Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Σταμάτα να μιλάς ξεκίνα να πράττεις

Σταμάτα να μιλάς ξεκίνα να πράττεις ήταν η συμβουλή που έλαβα και μου άλλαξε τη ζωή. Η παραγωγικότητα είναι ένα από τα πιο hot θέματα αυτή τη στιγμή για όλους τους ανθρώπους. Αυτό γιατί όλοι λίγο πολύ έχουν προβλήματα με την αναβλητικότητα τους και φυσικά όλοι θέλουν να τελειώνει η μέρα και να έχουν τελειώσει με όλες τους τις δουλειές.

Σε αυτό το site έχουμε συζητήσεις αρκετές φορές το θέμα με την αναβλητικότητα. Οπότε σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα πάμε στο αντίθετο δηλαδή την παραγωγικότητα. Πιο συγκεκριμένα θα σου πω πως να σταματήσεις να μιλάς και να ξεκινήσεις να πράττεις!

Μία από τις διαφορές των ανθρώπων που απλά επιβιώνουν στη ζωή και των ατόμων με υψηλές επιδόσεις, είναι η συνειδητή εφαρμογή πρακτικών παραγωγικότητας και οργάνωσης μέσα στη μέρα τους. Σκεφτείτε να ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του χωρίς να ξέρει τι έχει να κάνει.

Είναι σίγουρο και εγγυημένο πως κάποια στιγμή θα βρεθεί μέσα στον κυκεώνα των φαινομενικών απαιτήσεων της ζωής. Θα έχει έρθει το απόγευμα και δεν θα έχει πράξει τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πάνε μπροστά τη ζωή του. Τέλος, σα να μη φτάνει όλο αυτό, θα νιώθει και τύψεις που δεν έκανε αυτά που είχε στο πρόγραμμα.

Πόσα είδη ανθρώπων υπάρχουν σχετικά με την παραγωγικότητα

Υπάρχουν δύο βασικά είδη ανθρώπων σχετικά με την παραγωγικότητα και ένα τρίτο είδος δικής μου επινόησης. Το πρώτο είδος είναι οι πολύ θεωρητικοί, το δεύτερο είναι οι πολύ πρακτικοί και το τρίτο είδος είναι οι “μια τρύπα στο νερό” άνθρωποι.

Στο παρακάτω βίντεο μιλάω γι’αυτά τα τρία είδη ανθρώπων και επίσης εξηγώ τι πρέπει να κάνει το κάθε είδος για να ξεκινήσει να παίρνει αποτελέσματα. Παρακάτω στο άρθρο θα σου πω κάτι πολύ πιο σημαντικό. Το πως να σταματήσεις να μιλάς αλλά και γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο.

Γιατί να σταματήσεις να μιλάς

Είναι κάποιοι άνθρωποι που τους βλέπεις να μιλούν πολύ. Σίγουρα έχετε κάποιον τώρα στο μυαλό σας. Κάτι που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν λειψά αποτελέσματα. Είναι ικανοί να μιλήσουν και να εμβαθύνουν σε θέματα που απέχουν χιλιόμετρα από τον κλάδο εξειδίκευσης τους.

Όταν κάποιος μιλάει πολύ λέει και κοτσάνες. Αν κάποιος μιλάει πολύ και δε λέει κοτσάνες είναι γιατί είναι δουλειά του η ρητορική. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αν μιλούν πολύ σίγουρα αυτά που θα πουν θα είναι μειωμένης ποιότητας.

Related Article: Γιατί οι πετυχημένοι πετυχαίνουν και οι αποτυχημένοι αποτυγχάνουν

Αυτό που θέλω να πετύχω με αυτό το άρθρο και το παραπάνω βίντεο, είναι να σου δείξω πόσο κακό είναι το να μιλάς πολύ. Σε θέλω άνθρωπο των πράξεων, όχι άνθρωπο των λέξεων.

“Αυτοί που μιλούν πολύ είναι γιατί πράττουν λίγο.”

Εγώ για σένα εύχομαι το αντίθετο. Να μη μιλάς καθόλου και απλά να πράττεις. Και η πλάκα είναι ότι όταν πράττεις δεν έχεις καμία όρεξη στο να μιλήσεις, αφού μόλις το έκανες, το βίωσες, δεν έχει νόημα το να μιλήσεις γι’αυτό. Είσαι έτοιμος για το επόμενο.

Πως να σταματήσεις να μιλάς

Οπότε ο τρόπος του πως να σταματήσεις να μιλάς είναι πρώτα απ’όλα η κατανόηση του ότι αυτό είναι κάτι που κάνει ζημιά σε εμάς και σε δεύτερο επίπεδο η συνειδητότητα. Τι εννοώ με τη λέξη συνειδητότητα.

Όταν έχεις θεσπισμένο πρόγραμμα και γνωρίζεις τι θα κάνεις μέσα στη μέρα σου. Θέλω από εδώ και πέρα να βάζεις με το μυαλό σου στα πιθανά εμπόδια και την ομιλία.

“Το να μιλήσεις με κάποιον, ενώ κάνεις μια δουλειά που υπήρχε στο πρόγραμμα σου, θα σε καθυστερήσει και θα οδηγήσει στο να μην κάνεις τη δουλειά αυτήν, αλλά και την επόμενη.”

Βάλε καλά αυτήν την πρόταση στο νου σου και δούλεψε την κάθε φορά που είναι να βγεις εκεί έξω για μια δουλειά. Να πω και ένα παράδειγμα. Έχεις στο πρόγραμμα σου να ψωνίσεις φαγητό από το supermarket, μετά να γράψεις ένα άρθρο και μετά να μαγειρέψεις.

Το να γράψεις το άρθρο δε φαίνεται να είναι και τόσο σημαντική δουλειά, αλλά την έχεις στο πρόγραμμα σου και θα ήταν καλό να την κάνεις. Ας υποθέσουμε επίσης ότι έχεις προγραμματίσει μία ώρα για το γράψιμο και μετά το μαγείρεμα.

Αν βρεις έναν άνθρωπο στο supermarket και μιλήσεις μαζί του για 10 λεπτά, παρατήρησε ότι όταν γυρίσεις σπίτι σου δε θα έχεις καμία όρεξη για να γράψεις το άρθρο. Παρόλο που έχεις άλλα 40-50 λεπτά στη διάθεση σου, δε θα έχεις όρεξη να το κάνεις.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι το να σκεφτείς με το μυαλό σου πριν βγεις το εξής: Θα πάω τώρα στα γρήγορα να ψωνίσω χωρίς να χάσω καθόλου χρόνο για να γυρίσω με καθαρό μυαλό και να γράψω το άρθρο μου!

Αυτό εννοώ όταν λέω συνειδητότητα. Να βάζεις με το νου σου γραμμές και να καθορίζεις την εξέλιξη του επόμενου δίωρου σου. Έτσι είναι που αποκτάς την παραγωγικότητα ενός high-performer.

Επίλογος

Αυτά! Ελπίζω να σου άρεσε το άρθρο και το βίντεο. Παρεπιπτόντως αν δεν έχεις δει ακόμα το βίντεο, δες το γιατί στο τέλος έχω ένα δώρο που θέλω να πάρεις γιατί θα πάει την παραγωγικότητα σου στο επόμενο επίπεδο! Τέλος θα με βοηθούσε πολύ αν έκανες κοινοποίηση αυτό το άρθρο και μη ξεχνάς ότι μπορείς να γράψεις σχόλιο από κάτω!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα