Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να αυξήσεις την νοημοσύνη σου

Θέλεις να γίνεις πιο έξυπνος με περισσότερη δημιουργηκότητα και συγκέντρωση; Δεν είσαι ο μόνος! Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν καθημερινά τρόπους για να γίνουν πιο έξυπνοι και πιο δημιουργικοί ώστε να αποκτήσουν καλύτερα αποτελέσματα στην καριέρα τους και τη ζωή τους.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι υπάρχει τρόπος. Μάλιστα όχι απλά τρόπος, υπάρχουν τρόποι. Τους οποίους θα φανερώσω σήμερα σε αυτό εδώ το άρθρο. Γι’αυτό διάβασε το ολόκληρο, με πολύ προσοχή, αν θέλεις να γίνεις πιο έξυπνος και φυσικά εφάρμοσε το!

Γιατί να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου;

Ας ξεκινήσουμε με το πολύ βασικό το γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Η φαινομενική απάντηση είναι γιατί θα σε κάνει πιο έξυπνο. Πιστέψτε όμως αυτό που θα πω παρακάτω:

“Οι άνθρωποι δε θέλουν να γίνουν πιο έξυπνοι γιατί νομίζουν ότι είναι ήδη πολύ.” – Terry Hatziieremias

Η απάντηση στο γιατί να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου δεν είναι το γιατί θα γίνεις πιο έξυπνος, πιο δημιουργικός και πιο συγκεντρωμένος. Αυτά είναι τα λιγότερα. Η σωστή απάντηση μας έρχεται από έναν άνθρωπο φαινόμενο από άποψη IQ, την Marilyn vos Savant συγγραφέα του βιβλίου Brain Building.

“Το να χτίσεις τη νοητική σου δύναμη, θα ανοίξει νέα σύνορα του νου και εκεί θα βρεις την κατανόηση της οποίας η αξία δεν εκτιμάται με νούμερα.” – Marilyn vos Savant

Αυτό που μας λέει ουσιαστικά είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκτιμήσουμε το πόσο πολύ θα αλλάξει η ζώη μας όταν ανοίξουν τα όρια του νου. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ποτέ δε μπορείς να γνωρίζεις τι αντίκτυπο θα έχει ακόμα και η μια ιδέα στην εξέλιξη του.

Παρακάτω θα μάθεις τους τρόπους να αυξήσεις το IQ σου τη δημιουργικότητα και τη συγκέντρωση σου. Αν εφαρμόσεις τους 10 τρόπους που θα σου πω θα ξεκινήσεις να βλέπεις φοβερή αλλαγή σε όλους τους τομείς στη ζωή σου. Από επαγγελματικά έως ακόμα και συναισθηματικά! Ξεκινάμε…

Πως να αυξήσεις την νοημσύνη σου

1. Τελειοποίησε τα Αγγλικά σου

Το να μάθεις να μιλάς άψογα Αγγλικά ή μια νέα ξένη γλώσσα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξηθεί η εγκεφαλική σου λειτουργία και να δημιουργηθούν νέοι νευρώνες.

Επίσης αν μιλάμε για Αγγλικά είναι τρομερά χρήσιμο στον κόσμο που ζούμε. Οτιδήποτε θέλεις να μάθεις από άποψη πληροφορίας υπάρχει στα Αγγλικά. Επίσης αν θέλεις να έχεις σοβαρή επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει να ξέρεις να επικοινωνείς στα Αγγλικά για να προωθήσεις το προιόν σου και στο εξωτερικό.

Όταν προσπαθείς να μιλήσεις και να επικοινωνήσεις με έναν άνθρωπο που εκτιμάς σε διαφορετική γλώσσα, όμορφα πράγματα συμβαίνουν στον εγκέφαλο σου και παράγονται φρέσκοι νευρώνες. Συνεπώς αποκτάς έναν καλύτερο εγκέφαλο!

Tip: Χρησιμοποίησε τις πλατφόρμες Udemy.com και Lynda.com για να μάθεις Αγγλικά από online courses.

2. Μάθε Γράφοντας

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους το τελευταίο διάστημα. Να σηκώνεσαι Κυριακή πρωί και ενώ όλοι κάθονται και καταναλώνουν περιεχόμενο από τηλεόραση ή κοιτάνε τι θα μαγειρέψουν για να περάσει η μέρα τους, εσύ να γράφεις το αρθράκι σου και να κάνεις την έρευνα σου.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό το περιβάλλον ηρεμίας που έχεις όταν συγγράφεις. Επίσης η συγγραφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εμπεδώσεις καλύτερα αυτά που μαθαίνεις. Ειδικά όταν πρόκειται να δημοσιεύσεις το περιεχόμενο σου.

Είναι πολύ διαφορετικό να δημοσιεύεις περιεχόμενο επώνυμα, από το να το κρατάς για τον εαυτό σου και μόνο. Ξέρω ότι πολλοί είναι αυτοί που γράφουν, όμως πολύ λίγοι αυτοί που δημοσιεύουν. Γι’αυτό ακριβώς αποφάσισα να δώσω την ευκαιρία σε εσένα που σου αρέσει η προσωπική ανάπτυξη, να δημοσιεύσεις το περιεχόμενο σου στο site μου www.personaldevelopment.gr

Στείλε μου το άρθρο σου στο [email protected] και θα επικοινωνήσω μαζί σου για το αν θα χρησιμοποιήσω το περιεχόμενο ή όχι. Όπως και να χει όμως ξεκίνα να δημοσιεύεις περιεχόμενο.

Αν σου αρέσουν τα Αγγλικά ξεκίνα να αρθρογραφείς στο www.medium.com ! Είναι εντελώς δωρεάν και αν είσαι συνεπής μπορεί να σε πάει πάρα πολύ μπροστά. Αν αυτά που γράφεις είναι σοβαρά η καριέρα σου μπορεί να εκτοξευθεί γράφοντας άρθρα. Μπορείς ακόμα και να το κάνεις επάγγελμα. Στο upwork.com αν μπεις θα δεις ότι υπάρχει ζήτηση για παραγωγή περιεχομένου.

Έχω άτομα που χρησιμοποιήσαν αυτήν την τακτική και όχι μόνο μάθαν καλύτερα τη δουλειά τους, αλλά τους πήραν και σε δουλειά από το εξωτερικό με υψηλούς μισθούς. Ξεκίνα λοιπόν να γράφεις και να δημοσιεύεις το περιεχόμενο σου και θα με θυμηθείς γιατί τα άρθρα όχι μόνο μπαίνουν στο βιογραφικό σου, αλλά σου φτιάχνουν και καλύτερο εγκέφαλο.

3. Διάβαζε πιο έξυπνα

Διαβάζεις βιβλία; Μήπως κάνεις 3 χρόνια να τελειώσεις ένα βιβλίο; Αν το πηγαίνεις έτσι σημαίνει ότι είσαι τελειομανής και άρα αποτυγχάνεις εγγυημένα και στη ζωή. Άσε τον εγωισμό σου στην άκρη και μάθε να διαβάζεις πιο γρήγορα.

Κόψε τις εφημερίδες και τα περιοδικά που δεν έχουν να πουν τίποτα εκτός από αρνητικές και άχρηστες για τη ζωή πληροφορίες. Και αγόρασε ποιοτικά βιβλία. Όμως μάθε να μην καθυστερείς πολύ στο διάβασμα τους. Μπορείς πάντα να ανατρέξεις πίσω και να το ξαναδιαβάσεις.

Θα σου κάνω την εξής απλή ερώτηση και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις το δρόμο σου:

Ποιος πιστεύεις ότι έχει μεγαλύτερο IQ; Ένας που διαβάζει κάθε μέρα από ένα βιβλίο ή ένας που βλέπει τηλεόραση κάθε μέρα και δεν έχει διαβάσει βιβλίο τα τελευταία 20 χρόνια; 

Ο τρόπος για να διαβάσεις γρήγορα είναι:

  1. Δες τα περιεχόμενα του βιβλίου, διάβασε τα και πάνε σε κάθε ένα από αυτά να δεις τι περίπου λέει.
  2. Προσπάθησε να μπεις στη ματιά του συγγραφέα και να ρωτήσεις τον εαυτό σου γιατί λέει αυτό που λέει εδώ.
  3. Στο τέλος του βιβλίου ρώτα τον εαυτό σου τι έμαθες από το βιβλίο, τι είναι αυτό που κρατάς γιατί σου άρεσε, και τι είναι αυτό που βασικά θα εφαρμόσεις στη ζωή σου.

4. Άκου Βιβλία

Αν ξέρεις λίγο πολύ τι παίζει στον κόσμο της τεχνολογίας και της προσωπικής ανάπτυξης, θα έχεις διαπιστώσει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι που δεν έχουν πολύ χρόνο να κάτσουν να διαβάσουν βιβλία, τα ακούν! Υπάρχουν πλέον μεγάλες δυνατότητες με την τεχνολογία που έχουμε για επιπλέον μάθηση και φυσικά εμείς θα τις εκμεταλευτούμε για να αποκτήσουμε μεγαλύτερο IQ, περισσότερη δημιουργηκότητα και συγκέντρωση.

Ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό έχει κάνει τους συγγραφείς μαζί με το γραπτό βιβλίο να παρέχουν και ακουστικό βιβλίο. Η πλατφόρμα του amazon, audible έχει τεράστια γκάμα από βιβλία σε ακουστική μορφή στα Αγγλικά. Το audible έχει τα πάντα, σε έκπτωση, με μια υποτυπώδες πληρωμή.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα ειδικό ipod με οθόνη και internet, με σκοπό να έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους πλατφόρμες και εφαρμογές όπως το audible. Κράτα αυτό το ipod μόνο για την εκπαίδευση σου. Αν θες να ακούς μουσική αγόρασε άλλο εργαλείο ή το κινητό σου.

Να ξέρει δηλαδή ο εγκέφαλος ότι με αυτό το mp3 πρόκειται να μάθει κάτι. Να συνδέσει το χρωματάκι του ipod με μάθηση δηλαδή. Σε επόμενη φάση ξεκίνα να ακούς από αυτό το ipod κάθε φορά που περιμένεις σε αναμονή, ή στο γυμναστήριο, ή όταν χάνεις χρόνο σε μεταφορές.

5. Άκου Podcasts

Κάτι αντίστοιχο με τα audiobooks είναι και τα podcasts. Σιγά σιγά θα ξεκινήσουν να έρχονται και στην Ελλάδα. Podcast ονομάζονται κάποια show ραδιοφωνικής σημασίας, όχι μουσικού περιεχομένου που κάνουν οι δημιουργεί. Το όνομα προέρχεται από την εφαρμογή της Apple που υπάρχει μέσα σε όλα τα Iphone, Ipads, Macs.

Για Android η καλύτερη εφαρμογή που προτείνω είναι το Sticher. Και γενικότερα η καλύτερη εφαρμογή που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και ως εργαλείο για να παράξεις εσύ Podcast, είναι το Anchor.fm.

Σε όλες τις παραπάνω πλατφόρμες θα βρεις και το δικό μου Podcast πατώντας “Terry Daily ή Terry Hatziieremas”. Είναι στα Ελληνικά και βασικά μπορείς να ακολουθήσεις με τη μία τον λογαριασμό μου στο anchor. Ο λογαριασμός μου είναι https://anchor.fm/coach και κάθε Παρασκεύη ανεβάζω νέο περιεχόμενο!

Να πω επίσης ότι στο Anchor μπορείς να ηχογραφήσεις τη φωνή σου και να την στείλεις στον σταθμό μου. Αν θέλεις δηλαδή να προσθέσεις κάτι ή να κάνεις και κάποια ερώτηση υπάρχει και αυτή η λύση. Είναι ένας νέος τρόπος αλληλεπίδρασης με ήχο. Προτείνω να κατεβάσεις το anchor.fm στο κινητό σου και να ξεκινήσεις να παίζεις μαζί του. Μη ξεχάσεις να με βρεις πατώντας Terry Daily!

6. Μάθε Διδάσκοντας

Δε μαθαίνουν όλοι οι άνθρωποι διαβάζοντας ή ακούγοντας ή γράφοντας. Και αυτό είναι κάτι που δε μαθαίνεις στα σχολεία σίγουρα. ‘Ενας από τους γρηγορότερους τρόπους να μάθεις περισσότερα είναι να διδάξεις αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις.

Δεν είναι αναγκαστικό να τα ξέρεις όλα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να έχεις μια βάση και φυσικά όρεξη να συμπληρώσεις τη γνώση σου. Έτσι είναι που γίνεσαι εσύ καλύτερος και αυξάνεις το IQ σου. Αν για παράδειγμα, σου ζητήσει κάποιος να του δείξεις, ας πούμε τον τρόπο του πως να λύσει ένα μαθηματικό πρόβλημα.

Αν γνωρίζεις τη μεθοδολογία και προσπαθήσεις να του εξηγήσεις γιατί κάνεις αυτό και όχι κάτι άλλο. Αυτό θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τους σωστούς νευρώνες στον εγκέφαλο σου και άρα θα μάθεις και εσύ καλύτερα τη μεθοδολογία που ήδη ξέρεις.

Ένα άλλο παράδειγμα προσωπικό μου. Εγώ μαθαίνω πολύ πιο γρήγορα όταν μιλάω για ένα θέμα. Όχι όταν το διδάσκω απαραίτητα, αλλά όταν το επικοινωνώ. Ειδικά αν κάποιος μου κάνει σωστές ερωτήσεις, το μυαλό μου προσπαθεί να αντλήσει υλικό και να δώσει μια ολοκληρωτική εικόνα στον άλλον, που ουσιαστικά αυτό μου κάνει εμένα καλό γιατί δημιουργώ ένα νοητικό χάρτη που μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ως εργαλείο κάθε φορά τον χρειάζομαι!

7. Σωματική Άσκηση

Η σωματική άσκηση όχι μόνο θα βοηθήσει το σώμα σου αλλά θα βοηθήσει σημαντικά και το μυαλό σου. Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιείται μια λειτουργία του εγκεφάλου που ονομάζεται neurogenesis. Η Sandrine Thuret στην πολύ σωστή τοποθέτηση της, δείχνει τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η δημιουργία νέων νευρώνων στον εγκέφαλο στην περιοχή του κέντρου του εγκεφάλου που ονομάζεται Ιππόκαμπος.

Στο παρακάτω βίντεο (ναι έχει και Ελληνικούς υπότιτλους!) που πρέπει όπως και δήποτε να δεις, θα μάθεις ακριβώς το πως λειτουργεί ο εγκέφαλος σου και πως επιτυγχάνεται η γέννηση νέων νευρώνων.

Θα δεις λοιπόν ότι η σωματική άσκηση με αντιστάσεις βοηθά στη δημιουργία νέων νευρώνων. Μέσα στο πρόγραμμα μου Morning Energy Step by Step, το οποίο είναι βασισμένο σε νευροεπιστήμες και ψυχολογία τονίζω και δίνω τεράστια έμφαση στον τομέα της φυσιολογίας.

Πάρε το δωρεάν μέρος του προγράμματος μου εδώ.

Τέλος, το παραπάνω βίντεο λέει και άλλα πράγματα τα οποία είναι εξαιρετικής σημασίας για τη νόηση σου, τη δημιουργηκότητα σου και τη συγκέντρωση σου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα που μαθαίνεις από αυτό το άρθρο, θεωρώ πως αν τα εφαρμόσεις, μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή.

Related Article: Θες να δεκαπλασιάσεις την Προσωπική σου Ανάπτυξη;

8. Αντίστροφη Μηχανική (Reverse Engineering)

Ένας σημαντικός τρόπος να αυξήσεις το IQ σου είναι μια νοητική διεργασία που στηρίζεται στη λογική και ονομάζεται αντίστροφη μηχανική. Αυτού του είδους την τεχνική τη χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου μας για να λύσουν προβλήματα.

Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές ειδικά στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες και θεωρώ ότι είναι τεχνική ανωτέρου επιπέδου νόησης. Επίσης θεωρώ ότι δεν είναι όλοι ικανοί να τη χρησιμοποιήσουν, αλλά αν προσπαθήσουν φυσικά κάτι θα πετύχουν.

Όσο περισσότερο μαθαίνεις να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι. Η αντίστροφη μηχανική λοιπόν, είναι η διαδικασία κατά την οποία παίρνεις ένα πρόβλημα και το σπας σε μικρά κομματάκια και προσπαθείς να κατανοήσεις το γιατί.

Οι εταιρίες τεχνολογίας κάθε φορά που βγάζει η Apple νέο προιόν, το παίρνουν και το σπάνε σε μικρά κομματάκια για να δουν από τι αποτελείται. Μετά αρχίζουν και σκέφτονται γιατί αυτό εδώ και όχι κάτι άλλο. Όταν με το καλό συνειδητοποιούν το γιατί, έχουν ένα πολύ καλό και πετυχημένο πλάνο για να ακολουθήσουν.

9. Παίξε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μάθεις και να αποκωδικοποιήσεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις ή να βρεις τι θα δημιουργήσεις μετά, είναι το παιχνίδι. Μη λες στον εαυτό σου θα κάνω τώρα έρευνα για να μάθω. Πες θα πάω για παιχνίδι!

Όταν το μωρό παίζει με το παιχνίδι του, είναι περίεργο, θέλει να μάθει. Το δαγκώνει, το πετάει κάτω να δει αν θα σπάσει. Παίζει με αυτό και παράλληλα μαθαίνει γι’αυτό.

Ο Ιησούς Χριστός <3 έχει πει να μείνετε σαν τα παιδιά. Βέβαια αυτό μεταφράζεται με πάρα πολλές προοπτικές γιατί και ο Ιησούς φυσικά είναι αδιανόητης προοπτικής, αλλά μία από αυτές τις προοπτικές είναι ότι τα παιδιά είναι περίεργα και παίζουν με το περιβάλλον τους.

Ο Jean Piaget κορυφαίος ψυχολόγος έχει πει το εξής:

Στο παιχνίδι σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εργαλεία όπως εφαρμογές που υπάρχουν σε όλα τα smartphones. Θα σου πω δύο που φαίνονται να είναι οι καλύτερες. Elevateapp και Lumosity.

10. Καλός Βραδινός Ύπνος

Ο τελευταίος τρόπος που αυξάνει κατά πολύ το IQ σου, τη δημιουργικότητα σου και τη συγκέντρωση σου είναι ο βραδινός ύπνος. Πλέον γνωρίζουμε ότι αν κοιμάσαι λιγότερες ώρες από αυτό που χρειάζεσαι, πέφτει η συγκέντρωση, η παραγωγικότητα, η διάθεση, η δημιουργικότητα, η ικανότητα επικοινωνίας, η υπομονή σου, το IQ σου, το ανοσοποιητικό σου και άλλα πολλά.

Γενικά βλέπεις ότι όλες σου οι λειτουργίες μειώνονται όταν παρουσιάζεις έλλειψη ύπνου και επειδή ο ύπνος είναι το ένα τρίτο της ζωής μας έχω κάνει animated video που σου μαθαίνει τα πάντα και έχω γράψει και άρθρα γι’αυτό το ζήτημα. Αν θες λοιπόν να μάθεις πως να κάνεις τον τέλειο ύπνο διάβασε το άρθρο μου και δες το βίντεο μου.

Related Article: Η λύση σε όλα σου τα προβλήματα είναι η συνειδητότητα

Επίλογος

Αυτοί ήταν οι δέκα τρόποι να γίνεις πιο έξυπνος με δημιουργικότητα και αυξημένη συγκέντρωση. Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και έμαθες κάτι παρακαλώ κάε μια κοινοποίηση γιατί ξόδεψα δύο μέρες για να το φέρω κοντά σου και νομίζω ότι θα βοηθήσει και τα άτομα του περιβάλλοντος σου.

Αν έχεις κάτι να προσθέσεις παρακαλώ μη διστάζεις. Άφησε μου το σχόλιο σου από κάτω και ρώτα μη ό,τι θέλεις ή δώσε την προοπτική σου. Ή απλά πες ότι εκτίμησες το άρθρο μου και αυτό καλό είναι 

Τέλος έχω φτιάξει μια σειρά και τη δίνω δωρεάν. Θέλω να μπεις στο www.morning.gr να βάλεις το όνομα και το email σου και θα στείλω στο email σου μια σειρά με βίντεο που σίγουρα θα σε κάνουν πιο έξυπνο και θα σε βοηθήσουν με τη ζωή σου. Να πω ότι η σειρά αυτή κοστίζει αλλά στην κάνω δώρο και επίσης ότι έχει βοηθήσει πάνω από 1000 άτομα.

Μπες στο www.morning.gr λοιπόν!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

High Performance & Online Business Coach

Μη ξεχάσεις να κάνεις Share 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα