Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Ο απόλυτος οδηγός για προσωπική ανάπτυξη

Είσαι άτομο που ψάχνει συνεχώς τρόπους να εξελιχτεί; Σου αρέσει η διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης; Αν ναι τότε έχουμε ένα κοινό στοιχείο! Ασχολούμαι με την προσωπική μου ανάπτυξη σοβαρά εδώ και 9 χρόνια. Τα τελευταία 4 χρόνια, συνειδητοποίησα πως θέλω να βοηθήσω περισσότερο τους ανθρώπους και να ασχοληθώ επαγγελματικά με το coaching/speaking.

Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να μου πει κάποιος ότι αυτό που κάνω τον βοήθησε σε κάποια φάση της ζωής του. Η προσωπική ανάπτυξη είναι αέναη διαδικασία. Δεν σταματάει ποτέ. Ναι, κάποια στιγμή θα τελειοποιήσουμε τις δεξιότητες που φέρνουν τα καλά αποτελέσματα στη ζωή μας και συνεπώς θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα, αλλά όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο καταλαβαίνει το πόσα ακόμα υπάρχουν για να εξερευνήσει!

Αντίστοιχα, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα θέλουμε να βελτιώσουμε στην προσωπικότητα μας. Κάθε φορά που νομίζουμε ότι γίναμε καλοί σε κάτι, κάθε φορά θα βλέπουμε κάτι που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει κι’άλλο. Οπότε, ως ο εμπνευστής του thepdproject και δημιουργός του πρώτου προγράμματος προσωπικής μεταμόρφωσης στην Ελλάδα, έφτιαξα τον απόλυτο οδηγό του τι μπορείς να κάνεις για να εξελιχθείς ως άνθρωπος!

1.Μάθε τέλεια τα Αγγλικά

Πρώτα απ΄όλα, αν δεν ξέρεις Αγγλικά ζεις κάτω από την πέτρα οκ; Βλέπεις τη ζωή από κλειδαρότρυπα. Έτσι απλά, έτσι ξερά! Δεν υπάρχει περίπτωση άτομο που δεν ξέρει αγγλικά, να νοήσει και να ηγηθεί επιχειρηματικά αυτόν το νέο κόσμο. Δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση στο τι συμβαίνει, συνεπώς δεν θα κατανοεί το που πάει το όλο θέμα. Είναι καταδικασμένος, γιατί κάθε φορά που θα γίνεται μια δραματική αλλαγή δεν θα την έχει προβλέψει και άρα δεν θα μπορεί να αντιδράσει.

Πάντα θα περιμένει να ακούσει τι θα του πουν οι άλλοι ή οι ειδήσεις και μάντεψε. Οι ειδήσεις προγραμματίζουν αρνητικά τους ανθρώπους για να τους έχουν πελάτες και να τους ρουφάν την προσοχή και την ενέργεια. Οπότε μάθε αγγλικά και μη δικαιολογείσαι ότι δεν μπορείς στην ηλικία σου. Δες μια δημόσια ομιλία από το TED στο YouTube, προσπάθησε να καταλάβεις, και αν δεν γνωρίζεις μια λέξη πάρε το κινητό σου και άνοιξε το translation.

Αν πάλι γνωρίζεις καλά αγγλικά συγχαρητήρια! Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να τα τελειοποιήσεις. Να είσαι άνετος στην ομιλία τους. Και αν είσαι μικρός σε ηλικία μπορεί ήταν χρήσιμο να μάθαινες και μια δέυτερη γλώσσα. Ειδικά αν ξέρεις με τι θες να ασχοληθείς και έχει ως προυπόθεση μια δέυτερη ξένη γλώσσα. Θα ήταν καλύτερο απ’το να πηγαίνεις για καφέ στο τέλος της μέρας.

2.Πρόσεξε τι παρακολουθείς

Διάβαζα ένα βιβλίο με επιστημονικά πειράματα τις προάλλες. Πειραματικοί ψυχολόγοι χωρίσαν μια ομάδα αγοριών σε 2 γκρουπς. Στο ένα γκρουπ έβαλαν να παρακολουθήσουν ένα όμορφο δοκιμαντέρ σχετικά με τη φύση.

Στο άλλο γκρουπ έβαλαν να παρακολουθήσουν εικόνες από όμορφες και προκλητικές γυναίκες. Η φάση κράτησε για μιάμιση ώρα. Φωνάξαν και τα 2 γκρουπς και τους ανακοίνωσαν, για πρώτη φορά, ότι κάθε άτομο δικαιούται 100 δολλάρια δώρο στον λογαριασμό του αλλά σε έναν μήνα από το πέρας του πειράματος.

Το γκρουπ που είδε το δοκιμαντέρ ήταν ήρεμο και είπε τέλεια! (Φυσικά έτσι; Άμα σου έδιναν 100Ε χωρίς να το περιμένεις θα σε ένοιαζε; Ας περνούσε και χρόνος!) Το γκρουπ που παρακολούθησε τις εικόνες με τις γυναίκες έκανε κάτι πολύ πολύ ενδιαφέρον! Έβρισε τα άτομα που το ανακοίνωσαν αυτό στο γιατί δεν τους έδινε τώρα τα λεφτά και τελικά αποφάσισαν ότι δε θέλουν τίποτα.

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις κάτι που θα σου φτιάξει τη ζωή μπες στο www.morning.gr και βάλε τα στοιχεία σου. Θα σου έρθει μια εκπαίδευση από εμένα στο email σου σχετικά με το πως λειτουργεί η αυτοπεποίθηση. (Θα χρειαστεί χρόνος εκ μέρους σου στο να την παρακολουθήσεις. Αν δεν τον έχεις μην μπαίνεις!)

3.Φτιάξε τη διατροφή σου

Η ζάχαρη σου φέρνει άγχος και το κρέας θηλαστικών σε γεμίζει καρκίνο και διαβήτη. Δεν το ήξερες έ; Δεν πειράζει έτσι είναι αυτά. Η ζωή αυτή δεν είναι για όλους φίλοι μου. Η ζωή είναι για τους λίγους. Αν δε σε ενδιαφέρει το τι μπαίνει μέσα στο σύστημα σου και τι συμβαίνει κάθε φορά που καταναλώνεις τροφή τότε τι σε ενδιαφέρει; Το ποδόσφαιρο, τα ποτά και ο καφές φαντάζομαι.

Για όλους εσάς όμως που σας ενδιαφέρει τι μπαίνει στο σύστημα σας. Και κατανοείτε τον κανόνα, garbage in – garbage out. Είναι κάτι που πρέπει να διαβάσετε αν γνωρίζετε αγγλικά. Ίσως και να σας αλλάξει τη ζωή. Επίσης διαβάστε και το σημαντικό άρθρο μου περί μεσογειακής διατροφής. Δεν είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες, οι δημιουργοί του πιο υγιεινού συστήματος διατροφής, να μην το ακολουθούμε. Διάβασε το άρθρο και δες τι λένε οι ερευνητές του Harvard για την μεσογειακή διατροφή.

4.Διάβασμα ενός καλού βιβλίου σε καθημερινή βάση

Τα καλά βιβλία είναι πηγές σοφίας. Όσο περισσότερα βιβλία διαβάζεις, τόσο σε περισσότερη γνώση εκτίθεσαι. Υπάρχουν βιβλία που αν εφαρμόσεις πιστά αυτά που λένε θα δημιουργήσεις μια ζωή χαρισάμενη. Πόσα βιβλία διάβασες τον τελευταίο χρόνο;

Διευθυντές εταιριών διαβάζουν κατά μέσο όρο τέσσερα με πέντε βιβλία τον μήνα. Είναι 5 φορές παραπάνω από το πόσο διαβάζει ένας μέσος άνθρωπος. Άρα, είναι τυχαίο που κάποιος είναι διευθυντής ενώ κάποιος άλλος εργαζόμενος;

5.Ασχολήσου με ένα δημιουργικό hobby

Σε πρώτη φάση έχεις κάποιο hobby; Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που ασχολούνται μια φορά την εβδομάδα με το hobby τους έχουν ποιοτικότερη ζωή και νιώθουν περισσότερο χαρούμενοι. Αν δεν έχεις χόμπι βρες ένα καινούριο. Αν και σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου είχες κάποιο χόμπι που αγαπούσες και τώρα για κάποιον λόγο σταμάτησες να ασχολείσαι με αυτό.

Μπορείς να βρεις ένα καινούριο. Γράψου σε μια ομάδα μπάσκετ για παράδειγμα ή αν μένεις Αθήνα ξεκίνα Surf. Μια άλλη καλή ιδέα είναι η μαγειρική ή το blogging. (Αν δεν έχεις blog μπορείς να αρθρογραφήσεις στο www.personaldevelopment.gr πατώντας πάνω δεξιά στο compose! Στο λέω γιατί το κάνω..) Προσωπικά τα δικά μου αγαπημένα hobby τα τελευταία χρόνια, είναι να δημιουργώ video και να μαθαίνω ψυχολογία. Κάποια στιγμή θέλω να ξεθάψω ένα άλλο αγαπημένο μου χόμπι που είναι τα δέντρα bonsai! Ενδιαφέρον ε; Γενικά τα χόμπι έχουν πολύ ενδιαφέρον και φέρνουν ποιότητα στις ζωές μας.

6.Δημιούργησε ένα εμπνευστικό δωμάτιο

Τι καλύτερο από το να νιώθεις τέλεια στον χώρο σου; Πιστεύω πολύ στην όμορφη διακόσμιση του σπιτιού και πιστεύω ακόμη περισσότερο σε ένα εμπνευστικό δωμάτιο. Μόνο που θα μπαίνεις σε αυτό, θα αλλάζει η διάθεση σου. Το φαντάζομαι ευήλιο με ωραία καθίσματα και μια τέλεια, ακριβή συλλογή βιβλίων. Στις γωνίες του θέλω ωραία stands αποκλειστικά για bonsai ή έναν μεγάλο κάκτο ή μια τέλεια ορχιδέα phalαenopsis. Κάτι άλλο που ερεθίζει τη φαντασία μου είναι ένας τοίχος με τα αγαπημένα αποφθέγματα ζωής και παρακινητικές εικόνες που σε οδηγούν για δράση.

Προσωπικά εγώ δημιούργησα ένα τέτοιο δωμάτιο στο σπίτι μου και έχω να σας πω ότι νιώθω πολύ παραγωγικός σε αυτό! Αν ποτέ έρθεις στον χώρο μου μη ξεχάσεις να μου φέρεις ένα καλό, ακριβό βιβλίο για δώρο ή ένα δέντρο bonsai (όχι φίκο). Ο όμορφος χώρος είναι μια επένδυση που μας φτιάχνει την ψυχολογία και βοηθάει στην προσωπική μας ανάπτυξη.

7.Τελειοποίησε τις δεξιότητες σου

Η τελειοποίησε δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πιστεύω όμως ότι ένας άνθρωπος είναι πιο εύκολο στο να φτάσει την τελειοποίηση μιας δεξιότητας εάν κάνει καθημερινή πράξη. Για παράδειγμα θέλεις να γίνεις public speaker; Πως θα γίνεις αν δεν κάνεις κάθε μέρα βίντεο, με την προυπόθεση ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποια ομιλία. Είναι οφέλιμο για τις δεξιότητες μας να τις ακονίζουμε σε καθημερινή βάση για να μπορούμε να τις έχουμε.

8.Ξεπέρνα τους φόβους σου

Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 50 είδη φόβων!

“Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης ονείρων.” – Terry Hatziieremias

Ξεκίνα να μαθαίνεις περισσότερα για τους φόβους σου. Το ενδιαφέρον με τις φοβίες είναι ότι βρίσκονται στο υποσυνείδητο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις επίγνωση του τι σου κάνουν. Αν θες να πετύχεις στη ζωή πρέπει να φέρεις τις φοβίες από τον υποσύνειδητο κόσμο στον συνειδητό. Έχω κάνει ένα άρθρο με τις τοπ10 φοβίες που σου κλέβουν τη ζωή κάθε μέρα διάβασε το εδώ.

9.Ξύπνα νωρίς το πρωί

Οκ έχω αναθεωρήσει πάρα πολλές φορές με το θέμα ύπνου και αυτό γιατί κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετικά ποσά ύπνου. Γνωρίζω άτομα που κοιμούνται 2 ώρες το βράδυ έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά και είναι 100% οκ την επόμενη μέρα.

Παρ’όλα αυτά τέτοιοι άνθρωποι είναι ιδαίτερες περιπτώσεις και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω ο απλός άνθρωπος να μην κοιμάται. Βέβαια παίζει ρόλο και το τι κάνεις όταν είσαι ξύπνιος έτσι; Άλλο το να ξενυχτάς για να πίνεις αλκοόλ και να ακούς ηλίθιες μουσικές, και άλλο να ξενυχτάς για να γράφεις το βιβλίο σου ή να κάνεις συζήτηση με ένα πνευματικό άτομο.

Όπως και να ‘χει το να ξυπνάς πρωί είναι πάρα πολύ θετικό για την προσωπική ανάπτυξη και παραγωγικότητα σου. Αν ξυπνήσεις 6 το πρωί, έχεις τελειώσει ως τις 11 όλες σου τις σημαντικές δουλειές. Σε έρευνα πετυχημένων ανθρώπων που διάβασα, οι περισσότεροι ως τις 8 έχουν τελειώσει και με την καθημερινή τους γυμναστική!

10.Ξεκίνα γυμναστική

“Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής σου.”

Το έχουν πει πολλοί το έχω πει και εγώ και θα συνεχίσω να το λέω σε κάθε ευκαιρία. Τέτοια σοφίσματα πρέπει να γίνουν αξίες σε εμάς της προσωπικής ανάπτυξης και να καθορίζουν τις πράξεις μας. Μπορεί να είσαι γυμναστηριακός μπορεί όμως και όχι. Βρες το στυλ σου. Αν σου αρέσει το μπάσκετ γράψου σε μια ομάδα με έναν καλό προπονητή. Εάν δεν σου αρέσει τίποτα ξεκίνα το τρέξιμο. Σίγουρα υπάρχει κάτι και για σένα.

11.Μάθε κάτι καινούριο

Στο νούμερο δύο σου είπα πως πρέπει να προσέχεις τι περιεχόμενο λαμβάνεις και στο νούμερο τέσσερα έκανα την πρόταση του να διαβάζεις κάθε μέρα ένα καλό βιβλίο. Μπορεί όμως να μην έχεις χρόνο να διαβάσεις ή το διάβασμα να μην είναι το δυνατό σου σημείο.

Γι’αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα online courses. Είναι διαδικτυακά προγράμματα τα οποία σε βοηθούν να μάθεις κάτι καινούριο. Υπάρχουν άπειρα προγράμματα που μπορείς να πάρεις, εδώ θα βρεις μια λίστα που έκανα με τις καλύτερες πλατφόρμες. Eίναι στα Αγγλικά όλα.

Αν δεν γνωρίζεις Αγγλικά ή αν σε ενδιαφέρει να μεταμορφωθείς ως προσωπικότητα, παίρνοντας γνώση και πράττοντας την, τότε θα σου πρότεινα να δεις το πρόγραμμα μου. Ονομάζεται Morning Energy και είναι το πρώτο πρόγραμμα προσωπικής μεταμόρφωσης στην Ελλάδα. Φυσικά υπάρχει επένδυση χρημάτων που πρέπει να κάνεις για να πάρεις πρόσβαση όπως και σε όλα τα σημαντικά πράγματα αυτής της ζωής. Μπες στο www.morning.gr και μάθε περισσότερα.

12.Ξεκίνα να αρθρογραφείς για το ταξίδι σου

Ό,τι καλύτερο! Να γράφεις άρθρα για το ταξίδι σου στη ζωή και να τα δημοσιεύεις στο blog. Θα δεις ότι θα σε κρατάει ευγνώμων και θα έχεις κάτι στο να γυρίσεις και να δεις πως ήταν ο παλιός σου εαυτός. Ειδικά αν ξεκινήσεις να λαμβάνεις θετικά σχόλια από τους αναγνώστες σου.

Να προσθέσω ότι υπάρχει και χρηματικό όφελος από τέτοιες δουλειές! Έχω κάνει ένα άρθρο που μιλάω εκτενέστερα το blogging. Υπάρχει μια πλατφόρμα στην Ελλάδα, ονομάζεται www.personaldevelopment.gr (είμαι ο δημιουργός της) και αυτή η πλατφόρμα σε αφήνει να ξεκινήσεις την δική σου στήλη. Μπες στο site και πάτα το κουμπί compose που βρίσκεται πάνω δεξιά. Μπορείς να φτιάξεις ακόμα και quiz και να το μοιράσεις στους φίλους στα social media!

Το να ξεκινήσεις να γράφεις για τις απόψεις σου και να μοιράζεσαι με τον κόσμο το ταξίδι σου μπορεί να σε βοηθήσει πολύ και στο βιογραφικό σου. Γενικά τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά. Δεν λέω ότι θα γίνεις διάσημος blogger, όμως κάθε φορά που θα προσθέτεις στο βιογραφικό σου ότι είσαι αρθρογράφος να δεις ότι θα δέχεσαι ερωτήσεις γι’αυτό. Μη νομίζεις, και οι εργοδότες βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια.

13.Μεγάλωσε την ζώνη άνεσης σου

Κάνε κάτι διαφορετικό. Εξέθεσε τον εαυτό σου σε νέες προκλήσεις. Η ζωή χωρίς προκλήσεις είναι πολύ βαρετή. Ένας πρόεδρος της Αμερικής είπε πολύ σοφά:

“Αν χρειάζεσαι ασφάλεια πάνε να μείνεις μέσα στη φυλακή, έχει νερό, τροφή να σε ταίζουν, ρούχα και φαρμακευτική περίθαλψη. Το μόνο που λείπει είναι η ελευθερία!”

– Dwight Eisenhower

Η άνεση και η ασφάλεια είναι η ζώνη άνεσης σου. Ή θα την μεγαλώσεις βάζοντας μια νέα πρόκληση στον εαυτό σου, ή θα βγεις έξω από αυτήν. Τότε μόνο έρχεται η ανάπτυξη. Βγαίνοντας εκτός ορίων.

14.Ζήτα feedback

Βρες έναν που πέτυχε αυτό που θες να κάνεις, ή κάποιον που θαυμάζεις και ζήτα του feedback. Πες του να σου πει ευγενικά τι λάθος κάνεις και τι να αλλάξεις στην προσέγγιση σου. Αν δεν έχεις χρήματα για coaching αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Αν έχεις χρήματα για coaching προσπάθησε να βρεις τον καλύτερο στην δουλειά του. Μην αγοράζεις από όποιον να ναι γιατί ενδέχεται να σε πάει πίσω αντί για μπροστά. Το coaching αν γίνει στην σωστή στιγμή της ζωής σου και είσαι έτοιμος να το δεχτείς μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

15.Μείνε συγκεντρωμένος με To-Do lists και άλλα εργαλεία

Κάθε βράδυ γράψε την λίστα του τι έχεις να κάνεις την επόμενη μέρα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοματοποίηση του συστήματος σου και επίσης θα αυξηθεί η παραγωγικότητα σου δραματικά.

Επίσης αν η δουλειά σου είναι στον υπολογιστή και πιάνεις τον εαυτό να χάνει χρόνο πολύτιμο στο facebook και το YouTube, υπάρχουν ενδιαφέροντα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Λέγονται chorme extensions και είναι προφανώς για το google chrome.

Αυτά που χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά είναι τα εξής:

  1. Momentum Dash
  2. OneTab
  3. Quick Write Text Editor

16.Γράφε τις ιδέες σου σε ένα μικρό σημειωματάριο

Μην αφήνεις ποτέ ιδέα να σου ξεφύγει. Έχε πάνω σου ένα σημειωματάρια πάντα και γράφε. Μπορείς να σημειώνεις και στο κινητό σου στην εφαρμογή Evernote. Εμένα μου αρέσει περισσότερο το μίνι σημειωματάριο.

Να τιμάς τις ιδέες που σου έρχονται. Είναι από άλλον κόσμο και όσο εύκολα σου έρχονται τόσο εύκολα τις ξεχνάς. Μία τέτοια ιδέα ψάχνεις για να σου αλλάξει η ζωή.

17.Κόψε μια κακιά συνήθεια

Κόψε μια κακιά συνήθεια και στην θέση της κάνε κάτι θετικό που θα σε εξυπηρετήσει. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάς την υγεία σου. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα τέλειο σύστημα. Τώρα αν οι άνθρωποι εγκληματούν στο ίδιο τους το σώμα αυτό είναι άλλο θέμα.

Έχεις την δύναμη να αλλάξεις. Απλά χρειάζεσαι την απόφαση και ένα άτομο που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Το πρόγραμμα μου μπορεί να σε βοηθήσει στις συνήθειες. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η τελειότητα και όπως είπε ο Αριστοτέλης, αυτή επιτυγχάνεται μόνο μέσω μιας συνήθειας. Είναι πιο απλά τα πράγματα απ’όσο νομίζεις. Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και υπάρχει η γνώση. Το πρόγραμμα σου δίνει αυτή την γνώση με το πολύ παραπάνω.

18.Απέφυγε τα άτομα που δε γουστάρεις

Οι χαζοφιλότιμοι που μιλάνε σε όλους είναι οι πρώτοι αποτυχημένοι του κόσμου αυτού. Ποιος είπε ότι επειδή πήγες γυμνάσιο με έναν άνθρωπο πρέπει να του μιλάς και μετά από δεκαπέντε χρόνια. Για την ακρίβεια ο κύκλος γνωριμιών σου πρέπει να είναι ιδιαίτερα μικρός και πολύ ποιοτικός.

Μην αφήνεις τον οποιοδήποτε να σου μιλάει και να έχει πρόσβαση σε εσένα. Ο χρόνος είναι λίγος και σίγουρα δεν είναι για τους τρίτους. Στο λέω πολύ απότομα αλλά θέλω να σε ξυπνήσω!

Αν δεν γουστάρεις κάποιον μην του κάνεις Like στο Facebook.

Ο αλγόριθμος στο Facebook θα στον πετάει συνεχώς μπροστά σου. Σταμάτα να έχεις “ηλίθιο φιλότιμο”. Θέλω τα άτομα με φιλότιμο να πετύχουν! Αλλιώς δεν θα έχανα τον χρόνο μου να αδειάσω το κεφάλι μου και να γεμίσω το δικό σου. Αν είσαι φιλότιμος και θες να πετύχεις πρέπει να γίνεις πιο σκληρός με τους ανθρώπους.

Συνάντησα έναν παλιόφιλο στο άκυρο έξω στο δρόμο. Με ρώτησε από ενδιαφέρον με τι ασχολούμαι και τα σχετικά. Μόλις συνειδητοποίησε ότι κάνω κάτι διαφορετικό, μου πρότεινε να πάμε έξω για καφέ. Ελπίζω να γνωρίζετε την απάντηση μου έτσι; Δεν φτάνουν τα πέντε λεπτά που έχασα για να του μιλήσω, έπρεπε να πάω και για καφέ; Έχω μια αρχή. Ποτέ για καφέ αν δεν είναι για δουλειά. Καφέ πάνε οι άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

19.Μάθε να λες όχι

“Η αγαπημένη λέξη των πετυχημένων ανθρώπων είναι το ΟΧΙ!” – Terry Hatziieremias

Έχω μια πρόκληση για σένα, μέτρα τα όχι σου. Πόσα συνεχόμενα όχι μπορείς να πεις στα άτομα του κύκλου σου; Αν καταφέρεις και πεις πάνω από 40 όχι και στον χρόνο αυτόν ασχοληθείς με προσωπική ανάπτυξη θα δεις εκθαμβωτική αλλαγή το επόμενο διάστημα στη ζωή σου.

20.Μάθε από τα λάθη των άλλων

Στη ζωή μπορείς να μάθεις από παντού. Μπορείς να μάθεις από τα λάθη των άλλων, μπορείς να μάθεις και από τις νίκες των επιτυχημένων. Η δουλειά που έχεις να κάνεις είναι απλή.

Άκου προσεκτικά τι σου λένε οι άνθρωποι. Αν αυτός ο άνθρωπος δυσκολεύεται σε κάποιον τομέα της ζωής και συνεχίζει να μιλάει γι’αυτόν, άκου τον προσεκτικά. Προσπάθησε να βρεις το λάθος στην σκέψη του. Μην του το πεις όμως (εκτός αν σε ρωτήσει)! Δεν έχει νόημα και ενδέχεται να σε ζαλίσει μετά. Κράτα το για σένα και βάλτο στην λίστα με το τι πρέπει να μην κάνεις στη ζωή.

21.Κράτα λίστα με το τι να μην κάνεις

Σε αντίθεση με τη λίστα του τι να κάνεις που αλλάζει κάθε μέρα. Η λίστα του τι να μην κάνεις είναι ιδιαίτερα σταθερή και απλά προσθέτεις πράγματα. Γι’αυτό θέλω να ξεκινήσεις να κρατάς ένα σημειωματάριο. Αν γράφεις το τι να αποφύγεις στη ζωή αλλά και το τι να κάνεις, μη φοβάσαι τίποτα. Θα βρεις τις λύσεις σε πολλά προβλήματα που φαίνονται να είναι άλυτα για άλλους.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα