Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Τι διαφορετικό κάνουν οι πετυχημένοι

Νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου στο ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν κάτι διαφορετικό στην ζωή και πετυχαίνουν. Σήμερα θα σου πω 7 πράγματα που μπορείς να κάνεις και εσύ για να πετύχεις.

Πιστεύω λοιπόν πως η δυσκολία είναι αυτή που σε κάνει πιο σκληρό και πιο πετυχημένο στην ζωή. Δεν είναι εύκολο να προχωράς ακάθεκτος, όταν αυτή στα φέρνει δύσκολα. Όταν δε βγάζεις χρήματα από τη δουλειά σου. Όταν θυσιάζεις χρόνο και ενέργεια για το “τίποτα”, όταν οι άλλοι σε χλευάζουν πολλές φορές, όταν μένεις ακόμα και άστεγος.

Πολλά πετυχημένα άτομα όμως, όπως ο Sylvester Stallone, ο Jim Carrey, o Steve Jobs της Apple, η Halle Berry, η Hilary Swank, ο Charlie Chaplin, ο Robert Kiyosaki έμειναν κάποια στιγμή στην πορεία τους ακόμα και χωρίς στέγη.

Δεν είναι όλα ρόδινα. Όταν όμως περνάς τόσο μεγάλες δυσκολίες τότε αυτό σε κάνει πιο σκληρό στη ζωή. Στο σημερινό μου άρθρο θα σου δείξω 10 πράγματα που κάνουν που κάνουν οι σκηροί και πειθαρχημένοι άνθρωποι.

Γεια σας φίλοι μου, καλώς ορίσατε στο Terry Daily το καθημερινό μου blog. Όπως λέει και το όνομα, εδώ γράφω κάθε μέρα 5/7 περιεχόμενο σχετικό με την Προσωπική Εξέλιξη, την Επιτυχία το Marketing και άλλα πολλά.  Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσω λίγο για τη δυσκολία στη ζωή.

Η δυσκολία είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία παρόλα αυτά οι άνθρωποι προσπαθούν να την αποφύγουν με νύχια και με δόντια.

Ουσιαστικά αποφεύγουμε να πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο και αυτό το κάνουμε γιατί φοβόμαστε. Ο λόγος που αποφεύγουμε να αποτύχουμε είναι γιατί φοβόμαστε.

Θα σου πω όμως 10 πράγματα που έκαναν όλοι οι άλλοι που ανέφερα πιο πάνω και αν τα εφαρμόσεις θα σε κάνουν πιο σκληρό στη ζωή. Γιατί το να γίνεις πιο σκληρός είναι κάτι που μαθαίνεται.

Τι διαφορετικό κάνουν οι πετυχημένοι

1. Αναλαμβάνουν πλήρη ευθύνη

Για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Έχεις προβλήματα με το άλλο σου μισό, πες στον εαυτό σου τη φράση, φταίω εγώ. Έχεις προβλήματα οικονομικά, πες είναι δικό μου το φταίξιμο. Δεν σου δίνουν οι άνθρωποι σεβασμό, έχεις παραπάνω κιλά, δεν τα πας καλά με την πεθερά σου;

Το έπιασες το νόημα ελπίζω. Όταν αναλαμβάνουμε ευθύνη γίνεται κάτι μαγικό. Φεύγουμε από την εγωιστική νοοτροπία και ενεργοποιούμε νέους νευρώνες μέσα στον εγκέφαλο. Νευρώνες που είναι πιο ικανοί στο να λύσουν το πρόβλημα και όχι απλά στο να το αναπαράξουν.

2. Δεν ακούν γνώμες

Μάθε να μην ακούς γνώμες άλλων. Δεν είναι πιο έξυπνοι από εσένα και μάλλον για να δίνουν έτσι εύκολα τη γνώμη τους είναι γιατί δεν έχει βαρύτητα. Η γνώμη δίνεται εύκολα η συμβουλή πιο δύσκολα. Η συμβουλή είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Η βασική διαφορά συμβουλής και γνώμης είναι ότι η πρώτη πληρώνεται. Το ότι πληρώνεται βέβαια δε σημαίνει το ότι είναι πιο ποιοτική, έχει να κάνει πάντα με το ποιος τη δίνει.

Οι άνθρωποι όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένοι ακούν γνώμες. Ρωτούν για γνώμες από άκυρους προσπαθόντας να βρουν κάποιου είδους στήριγμα και στο τέλος τρώνε τα μούτρα τους. Εσείς όμως όχι. Την επόμενη φορά που θα θέλετε κάτι, πριν αποφασίσετε να μιλήσετε στον οποιονδήποτε, πάρτε χαρτί και στυλό και σκεφτείτε.

Έπειτα γράψτε όλες τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα σας ή τις πιθανές εκβάσεις μιας κατάστασης. Αν το κάνετε σωστά και χωρίς εγωισμό θα πάρετε τη διαφορετική προοπτική που ψάχνετε.

3. Αναγνωρίζουν το ότι η κατάσταση θα αλλάξει

Θα αλλάξει παιδιά. Να είστε σίγουροι πως τα καλά κάποια στιγμή θα γίνουν άσχημα και το αντίθετο. Συνεχώς αλλάζει όπως συνεχώς περιστρέφεται η Γη γύρω από τον ήλιο και γύρω από τον εαυτό της.

Αυτό που λέμε ζωή συνεχώς εξελίσσεται. Αν εμείς δεν ακολουθήσουμε κάποια στιγμή θα ξεμείνουμε. Εκεί αν κάτι θα μας σώσει είναι η στάση μας και η νοοτροπία μας. Αν δεν έχουμε ελαστικότητα και κάποιο άτομο να μας θυμίσει πως πρέπει εμείς να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

4. Περιμένουν την αποτυχία σε ό,τι και αν κάνουν

Σκέψου κάθε φορά που κάνεις κάτι, να περιμένεις την αποτυχία αντί για την επιτυχία. Σκέψου να πράττεις ώστε να αποτύχεις γρηγορότερα! Πόσο διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι αυτή!

Έχει τη δύναμη να μας αλλάξει το παιχνίδι προς το μέρος μας πραγματικά. Εγώ αγαπώ την αποτυχία όσο αγαπώ και την επιτυχία. Έχω προγραμματισει τον εγκέφαλο μου έτσι ώστε να αποδέχεται και να τιμά την αποτυχία. ( Έχω κάνει δύο άρθρα για τον επαναπρογραμματισμό του νου εδώ διαβάζεις το πρώτο μέρος και εδώ το δεύτερο )

5. Δεν ενδιαφέρονται για το παρελθόν

Σημαντική νοοτροπία αυτή. Έχουμε ευγνωμοσύνη για το παρελθόν γιατί μας έφερε εδώ που είμαστε τώρα. Αν ζούμε πρέπει να έχουμε ευγνωμοσύνη.

Οι πετυχημένοι όμως του κόσμου μας, πέρα από αυτό δεν ενδιαφέρονται. Το παρελθόν δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και το μέλλον. Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού μας. Το μόνο που υπάρχει είναι το τώρα γι’αυτό πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά το τώρα. ( Άρθρο: Πως να διαχειριστείς το χρόνο σου )

Το παρελθόν σε καμία περίπτωση δε μας καθορίζει. Να το έχετε καλά στο μυαλό σας αυτό. Το ότι αποτύχαμε σε κάτι στο παρελθόν δε σημαίνει απαραίτητα πως θα αποτύχουμε και τώρα αν δοκιμάσουμε.

6. Δεν αφήνουν την περίσταση να τους αποσπάσει από τη νίκη

Θέλουν τόσο πολύ να κερδίσουν που δεν ασχολούνται με αποσπάσεις προσοχής. Ο Herny Ford είπε:

“Απόσπαση προσοχής είναι ό,τι βλέπεις όταν παίρνεις τα μάτια σου από το στόχο.”

Οι περιστάσεις είναι μέρος της ζωής. Κάθε μέρα θα συμβεί και από κάτι. Το αν θα αφήσουμε αυτό το κάτι να μας επηρεάσει όμως είναι άλλο θέμα. Αν το αφήσουμε, δείχνει πως είμαι διαλλακτικοί και μάλλον θα αφήσουμε και το επόμενο κάτι.

Το επόμενο κάτι μπορεί να προέρχεται είτε από την ίδια πηγή είτε από διαφορετική. Δε μας νοιάζει αυτό. Μας νοιάζει η φιλοσοφία και στάση ζωής εδώ. Αν το κάνουμε πολλές φορές αυτό τότε οι πιθανότητες να αποσταστεί η προσοχή μας και να αποτύχουμε, αυξάνονται!

7. Λένε όχι συχνά

Δεν έχω κάτι να πω. Πρέπει να λέμε όχι όλοι μας πολύ πιο συχνά απ’όσο φανταζόμαστε. Οι άνθρωποι είναι όπως τους μάθεις. Μην τους μαθαίνετε στο εύκολο ναι. Δεν σας εκτιμούν έτσι.

Επίλογος

Αν ακολουθήσεις αυτά τα 7 απλά πράγματα που έχουν κάνει όλοι οι προαναφερθέντες πετυχημένοι, θεωρώ πως θα σε κάνουν πιο σκληρό στη ζωή. Για πολλά άτομα το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι η σκληράδα. Αν το υιοθετήσουν αυτό τότε έχουν όλες τις αρετές ενός πετυχημένοι άνθρωπου και ο χρόνος είναι που μένει να το δείξει.

Αυτό ήταν το σημερινό μου άρθρο και ελπίζω να σου άρεσε! Αν ναι, θέλω να το κάνεις μια κοινοποίηση στους φίλους σου στο Facebook ή σε άλλο social media ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα.

Επίσης αν θέλεις κάτι να προσθέσεις ή αν έχεις κάτι να πεις μπορείς από κάτω στα σχόλια.

Τέλος, μπορείς να γραφτείς στη λίστα με τα email! Κάθε μέρα στέλνω το άρθρο της προηγούμενης εκεί.

Τα λέμε στο αυριανό,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα