Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Οι καλύτερες 5 συμβουλές για εφηβεία

Θα σου πω ποιες είναι οι καλύτερες 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις ως έφηβος. Πως μπορεί να επιτευχθεί προσωπική ανάπτυξη στην εφηβεία;

Αν θέλεις να πετύχεις λοιπόν, θα μάθεις πως θα πρέπει να περάσεις τα χρόνια σου στην εφηβεία, ώστε να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας στη ζωή.

Όμως αν δεν είσαι έφηβος μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως αυτά που θα πω δεν έχουν εφαρμογή και στη δική σου ζωή, οπότε συνέχισε να διαβάζεις.

Λοιπόν γεια σας φίλοι μου είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας και καλώς όρισες στο Terry Daily. To Terry Daily είναι η καθημερινή μου προσπάθεια (5/7) να ανεβώ στα μάτια της Google, να ακονίσω το συγγραφικό μου στυλ και τέλος να βοηθήσω όλα αυτά τα άτομα που θέλουν να βοηθηθούν..

Προσωπική Ανάπτυξη Στην Εφηβεία

Στο σημερινό και τελευταίο γι’αυτήν την εβδομάδα blog post θέλω να μιλήσω λίγο για την εφηβεία. Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για την εξέλιξη του ατόμου μαθαίνουμε από τη Ψυχολογία γιατί ξεκινούν να βγαίνουν οι κυρίαρχες ορμόνες και το άτομο μπαίνει στην περίοδο ήβης του.

Γνωρίζω ότι με παρακολουθούν πολλά νέα παιδιά, μπορώ πολύ εύκολα να το δω στο Google Analytics του site μου. Σας ευχαριστώ και γι’αυτό ήθελα να κάνω κάτι γι’αυτό το target group. Οι απόψεις μου για τα νέα παιδιά είναι γνωστές, στηρίζω όλη την εξέλιξη της Ελλάδας σε αυτά παρόλου που δε βλέπω εξέλιξη γι’αυτήν τη χώρα..

Άρα πως μπορεί να επιτευχθεί προσωπική ανάπτυξη στην εφηβεία; Θα δώσω 5 απλές συμβουλές που πραγματικά θα ήθελα να ακολουθήσετε και να εφαρμόσετε στις ζωές σας.

#1 Θα πρόσεχα τις παρέες μου

Σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους στη ζωή των ανθρώπων οι παρέες παίζουν υπερβολικά σημαντικό ρόλο. Για την ακρίβεια είναι καθοριστικές. Έχω δει περιπτώσεις παιδιά να ξεκινούν το κάπνισμα ακόμα και τα ναρκωτικά λόγο επιρροής της παρέας..

Επειδή σε αυτές τις ηλικίες το επίπεδο αντίληψης του τι πάει να πει ζωή είναι χαμηλό, πολλοί προσπαθούν να το εκμεταλευτούν αυτό..

Αν αισθάνεστε ότι κάποιος μαγειρεύει κάτι για το κακό σας, φύγετε. Είναι πολύ απλό όσο ακούγεται. Να είστε σίγουροι ότι όσο προχωράει η ζωή όλους αυτούς θα τους ξεχάσετε. Πολύ λίγες περιπτώσεις έχουμε που οι φιλίες από αυτές τις ηλικίες έχουν κρατήσει.

#2 Θα διάβαζα πολύ περισσότερο

Ναι δε λέω καλό είναι και το χαβαλέ. Έχω κάνει πολύ από αυτό εκείνα τα χρόνια, αλλά πραγματικά αν κάτι θα σας πάει μπροστά είναι το διάβασμα.

“Αυτή τη στιγμή η πληροφορία είναι το νέο νόμισμα.” – Terry Hatziieremias

Προσοχή εδώ, δεν αναφέρομαι στο διάβασμα των σχολικών βιβλίων. Αυτά τα βιβλία σας προωθούν στο να μπείτε ωραία και όμορφα στο μέσο όρο.

Ναι αλλά ο μέσος όρος είναι για τους μέσους. Συνεπώς είναι κρίσιμο να συνειδητοποιήσετε ότι για να πάτε παραπέρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Η αγαπημένη μου κατηγορία βιβλίων είναι η αυτοβοήθεια. Μου αρέσουν και βιβλία επιχειρηματικότητας και μάρκετινγκ αλλά δε θα τα πρότεινα σε νεαρές ηλικίες, εκτός εξαιρέσεων.

Θα δώσω ενδεικτικά 3 βιβλία και πραγματικά ελπίζω όλοι να τα αγοράσετε και πιο σημαντικά όλοι να τα διαβάσετε:

  1. Πως να κάνεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους – Dale Carnegie
  2. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας – George Clason
  3. 7 Habits of highly effective people – Stephen Covey

Τα βιβλία δεν είναι για ξεφύλισμα ή για διάβασμα. Ειδικά τέτοιου είδους βιβλία.. Πρέπει να τα διαβάσετε καμιά δυο τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο για να πείτε ναι τελείωσα με αυτό πάω στο επόμενο.

Προσωπική ανάπτυξη στην εφηβεία και μελέτη είναι εντελώς συνυφασμένα.

#3 Σωματική άσκηση

Η σωματική άσκηση είναι καθοριστική για την καλή υγεία και τη μακροζωία. Μπορεί τώρα εσείς να μην ενδιαφέρεστε για μακροζωία και είναι λογικό αλλά πρέπει να είστε σε θέση να καταλαβαίνετε ότι τώρα διαμορφώνονται οι συνήθειες.

Οι συνήθειες που διαμορφώνονται σε αυτήν την ηλικία είναι και οι πιο δύσκολες για αλλαγή. Καλά θα κάνετε να διαμορφώσετε τις καλές συνήθειες και μία από αυτές είναι η σωματική άσκηση. Ούτως η άλλως θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα παιδιά που έχουν πιο γυμνασμένο σώμα είναι και πιο δημοφιλή..

Προσοχή εδώ δε σας λέω να παθιάζεστε με αυτό γιατί κάθε φορά που μπαίνει το πάθος τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα..

Ένας γενικός κανόνας για τις συνήθειες είναι:

“Οι κακές συνήθειες είναι εύκολες στη διαμόρφωση τους και δύσκολες στο να ζεις με αυτές, ενώ οι καλές συνήθειες είναι δύσκολες στη διαμόρφωση τους και εύκολες να ζεις μαζί τους.”

Μην αψιφάτε ποτέ τη δύναμη της συνήθειας γιατί μπορεί να σας καταστρέψει όπως αντίστοιχα μπορεί και να σας απογειώσει.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις ένα άρθρο που έκανα για το πως να χάσεις κιλά και πως να τα διατηρήσεις αν έχεις πρόβλημα με αυτό, εκεί θα δεις περισσότερες απόψεις μου για τη σωματική άσκηση.

#4 Θα έπερνα τις προοπτικές από τους μεγαλύτερους

Αυτό είναι δυναμίτης..

Είναι σημαντικό η ύπαρξη μας να μην είναι μονοδιάστατη.

“Είναι υπερβολικά σημαντικό να είμαστε περίεργοι αλλά και δεκτικοί σε μια διαφορετική προοπτική.”  – Terry Hatziieremias

Ο καλύτερος τρόπος να παίρνεις προοπτικές ανθρώπων είναι να ρωτάς. Μάθε να κάνεις έξυπνες ερωτήσεις για το πως βλέπει κάποιος άλλος τη ζωή.

Ρώτα όλους τους παπούδες σου αν ακόμα ζουν να σου πουν πως ήταν τα χρόνια τότε! Μην παίρνεις δεδομένο ότι ο υπολογιστής και το κινητό που έχεις στα χέρια σου και με διαβάζεις υπήρχαν εξ’ από ανέκαθεν.

Αντίστοιχα αν βλέπεις ένα άτομο να γνωρίζει κάτι παραπάνω που εσύ αγνοείς, τότε χωρίς να γίνεσαι φορτικός ρώτα. Τι πρέπει να κάνω για να μάθω αυτά που γνωρίζεις.

Μέσα στο βίντεο μου για το #thepdproject κάνω λόγο για το συγκεκριμένο θέμα.

#5 Μάθετε να εκτιμάτε τη ζωή

Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ όμορφη, μπορεί να γίνει και πολύ άσχημη. Έχει να κάνει με το πως τη βλέπει ο καθένας.

Μην παίρνετε ως δεδομένη τη ζωή που σας δώθηκε. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε το πόσο τυχεροί είμαστε που σε πρώτο επίπεδο είμαστε εδώ.

Αν ποτέ βρεθείς σε δύσκολη θέση πρέπει θυμίσου αυτό:

Είναι ευλογία το ότι είμαι εδώ και ζω!

Πες αυτό στον εαυτό σου και νιώσε το βαθιά μέσα σου.. Μη ξεχνάς ότι δε χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για να είσαι χαρούμενος. Μόνο λίγη προσοχή στο τώρα χρειάζεσαι.. Να ξεφύγεις από αυτά που σκέφτεται το μυαλό και να συνειδητοποιηθείς στο τώρα..

Αυτό είναι το μυστικό της χαράς.. Έχω κάνει ολόκληρο βίντεο γι’αυτήν την παραπάνω ιδέα μου μπορείς να το δεις εδώ.

Επίλογος

Προσπάθησε να ζεις στο τώρα και να μη φαντάζεσαι πολλά πολλά. Ξέρω ότι σε αυτές τις ηλικίες η φαντασία ξεφεύγει και το θεωρώ πολύ όμορφο πραγματικά.

Μακάρι όλοι μας να είχαμε πρόσβαση σε αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου πιο συχνά..

Παρόλα αυτά το τελευταίο που θέλω να κρατήσεις είναι ότι πρέπει να σκέφτεσαι με βάση το μέλλον. Πρέπει οι πράξεις σου να γίνονται με σκοπό έναν καλύτερο μελλοντικό εαυτό και θεωρώ ότι σε αυτόν το δρόμο θα μπεις μόνο με το εξωσχολικό διάβασμα και την ποιοτική πληροφορία. Έτσι βλέπω εγώ την προσωπική ανάπτυξη στην εφηβεία.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ μέσα από το site δηλαδή..

Λοιπόν, αν σου άρεσε το άρθρο μου κάντο μια κοινοποίηση ώστε να το διαβάσουν και περισσότερα άτομα που πιθανώς να ενδιαφέρονται..

Αν έχεις κάποια απορία, αν χρειάζεσαι κάποια κατεύθυνση και θεωρείς ότι μπορώ να βοηθήσω κάνε μου το σχόλιο σου από κάτω.. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο προσωπικό στείλε μου μήνυμα στο Twitter.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα