Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Συναισθήματα και αυτογνωσία

Ας ξεκινήσουμε με αυτήν την ερώτηση. Τι συναισθήματα βίωσες χθες; Ήσουν χαρούμενος, λυπημένος; Είχες άγχος, ήσουν νευριασμένος; Το να σκεφτείς τα συναισθήματα που είχες χθες είναι εύκολο, όμως τι γίνεται με το πρόχθες ή την προηγούμενη εβδομάδα; Γίνεται πιο δύσκολο έτσι; Σκέψου αν θα σου ζητούσα τι ένιωσες τον προηγούμενο μήνα!

Τα συναισθήματα μας επηρρεάζουν το κάθε λεπτό και το κάθε δευτερόλεπτο. Όταν έχεις άγχος στη δουλειά σου, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις λάθη και πολύ πιο δύσκολο να έρθεις σε νέες, καλύτερες ιδέες. Όταν έχεις νεύρα, χάνεις αυτοπεποίθηση και προτιμάς να ξαπλώνεις στο κρεβάτι όλη μέρα.

Αν κάποιος σου φερθεί άσχημα, τότε υποσυνείδητα και εσύ φέρεσαι άσχημα σε άτομα που δεν φταίνε! Το να μην ελέγχεις τα συναισθήματα σου σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο σε αυτά που προκαλούν αυτά τα συναισθήματα! Δεν θα γνωρίζεις τα patterns και άρα δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση.

Τα συναισθήματα θα πρέπει να προσεγγίζονται ως πιο σημαντικά από τα χρήματα

Ναι τώρα ξέρω θα πεις, εμένα δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα, δε δίνω σημασία στα χρήματα. Οκ, εσύ μπορεί να είσαι έτσι! Κάποιοι άνθρωποι όμως δίνουν πάρα πολύ βάση στα χρήματα χωρίς λόγο. Τους αποκαλώ χωρίς παρεξήγηση, φτωχούς.

Συναισθήματα και Αυτογνωσία

Ένα φτωχό μυαλό, δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της ζωής που έχει. Θέλει τα 0.10 λεπτά του Ευρώ. Θα ψάξει όλα τα super markets για να βρει την καλύτερη προσφορά για μαλακτικό ρούχων. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνειδητοποιήσει τον λόγο ύπαρξης του, το τι εστί χρόνος, και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα συναισθήματα στην τελική απογραφή!

Και επειδή δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι, πάμε πίσω στις κανονικές περιπτώσεις. Όταν λοιπόν, ένας κανονικός άνθρωπος έχει λίγα χρήματα, θα προσπαθήσει σε κανονικά πλαίσια να εξοικονομίσει αυτά τα χρήματα και παράλληλα να αγοράσει και αυτό που χρειάζεται. Γιατί όμως δεν κάνει το ίδιο και όταν βλέπει η ποιότητα των συναισθημάτων του να πέφτει;

Όπως λοιπόν, κοιτάμε και μετράμε το πόσα χρήματα έχουμε και πόσα περισσέυουν όταν το νούμερο μειώνεται, έτσι αντίστοιχα πρέπει να μετράμε και το τι συναισθήματα βιώνουμε σε καθημερινή βάση ουτωσόστε

3 Πράγματα που πρέπει να ελέγχεις κάθε μέρα

Σε καθημερινή βάση πρέπει να ελέγχεις τα παρακάτω:

  1. Την γενική αίσθηση που σου άφησε η συγκεκριμένη μέρα
  2. Τι συνέβη αυτήν την ημέρα
  3. Την σχέση του τι συνέβη και του πως σε έκανε να νιώσεις

Θα παρατηρήσεις ότι τα συναισθήματα σου έχουν διακυμάνσεις στις διαφορετικές ημέρες της εβδομάδος. Αυτό είναι και το φυσιολογικό. Έτσι είναι τα θυλαστικά! Και κάποιες φορές να πούμε και την αλήθεια, δεν είναι καθόλου εύκολο να ελέγξουμε το τι συμβαίνει οπότε πρέπει να είμαστε ελαστικοί με τους εαυτούς μας!

Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει κανείς υψηλά τα επιπέδα της χαράς του για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό είναι οκ. Είναι φυσιολογικό.

Όμως, το ενδιαφέρον της σημερινής τακτικής είναι ότι όταν θα ξεκινήσεις να ελέγχεις με το παραπάνω σύστημα τι συμβαίνει στο περιβάλλον σου, θα παρατηρήσεις να συμβαίνουν κάποια patterns. Δηλαδή κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις που ιντριγκάρουν κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα.

Μετά από καιρό που θα έχεις μαζέψει αρκετό data και τα πράγματα θα έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα, θα είσαι σε θέση να πάρεις αποφάσεις. Να κόψεις κάποιες ενέργειες και στη θέση τους να βάλεις κάτι άλλο με αποδεδειγμένα αποτελέσματα!

Επίλογος

Αυτού του είδους η γνώση έχει να κάνει με την αυτογνωσία. Αν θέλεις να πετύχεις σε αυτήν τη ζωή, που θα πρέπει να θέλεις, αυτό το σύστημα μπορεί να σε βοηθήσει στα ξεκινήματα της προσωπικής σου εξέλιξης.

Αν σου άρεσε το άρθρο αυτό κάνε κοινοποίηση στους φίλους σου στο Facebook!

Πραγματικά επειδή θέλω να πράξεις αυτά που διάβασες σήμερα, έχω ετοιμάσει ένα Facebook Group. Τo Project Personal Development, την κοινότητα της προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Αυτό που θέλω να κάνεις είναι να μπεις και βασικά να γράφεις κάθε μέρα για το πως νιώθεις! Χρησιμοποίησε το σαν ημερολόγιο γιατί όχι!

Η κοινότηττα αυτή είναι για να γράφουν όλοι και όχι μόνο εγώ! Ξεκίνα το ταξίδι σου και ξεκίνα να είσαι ενεργό μέλος ακόμα και αν είσαι μόνος που δεν είσαι μόνος γιατί έχεις εμένα μαζί σου.

Αν έχεις να συμπληρώσεις κάτι παρακαλώ στα σχόλια από κάτω!

Μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα