά λόγο εγωισμού να της τηρήσεις κιόλας!

Οπότε να γνωρίζεις την αλήθεια, ότι τα θυλαστικά έχουν συναισθήματα, θα είσαι σε θέση να προλαμβάνεις κάποιες καταστάσεις και να τις αποδέχεσαι ως έχουν.

5.Την στιγμή που θα αποδεχτείς ότι έτσι έχουν τα πράγματα ανέλαβε δράση

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στο σύστημα μου. Όταν έχεις κάνει προφανώς όλα τα προηγούμενα, είσαι 80% έτοιμος. Μένει να αναλάβεις δράση. Τι θα κάνεις τώρα που επανήλθες στα λογικά σου;

  1. Coaching
  2. Προσωπική Ανάπτυξη
  3. Γυμναστική
  4. Με τη μία πίσω στην παραγωγική διαδικασία

Αυτές είναι οι επιλογές που δίνω στον εαυτό μου. Αν δεν αισθάνομαι καλά και έχω χάσει παρακίνηση γι’αυτό που κάνω για τον οποιοδήποτε λόγο κάνω κάτι από τα παραπάνω.

Μπορεί αν νιώθω πολύ χάλια να πάρω υπηρεσία coaching από κάποιον μέντορα που έχω. Αν νιώθω λίγο καλύτερα θα διαβάσω ένα καλό βιβλίο ή θα δω κάποιο online course από την συλλογή μου ώστε να φρεσκάρω τις βασικές ιδέες της προσωπικής ανάπτυξης και να συνεχίσω δυναμικά.

Μπορεί να είμαι νευριασμένος και να πάω με την μία γυμναστήριο ή τέλος μπορεί να είμαι εντελώς καλά και να ξεκινήσω πάλι την παραγωγική διαδικασία!

Επίλογος

Κάτι που δεν ανέφερα πιο πάνω και νομίζω ότι πρέπει να αναφερθεί. Ποτέ μα ποτέ μην παρατάς το όνειρο! Μπορεί την συγκεκριμένη πράξη που κάνεις να την παρατήσεις γιατί δεν δουλεύει ή έπεσες έξω στις εκτιμήσεις σου. Το όνειρο όμως ποτέ μην το παρατάς!

Και κάτι τελευταίο, μην βάζεις τον εαυτό σου σε διαδικασία σύγκρισης. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν γιατί ο εαυτός σου είναι τέλειος έτσι όπως είναι! Για παράδειγμα εγώ βλέπω από το σύστημα αυτογνωσίας που χρησιμοποιώ και που σας έχω δώσει, ότι χάνω πολύ παρακίνηση όταν μπαίνω στη φάση του να σκεφτώ ότι εδώ στην Ελλάδα αδικούμαι.

Το ξέρω ότι αδικούμαι είναι δεδομένο. Όπως αδικούνται και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες! Αυτή η σκέψη όμως, με κρατάει πίσω και μου χαλάει τη διάθεση. Δεν με αφήνει να κάνω την μία πράξη που θα με κάνει να ξεφύγω από αυτό που δεν γουστάρω και εκεί είναι που μπαίνω πραγματικά μέσα. Οπότε μην συγκρίνεις για κανέναν λόγο!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα