Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

5 Τρόποι να παρακινήσεις τον εαυτό σου

Ποια μέθοδο χρησιμοποιείς για να παρακινήσεις τον εαυτό σου; Το έχεις άραγε σκεφτεί ποτέ αυτό ή είσαι νέος στην προσωπική ανάπτυξη; Αν θέλεις να πας τη ζωή σου στο επόμενο επίπεδο πρέπει να μάθεις να παρακινείς τον εαυτό σου.

Εάν παρατηρήσεις πλέον σε όλες τις σοβαρές δουλειές ζητάνε κάτι που λέγεται self motivated people. Άτομα που παρακινούν τον εαυτό τους. Όταν λέω σοβαρές δουλειές εννοώ δουλειές που δίνουν πάνω από 3000 σε αντάλλαγμα.

Κατά βάση αυτές οι δουλειές είναι απαιτητικές και δύσκολες. Φυσικά γι’αυτό παίρνεις τόσα χρήματα έτσι; Όμως δε σου φαίνεται περίεργο γιατί να ζητάνε self motivated άτομα και όχι απλά πειθαρχημένα; Σε τι επίπεδο βρίσκεται τώρα η παρακίνηση σου από το ένα ως το δέκα (άμα θέλεις μου γράφεις το σχόλιο σου κάτω). Γενικά πως νιώθεις αυτό το διάστημα;

5 Τρόποι να παρακινήσεις τον εαυτό σου

Μπορεί να έχεις χάσει παρακίνηση οκ; Το καταλαβαίνω. Όλοι το παθαίνουμε που και που όμως συνειδητοποίησε ότι είσαι σε καλά χέρια γιατί σήμερα θα μάθεις τους 5 καλύτερους τρόπους για να παρακινήσεις τον εαυτό σου.

Related Article: Γιατί χάνουμε τον ενθουσιασμό μας γι’αυτό που κάνουμε

Αρχίκα θέλω να πω κάτι για την παρακίνηση. Η παρακίνηση μπορεί να λειτουργήσει παροδικά, δηλαδή να σε σηκώσει τώρα από το κρεβάτι σου που έχεις σαπίσει, μπορεί όμως και να έχει αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα αν γίνει σωστά.

Επίσης κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι το θέμα με την κατάθλιψη. Πολύ σοβαρό θέμα. Αν έχεις κατάθλιψη θα σου έκανε καλό να έβγαινες λίγο από το σπίτι σου. Να μιλούσες με κάποιον φίλο σου. Ίσως ακόμα και να πήγαινες εκείνον τον καφέ ή την μπύρα. Γενικά προσπάθησε να κάνεις κάτι καινούριο για να δημιουργήσεις νέους νευρώνες στον εγκέφαλο σου.

Είμαστε δημιουργικά όντα, απλά κάποιοι επιλέγουν να συνεχίζουν να δημιουργούν παρελθοντικά μοτίβο στον εγκέφαλο τους. -Terry Hatziieremias

Αυτό το άρθρο δεν έχει να κάνει με την κατάθλιψη και γενικά δεν πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να ξεπεράσει κάποιος τη φάση της κατάθλιψης διαβάζοντας ένα άρθρο στο ίντερνετ. Θέλει πιο δραστικά μέτρα και πιο ουσιαστική πράξη. Θέλει ενεργοποίηση νέων νευρώνων. Γι’αυτό και σας προτείνω να ξεκινήσετε με το πιο απλό, το να κάνετε ένα ντουζ και να πάτε λίγο έξω για περπάτημα.

Και συνεχίζω τον ιρμό μου λέγοντας ότι για να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω τεχνικές θα πρέπει να είσαι 100% από άποψη φυσιολογίας. Το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε δηλαδή είναι η κατάθλιψη. Το δεύτερο πράγμα που εξετάζουμε είναι η κορτιζόλη στο αίμα.

Μπορεί να είχες μια πολύ έντονη σωματική δραστηριότητα και να έχει βγει λίγο παραπάνω κορτιζόλη στο αίμα σου. Ο πιο δραστικός τρόπος να φύγει η κορτιζόλη είναι με τον ύπνο. Μπορεί να έχεις ανάγκη να κοιμηθείς από τις 8 το απόγευμα. Ε κάνε το. Κλείσε τα πάντα και κοιμίσου.

Related Article: Πως να κάνεις τον τέλειο ύπνο και να αποφύγεις την υπερκόπωση

Τρόπος #1: Κολύμπα σε πισίνα παρακίνησης

Όταν δουλεύεις πάνω σε ένα στόχο θα έχεις παρατηρήσει ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να πάρεις τα μάτια σου από αυτόν. Ξεκινάς να δουλεύεις όλο και πιο σκληρά και χωρίς να το καταλάβεις έχεις χάσει εντελώς τον προσανατολισμό σου.

Ο success coach, Jack Canfield συγγραφέας της σειράς Chicken Soup for the Soul μας λέει ότι πρέπει να έχουμε στο δωμάτιο μας έναν πίνακα με κολάζ από φωτογραφίες, αποφθέγματα και άτομα τα οποία θέλουμε να είναι μέρος της ονειρικής μας ζωής. Αυτόν τον πίνακα είναι ζωτικής σημασίας να τον τοποθετήσουμε σε μια στρατηγική θέση ώστε να τον βλέπουμε.

Εγώ στο στούντιο μου έχω δημιουργήσει ολόκληρο τοίχο με τα αγαπημένα μου αποφθέγματα. Λογικά θα το έχετε παρατηρήσει γιατί είναι το background του thepdproject Show. Έχεις κάτι αντίστοιχο στο δώματιο σου ή στο σπίτι σου; Αν ναι βάλε φώτο στα σχόλια από κάτω να το μοιραστείς και με τα υπόλοιπα άτομα.

Τρόπος #2: Τεμάχισε το στόχο σου σε μικρά κομμάτια

Αυτή η ιδέα προέρχεται από τον Brian Tracy συγγραφέα 70 βιβλίων επιτυχίας. Ο κύριος Τρέισι λοιπόν μας λέει ότι και ο πιο μεγάλος στόχος είναι εφικτός αν τον τεμαχίσουμε σε πολύ μικρά βηματάκια. Μετά το επόμενο καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε ένα βήμα τη φορά.

Φαντάσου μια πελώρια σκάλα να ανεβαίνει και να φτάνει ως τον ουρανό. Αν έβλεπες μέχρι πόσο ψηλά έφτανε η σκάλα ποτέ δε θα έκανες το πρώτο βήμα. Ή θα ανέβαινες δέκα, είκοσι σκαλοπάτια και μετά πάλι κάτω. Όταν όμως επικεντρώνεσαι μόνο στο επόμενο βηματάκι. Τότε βλέπεις πίσω σου πόση δουλειά έχεις κάνει και συνεχίζεις το ανέβασμα με σκοπό την κορυφή.

Αν τελικά φτάσεις την κορυφή, θα είσαι ένα από τα λίγα άτομα που θα έχουν τη συγκεκριμένη προοπτική στο νου τους. Αυτό ξέρεις πόσο εκτιμάται; Δεν εκτιμάται είναι η απάντηση. Σπάσε λοιπόν τον τεράστιο στόχο σου σε απτά μικρά καθημερινά βήματα.

Τρόπος #3: Τραγούδα το αγαπημένο σου τραγούδι

Κατά βάση, δεν αφήνω ποτέ εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν τη διάθεση μου. Η μουσική είναι σίγουρα ένας τρομερός καταλύτης διάθεσης. Γι’αυτό τη χρησιμοποιούμε στις ταινίες και στα motivational videos.

Η μουσική ελέγχει τη διάθεση των ανθρώπων.

Ο Daniel Levitin νευρολόγος και συγγραφέας του This is your brain on Musicέχει αναφέρει πολλά στο βιβλίο του για το ρόλο που παίζει η μουσική στα ανθρώπινα όντα και ένα από τα καλύτερα είναι ότι η σωστή μουσική μπορεί να σε παρακινήσει! Δε ξέρουμε αν είναι ακριβώς τα λόγια του τραγουδιού ή κάποιο συγκεκριμένο μουσικό όργανο, ξέρουμε όμως ότι αυτό που λέμε μουσική, έχει ισχύ στη διάθεση των ανθρώπων.

Αν θέλεις να πας στο επόμενο επίπεδο τη διάθεση σου, να εξασκήσεις τις φωνητικές σου χορδές αλλά και τα Αγγλικά σου, τότε χρησιμοποίησε την εφαρμογή στο κινητό με όνομα Smule. Εκεί μπορείς να τραγουδήσεις με έναν άλλον άνθρωπο το αγαπημένο σου τραγούδι! Έχει πλάκα όταν το δοκιμάζεις.

Τρόπος #4: Άκου προσεκτικά και Μίλα φωναχτά στον εαυτό σου

Ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου από τον καθέναν. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις! Οι άνθρωποι είμαστε κακοί στο να παρατηρούμε τους εαυτούς μας. Ακόμα και στα πιο απλά. Αν μυρίσεις το γάλα και σου μυρίζει άσχημα τότε δεν πρέπει να το πιεις. Παρόλαυτα το πίνεις.

Ξεκίνα άρα με το να “ακούς” το σώμα σου και τον εαυτό σου. Αν νιώθεις άσχημα φύγε, αν σου μυρίζει το φαί παράτα το, αν ξεκινήσεις να βαριέσαι άλλαξε περιβάλλον. Αντίστοιχα ξεκίνα να μιλάς δυνατά στον εαυτό σου. Αυτό είναι τεχνική που εξηγώ μέσα στο www.morning.gr

Μπορείς να λες κάθε πρωί παρακινητικά λόγια και να ρίχνεις χαμόγελα στον εαυτό σου στον καθρέφτη, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Εκεί είναι που θα έχεις την μακροπρόθεσμη παρακίνηση για την οποία μίλησα στην αρχή του άρθρου και αυτός ο “χαζός” τρόπος είναι ένα από τα μυστικά μου!

Tip: Το βράδυ πριν κοιμηθείς τσέκαρε ή φτιάξε τη λίστα με αυτά που έχεις να κάνεις για την επόμενη μέρα. (Απλά κάντο και θα με θυμηθείς, δε χρειάζεται να τα αναλύουμε όλα!)

Τρόπος #5: Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Τέλος έχω ξαναμιλήσει για τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων. Είναι μια πολύ καλή τακτική για να νικήσεις την αναβλητικότητα. Κάποιες φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόλις 5 δευτερόλεπτα μας λέει η Mel Robbins συγγραφέας του the 5 Second Rule.

Αν έχεις κάποιο ένστικτο ή θέλεις να κάνεις κάτι, πρέπει να αλλάξεις τη φυσιολογία σου και να σηκωθείς από εκεί που κάθεσαι μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Μέτρα από μέσα σου 5 δευτερόλεπτα για αρχή και στο νούμερο δύο σήκω. Μετά από καιρό ξεκίνα να ρωτάς αυτό στον εαυτό σου, “είσαι έτοιμος;” και η απάντηση φυσικά πρέπει να είναι “γεννήθηκα έτοιμος, boom”. Εκεί σηκώνεσαι και ξεκινάς. Βασικά δε ξεκινάς γιατί έχεις ήδη ξεκινήσει και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Related Article: Σταμάτα να μιλάς ξεκίνα να πράττεις

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Υ.Γ. Κάνε μου το σχόλιο σου από κάτω για το αν σου άρεσε το άρθρο μου.

Υ.Γ. #2 Μπες στο www.terry.gr/giveaway και πάρε μέρος στον διαγωνισμό μου και δε θα χάσεις. Βασικά κερδίζουν όλοι το νέο μου πρόγραμμα αξίας 100Ε “Πως να ζήσεις μια πετυχημένη ζωή” δωρεάν.

Υ.Γ. #3 Αν σου άρεσε πολύ το άρθρο μη ξεχάσεις να πατήσεις το κουμπάκι του facebook! Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα