Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως ωφελεί το διάβασμα στην ποιότητα της ζωής μας

Αυτό το άρθρο δεν είναι μόνο για τα άτομα που έχουν εξεταστική ή τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στις πανελλήνιες σε κάποιο πανεπιστήμιο. Είναι για όλους τους ανθρώπους που θέλουν κάτι καλύτερο από τη ζωή αυτήν.

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας πρέπει να διαβάσουμε για να πάρουμε κάποιο πτυχία ή κάποια πιστοποίηση. Το θέμα είναι το πως να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ειδικά με όλες αυτές τις αποσπάσεις προσοχής το διάβασμα φαίνεται εξεραιτικά δύσκολη διαδικασία.

Παρ’ολ’αυτά θέλω να ξέρετε πως αν δεν διαβάσετε, δε θα πετύχετε τους στόχους σας. Το περιεχόμενο που λαμβάνουμε πρέπει να είναι συνυφασμένο με τους στόχους που έχουμε. Ένας άνθρωπος πρέπει να μάθει να κάθεται και να διαβάζει συγκεντωμένα γιατί εκεί είναι που ξεπερνάει τον εαυτό του και εξελίσσεται. Η εξέλιξη λόγο διαβάσματος είναι σε τρία επίπεδα και παρακάτω θα μάθεις τα τρία επίπεδα εξέλιξης λόγο διαβάσματος.

Πως ωφελεί το διάβασμα στην ποιότητα της ζωής μας

1. Το διάβασμα κάνει καλό στον εγκέφαλο

Όταν ο άνθρωπος διαβάζει, ενεργοποιεί νέους νευρώνες στον εγκέφαλο του. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος όταν μιλάει, μεταφράζονται σε συνδεδεμένους νευρώνες στον εγκέφαλο. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες λέξεις, τόσο περισσότερο ενδυναμώνονται οι συγκεκριμένοι νευρώνες.

Αν κάποιος διαβάζει δέκα λεπτά το πρωί και δέκα λεπτά πριν τον ύπνο, σωστά βιβλία, ποιοτικές πληροφορίες, μπορεί να αλλάξει όλη του η ζωή. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο αναρωτιέστε;

Η απάντηση είναι γιατί αλλάζει ο εγκέφαλος δομή. Ενεργοποιούνται νέοι νευρώνες και αλλάζει σε μικροσκοπικό επίπεδο η δομή. Άρα ξεκινάμε να πράττουμε διαφορετικά, άρα παίρνουμε και διαφορετικά αποτελέσματα.

Γι’αυτό και πρέπει να αγοράζουμε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης και ακουστικά προγράμματα. Υπάρχουν βέβαια και πολύ καλές πηγές δωρεάν. Είναι τα podcasts στις παρακάτω εφαρμογές iTunesStitcher και Anchor. (Πατήστε εδώ και ακούστε τον σταθμό μου στο Anchor). Η καλύτερες κατηγορίες είναι το personal development, και το marketing/business development.

Related Article: 7 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν θες να γίνεις καλύτερος ηγέτης

Αντίστοιχα πολύ καλές πληροφορίες θα βρείτε και σε αυτό το site γι’αυτό σας προτρέπω να γραφτείτε στο newsletter μου γιατί κάθε Κυριακή στέλνω email με το καλύτερο περιεχόμενο της περασμένης εβδομάδος!

2. Το διάβασμα κάνει καλό στη συγκέντρωση

Όταν κάποιος κάθεται να διαβάσει και επικεντρώνει την προσοχή του στο βιβλίο ή τον υπολογιστή απ’όπου μελετά, τότε αυξάνεται η ένταση της προσοχής του. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται ασήμαντο σε πρώτο επίπεδο όμως φαντάσου τη ζωή σου χωρίς να μπορείς να συγκεντρωθείς.

Να έχεις να κάνεις κάτι σοβαρό στη δουλειά σου και να μη μπορείς να κάτσεις να το κάνεις! Συνεχώς θα περνά η ώρα χωρίς να τελειώνει η δουλειά. Να σου μιλάει ένας σημαντικός άνθρωπος και να μην μπορείς να κάτσεις να τον ακούσεις!

Τα προβλήματα προσοχής είναι πολύ σοβαρά γιατί η εποχή μας δημιουργεί τέτοια προβλήματα στα νεαρά άτομα. Για παράδειγμα έχουμε τα παιδιά με ADHD. Είναι μια νέα πάθηση στην Αμερική που προκαλείται και λόγο των video games. Ονομάζεται διαταραχή διαλειμματικής προσοχής και είναι μια τεράστια βιομηχανία. Δίνουν φάρμακα για πλάκα σε αυτά τα παιδιά λέγοντας τους ότι έχουν πρόβλημα!

Ενώ αυτό που έχουν να κάνουν για να εξελιχθούν είναι να κάτσουν να διαβάσουν ένα βιβλίο όση ώρα μπορούν ή να κάνουν διαλογισμό!

Related Article: Τα οφέλη του διαλογισμού

3. Λόγο διαβάσματος μπορείς να μάθεις κάτι νέο

Εκτός από τα ακαδημαϊκά βιβλία που τα περισσότερα δεν έχουν να μας μάθουν κάτι, υπάρχουν και τα βιβλία της προσωπικής ανάπτυξης ή αυτοβελτίωσης. Αυτά τα βιβλία αν κάποιος τα διαβάσει φυσικά, θα βρει τεράστιο όγκο πληροφοριών που μπορούν να του αλλάξουν τη ζωή.

Οι άνθρωποι όμως δεν πιστεύουν σε αυτήν την ιδέα και άρα δεν κάθονται να κάνουν τη δουλειά και να διαβάσουν. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι:

“Ο μέσος CEO (διευθυντής) σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, διαβάζει μέσο όρο 4 βιβλία τον μήνα!”

Είναι ο χαζός αυτός και εμείς οι έξυπνοι έ; Θα σας πω για κάποιον άλλον πιο χαζό τότε! Ο Warren Buffett (αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχους και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους αυτή τη στιγμή) διαβάζει 8 ώρες τη μέρα!

Και αυτός χαζός ε; 8 ώρες διάβασμα τη μέρα στα 75 του; Τι βλάκας! Αντί να πίνει κάνα τσιπουράκι σε καμιά παραλία.

Θα σας πω τώρα τον πιο χαζό απ’όλους. Αυτόν που κάθεται να γράψει το βιβλίο, ή το άρθρο ή το βίντεο. Που παίζεται η καριέρα του και η ζωή του κορώνα γράμματα από το αποτέλεσμα του περιεχομένου που δημοσιεύει.

“Το τι κάνεις και δεν κάνεις είναι αυτό που είσαι τώρα!”

Related Article: Προσωπική Ανάπτυξη στην Εφηβεία. Τι πρέπει να κάνεις αν είσαι έφηβος

Επίλογος

Αυτά σας τα λέω για να σας δείξω ότι κάποια πράγματα παίζουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον μας και την ποιότητα ζωής μας. Προφανώς και για να κάτσω να γράψω άρθρο για να βοηθήσω εσάς, είναι γιατί θέλω να βοηθήσω.

“Μην θεωρείτε όλους τους άλλους χαζούς επειδή δεν μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα μιας πράξης. Είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε στην εξελικτική σας διαδικασία.” – Terry Hatziieremias

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα