Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να κερδίσεις αυτοπεποίθηση

Πως να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου σωστά. Αυτό είναι το θέμα που φαίνεται να απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους που ξεκινούν τώρα με τις ζωές τους στην κοινότητα της προσωπικής ανάπτυξης.

Εχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και πιάνεις τον εαυτό σου να μη μπορεί να πράξει με ευκολία και χαλαρότητα σε κάποια θέματα; Ε λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ακριβώς έτσι αυτή τη στιγμή, τα καλά όμως νέα είναι ότι η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που χτίζεται.

Αν θες να μάθεις πως να κερδίσεις αυτοπεποίθηση και να πράττεις με σωστό τρόπο στη σωστή στιγμή, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Πως αισθάνονται οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση

Πριν όμως σου τους τρόπους του πως να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου, θέλω να δούμε λίγο πως νιώθουν οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση:

 1. Είναι ντροπαλοί χωρίς λόγο
 2. Δεν είναι σίγουροι για το τι θέλουν
 3. Έχουν αίσθημα κατωτερότητας
 4. Σκέφτονται αρνητικά για τις ικανότητες τους και το τι αξίζουν
 5. Μιλούν αρνητικά για τον εαυτό τους
 6. Δεν έχουν κατεύθυνση στη ζωή τους
 7. Εξαρτώνται από την έγκριση των άλλων για να νιώσουν καλά

Πως αισθάνονται τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

Από την άλλη μεριά παρακάτω θα σας πω ενδεικτικά τι χαρακτηριστικά έχουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση ώστε να δείτε τις διαφορές:

 1. Δε φοβούνται να κάνουν λάθη
 2. Έχουν διαύγεια στόχου
 3. Είναι σίγουροι για το τι θα κάνουν στο επόμενο διάστημα
 4. Αγαπούν και φροντίζουν τον εαυτό τους
 5. Είναι άνετοι στις πωλήσεις
 6. Δεν ενδιαφέρονται γι’αυτά που λένε οι άνθρωποι
 7. Μπορούν να μαλώσουν πολύ εύκολα με άλλους

Τι ρόλο παίζει το περιβάλλον στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης

Φανταστείτε ένα παιδί που να μεγαλώνει σε ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον με αμόρφωτους γονείς. Να μη γνωρίζουν πως να του μιλήσουν και να το μαλώνουν συνεχώς για το παραμικρό.

“Δεν γεννηθήκαμε αμφισβητόντας τον εαυτό μας.” -Terry Hatziieremias

Αυτό το μωρό θα μεγαλώσει με τρομερές φοβίες για το τι μπορεί να κάνει στη ζωή, γιατί οι γονείς του το αμφισβητούν συνεχώς επειδή οι ίδιοι είναι μη ικανοί. Κάνουν δηλαδή ένα τεράστιο έγκλημα. Του μαθαίνουν να αμφισβητεί τον εαυτό του επειδή οι ίδιοι δε ξέρουν το πως λειτουργεί η ψυχολογία του ανθρώπου.

Συνεπώς το παιδί θα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση γιατί θα σταματάει την προσπάθεια με την πρώτη κιόλας αποτυχία. Τα αποτελέσματα του θα μένουν λειψά άρα δε θα έχει δημιουργήσει παράδειγμα για το πως να πετύχεις κάτι στη ζωή.

Σε πρώτο επίπεδο λόγο γονέων θα φοβάται την πράξη και την αποτυχία και σε δεύτερο επίπεδο με το που προσπαθεί να κάνει κάτι θα σταματάει να το κάνει γιατί δε θα έχει καταγραφή στο υποσυνείδητο του ότι αυτό που κάνει μπορεί και να πετύχει.

“Όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει σε χαμηλής ποιότητας περιβάλλον, αναπτύσσει αρνητική εικόνα για τον εαυτό του.”

Πως επηρεάζει η αρνητική εικόνα του εαυτού μας την αυτοπεποίθηση μας

“Όταν έχουμε αρνητική εικόνα για τον εαυτό μας, επηρεάζεται το πως νιώθουμε αλλά και το τι σκεφτόμαστε γι’αυτόν.” – Terry Hatziieremias

Και έτσι είναι που ένας άνθρωπος ξεκινάει να δημιουργεί κακή εντύπωση για τον εαυτό του και φυσικά συνεπάγεται πως δε θα έχει αυτοπεποίθηση. Αυτό που θέλω να πω με το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι η αυτοπεποίθηση είναι απλά η επιφάνεια, η μύτη από το παγόβουνο. Από κάτω κρύβονται πάρα πολλά που ενδεχωμένος έχει βιώσει ένας άνθρωπος για να καταλήξει να μην έχει αυτοπεποίθηση. Να θυμάσται ότι το φυσιολογικό είναι το να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Related Article: Λίστα με τις Top10 Φοβίες

Αν θες να αναπτύξεις σωστά την αυτοπεποίθηση σου πρέπει να είσαι 100% ειλικρινής με τον εαυτό σου. Εάν πάλι παίρνεις βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο ή θεραπευτή ή coach, πάλι θα πρέπει να είσαι 100% ειλικρινής μαζί του διαφορετικά δε θα καταφέρεις τίποτα.

“Όταν δε γίνεσαι ειλικρινής με τους άλλους είναι γιατί δεν είσαι με τον εαυτό σου.”

Αυτό συντελεί στο να ρίξει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση σου. Οπότε θέλω να ξεκινήσεις από αυτό το απλό. Ξεκίνα να είσαι 100% ειλικρινής σε πρώτο επίπεδο με τον εαυτό σου και σε δεύτερο επίπεδο με όλους τους άλλους.

“Το κλειδί για να αναπτύξετε υψηλή αυτοπεποίθηση δεν είναι η γνώση, είναι η ελαστικότητα που έχετε στην ανάληψη νέων προκλήσεων.” – Terry Hatziieremias

Επίλογος

Τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση δε φοβούνται να πουν ακριβώς τι έχουν κάνει και δε νιώθουν αρνητικά γι’αυτά που έχουν κάνει. Αν σε βοηθάει αυτό, σταμάτα να νιώθεις αρνητικά γι’αυτά που έχεις κάνει γιατί δίνεις μεγάλο πλήγμα στον εαυτό σου!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα