Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

5 Tips για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Ποιο είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σου; Η απάντηση σου θα επηρεάσει και την αυτοπεποίθηση, αλλά και τη ψυχολογία σου. Στο σημερινό άρθρο που συνοδεύεται και με το εβδομαδιαίο βίντεο αυτοπεποίθησης θα μιλήσουμε για τη μειωμένη αυτοπεποίθηση και γιατί δημιουργείται.

Αν νομίζεις πως δεν έχεις αυτοπεποίθηση ή πως έχεις μειωμένη αυτοπεποίθηση, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο γιατί θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τους μηχανισμούς που υπάρχουν πίσω από την κουρτίνα άρα και πως να την αποκτήσεις.

Γεια σας φίλοι μου, είμαι ο Λευτέρης Χατζηϊερεμίας ή πιο απλά Terry και διαβάζεις το blog μου το Terry Daily! Κάθε εβδομάδα δυο με τρεις φορές φορές πλέον, ανεβάζω περιεχόμενο που έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή σου! Στο σημερινό, θα μιλήσω για μια λάθος ιδέα που έχουν οι άνθρωποι αναφορικά με την αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση και Ψυχολογία

Νομίζω ότι όλοι μας λίγο πολύ καταλαβαίνουμε την αντιστοιχία που υπάρχει σε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Αν έχει κάποιος αυτοπεποίθηση αυτόματα έχει και καλή ψυχολογία. Αυτό είναι πολύ απλό και βασικό και πρέπει να τα λέμε και τα βασικά.

Τι γίνεται όμως πριν την απόκτηση της αυτοπεποίθησης. Πως κάποιος μπορεί να την αποκτήσει και γιατί υπάρχουν άνθρωποι που φαίνεται να την έχουν έμφυτη;

Λοιπόν αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα και θέλω πολύ να σας τα απαντήσω εδώ στο Terry Daily για να σας βοηθήσω όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο με τις ζωές σας.

Η αυτοπεποίθηση είναι απλά ένα σύστημα πεποιθήσεων

Το λέει και η λέξη! Αυτο-πεποίθηση. Η πεποίθηση ή καλύτερα το σύστημα πεποιθήσεων θα έλεγα εγώ, που έχουμε για τους εαυτούς μας. Ουσιαστικά από την ετυμολογία της λέξης βγαίνει ότι η αυτοπεποίθηση σχετίζεται με την αυτογνωσία.

“Αν κάποιος δε ξέρει τι εστί άνθρωπος και εαυτός, τότε έχει και καλές πιθανότητες να μην έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση.” – Terry Hatziieremias

Αυτό που δε σας είπα βέβαια είναι ότι το να ξέρει κανείς ακριβώς τι εστί άνθρωπος και εαυτός θα πρέπει να έχει πέσει σε πολύ βαθιά νερά γνώσης. Οπότε ο μέσος άνθρωπος είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται.

Βέβαια ο δρόμος της γνώσης είναι απλά ένας από τα 10 εκατομμύρια, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση που δε χρειάζεται να γίνει σε αυτό το blog. Το ερώτημα που μας ενδιαφέρει είναι άλλο.

Μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα πεποιθήσεων μας;

Είναι πολύ σχετική η απάντηση γιατί δεν είναι όλα για όλους. Ξέρω άτομα που δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν ούτε καν τη διατροφή τους. Που να αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι τη διάνοια τους και την κοσμοθεωρία τους. Πάει πολύ γι’αυτά τα άτομα κάτι τέτοιο και πάντα να ξέρετε ότι δεν είναι όλα για όλους.

Πάντως γι’αυτούς που θέλουν, πρέπει να πω ότι σας έχω καλύψει. Διαβάστε τα άρθρα μου για επαναπρογραμματισμό του νου και σε πρώτο επίπεδο θα είστε εντάξει σε πρώτη φάση. (Επαναπρογραμματισμός του νου 1επαναπρογραμματισμός του νου 2)

5 Tips για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Έχω κάποια tips αυτοπεποίθησης που θέλω να σας τα δώσω.

1. Πρώτα απ’όλα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι θέμα διαπαιδαγώγησης.

Αν βλέπετε άτομα να έχουν έμφυτη αυτοπεποίθηση, είναι γιατί σε πρώτο επίπεδο είχαν γονείς που ασχολήθηκαν και κάναν σωστή δουλειά μαζί τους από μωρά. Ο άνθρωπος είναι ακριβώς όπως του μάθεις. Αν του μάθεις να έχει αυτοπεποίθηση, θα την έχει. Είναι τόσο απλό και έχει να κάνει με το πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Κάτι που πάντα τονίζω, εάν έχετε μικρά παιδιά κάτω των 14, να ξέρετε ότι μπορείτε να εμφυσήσετε μέσα τους τέτοιες ιδέες. Κάποια μέρα αυτές οι ιδέες, ίσως με λίγη επανάληψη, θα γίνουν αξίες, πεποιθήσεις και όταν με το καλό θα μεγαλώσει το παιδί σας, θα είναι από τα λίγα τυχερά άτομα που θα έχουν έμφυτη αυτοπεποίθηση.

2. Σταμάτα να σκέφτεσαι και ξεκίνα να πράττεις.

Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση είναι γιατί το σκέφτεσαι πάρα πολύ και για να το σκέφτεσαι πάρα πολύ είναι γιατί φοβάσαι. Δεν είναι κακό που φοβάσαι, όλοι οι άνθρωποι φοβόμαστε κατά καιρούς στις ζωές μας. Εάν όμως φοβάσαι συνέχεια, ειδικά με κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, τότε υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεσαι βοήθεια.

Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι μερικές φορές είναι φυσιολογικό το να φοβάσαι. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το να κάθεσαι και να του δίνεις έκταση χωρίς ουσιαστικά να κάνεις κάτι στην πράξη.

Πρώτα πράξε και μετά αν αποτύχεις ξανά και ξανά και ξανά, τότε να φοβηθείς!

3. Πολλοί δεν έχουν γερά στομάχια.

Πολλοί είμαστε καλομαθημένοι και άλλοι αντίθετα έχουμε περάσει πολλά. Η ζωή όμως θέλει γερά στομάχια ό,τι και αν είμαστε και η αυτοπεποίθηση αποκτάται όταν έχεις γερό στομάχι. Πρέπει να αποκτήσουμε τη φιλοσοφία των μποξέρ.

Ας υποθέσουμε ότι παίζουμε ξύλο για τη ζωή μας και τρώμε μια μπουνιά στα μούτρα. Τι γίνεται, θα σταματήσουμε να σκεφτούμε γιατί τη φάγαμε; Σε τέτοιες καταστάσεις πίεσης δεν έχει τέτοια φίλοι μου. Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι τη φάγαμε και συνεχίζουμε τον πόλεμο. Αυτό θα πει να έχεις γερό στομάχι. (Διάβασε το άρθρο μου: 7 Πράγματα Που Θα Σε Κάνουν Πιο Σκλήρό Στη Ζωή)

Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν παροδικά και μετά τρέχουν πίσω στη ζώνη άνεσης τους για να παρηγορηθούν. Πρέπει πρώτα να αποτύχεις, να πάρεις εμπειρία και γνώση και έπειτα η αυτοπεποίθηση θα έρθει.

4. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο.

Το ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δε διαβάζουν βιβλία; Ειλικρινά τι περιμένουν από τη ζωή που συνεχώς εξελίσσεται. Αν δεν πάρεις γνώση, δε θα έχεις αυτοπεποίθηση. Είναι τόσο απλό!

“Όσα περισσότερα γνωρίζεις για ένα θέμα, τόσο η αυτοπεποίθηση σου μεγαλώνει.” – Terry Hatziieremias

Αν σου έκανε κάποιος πρόταση να μιλήσεις στην τηλεόραση για νευρολογία και εσύ δε γνωρίζεις απολύτως τίποτα, λογικό δεν είναι να μην έχεις την αυτοπεποίθηση να κάνεις δηλώσεις και να πάρεις θέσεις;

Εάν αντίστοιχα σου έλεγε κάποιος να μιλήσεις για ποδόσφαιρο ή για μπάσκετ που είναι του χεριού σου και τα παρακολουθείς καθημερινά, λογικό δεν είναι να είσαι ειδήμονας και να γνωρίζεις ακόμα και τη πιο μικρή λεπτομέρεια;

5. Δεν έχουν καλή φυσιολογία και γενικά είναι ατημέλητοι.

Αυτό είναι σημαντικό και θα σου το πω έξω από τα δόντια γιατί είμαι τέτοιος άνθρωπος.

Η εξωτερική εμφάνιση παίζει καθοριστικό ρόλο. Τελεία και παύλα.

Εάν αυτή τη στιγμή δεν έχεις αυτοπεποίθηση στη ζωή σου, είμαι 80% σίγουρος ότι δεν προσέχεις την εμφάνιση σου. Είμαι σίγουρος πως έχεις παραπάνω κιλά και είμαι σίγουρος ότι πίνεις καφέ το πρωί και τρως τροφές με ζάχαρη.

Αν θέλω να κρατήσεις κάτι από αυτό το άρθρο είναι η παραπάνω πρόταση. Η εξωτερική εμφάνιση καλώς ή κακώς παίζει καθοριστικό ρόλο και πρέπει να το καταλάβεις καλά. Για την ακρίβεια έρευνες σε εργασιακά περιβάλλοντα δείξαν ότι η πρώτη εντύπωση είναι και η καθοριστική για το αν ο άνθρωπος θα έχει μέλλον στην επιχείρηση ή όχι.

Έτσι είναι αυτή η εποχή και να σου πω και κάτι. Δεν έχεις λόγο να μην περιποιείσαι τον εαυτό σου. Σε έχει φέρει ως εδώ και τώρα ζεις και θα πρέπει να δείχνεις λίγο σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε αυτό αν μη τι άλλο.

Επίλογος

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που θα έρθει στα άτομα που ασχολούνται με την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτό έχω καταλάβει μετά από τόσα χρόνια και σας το λέω έτσι απροκάλυπτα γιατί θέλω να ξεκινήσετε αυτό το όμορφο ταξίδι και εσείς. Σας το εύχομαι ολόψυχα αυτό γι’αυτό και κάνω ό,τι κάνω.

Εάν σας άρεσε το άρθρο, κάντε μου και κανένα σχόλιο από κάτω. Μάλλον τις επόμενες μέρες θα αλλάξω αυτό το comment system και θα βάλω στο κόλπο τα Facebook comments γιατί άκουσα κάτι παράπονα από άτομα που θέλαν να γράψουν.

Επίσης το πιο σημαντικό, κάντε το παρακαλώ μια κοινοποίηση στους φίλους στο Facebook για να μεταδοθεί το μήνυμα μου και σε περισσότερα άτομα! Στο βίντεο από πάνω έχω κάνει ολόκληρη εισαγωγή σε αυτό το θέμα.

Τέλος, θέλω να γραφτείτε στις λίστες με τα email μου. Εκεί θα παίρνετε δωρεάν πρώτοι το περιεχόμενο μου και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω να δημιουργώ περιεχόμενο μόνο για τα άτομα εκεί!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα