Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πως να βγάλεις λεφτά κάνοντας την δική σου επιχείρηση

Δεν είναι υπέροχο να βγάζεις λεφτά κάνοντας την δική σου επιχείρηση χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι σου; Είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο αν ρωτάς εμένα.

Σε αυτό το άρθρο όμως, θα μάθεις ότι αυτό που ξέρεις δεν ισχύει πλέον στον κόσμο που ζούμε. Πως να βγάλω λεφτά είναι κάτι που με ρωτάνε οι άνθρωποι τώρα τελευταία! Για να βγάλεις λεφτά πλέον, πρέπει να είσαι έξυπνος και να έχεις τρομερή γνώση που να την εφαρμόζεις καθημερινά.

Αυτό το άρθρο δεν είναι για τους άεργους. Μπορεί και να με μισήσουν κάποιοι αλλά δε με νοιάζει γιατί δε μπορώ άλλο να ακούω γκρίνια. Διάβασε το προσεκτικά και μάθε αν είσαι άνεργος ή άεργος. Θα πάρεις φοβερή αξία και προοπτική γιατί θα ακούσεις αυθεντικά λόγια που θα σε παρακινήσουν. Μετά στα σχόλια κάνε μου τις ερωτήσεις σου!

Μια προσωπική ιστορία

Πρώτα απ’όλα θα ξεκαθαρίσουμε το τι σημαίνει άεργος και το τι σημαίνει άνεργος. Θα το ξεκαθαρίσω με μία προσωπική μου ιστορία. Πήγα στο γυμναστήριο μου να κάνω την καθιερωμένη μου προπόνηση και στην υποδοχή βρίσκεται μια κοπέλα. Όλα καλά ως εδώ έτσι;

Τι περιμένεις από το άτομο που βάζεις στην υποδοχή; Εσύ την πληρώνεις τώρα αυτήν φαντάσου άρα τι είναι αυτό που περιμένεις σε αντάλλαγμα για τα λεφτά που δίνεις; Πρώτα απ’όλα δεν περιμένεις να έχει στο συγκεκριμένο πόστο μια υποτιπώδες παρουσία και ενέργεια; Έίναι παράλογη απαίτηση από έναν που πληρώνει 800-1000Ε μεικτά έναν άνθρωπο;

Ε αυτή η κοπέλα δεν είχε. Ήταν με το κινητό στα χέρια και όχι μόνο δεν είπε γεια αλλά δεν έριξε ούτε βλέμμα. Εντελώς στον κόσμο της δηλαδή. Μπορεί να ήμουν κλέφτης ή το οτιδήποτε. Ε δε θα την ένοιαζε έτσι απλά.

Η πλάκα είναι ότι και εγώ δεν είμαι από αυτούς που μιλάνε και πολύ. Θέλω να πάω να τελειώνω για να συνεχίσω τη δουλειά μου. Πολλές φορές δε θα πω ούτε γεια δηλαδή γι’αυτό και δεν παρεξηγούμαι αν κάποιος δε μου μιλήσει. Ξέρω ότι ό,τι δίνεις παίρνεις γι’αυτό και δε δίνω έτσι; Γιατί δε θέλω άσκοπα πάρε δώσε. Το θέμα όμως εδώ είναι άλλο. Δεν είναι το πως ένιωσα ή αν με πείραξε, γιατί σας λέω ότι δε με πειραξέ.

Άνεργος ή Άεργος;

Όμως αν ήμουν ο επιχειρηματίας και πλήρωνα με το μήνα αυτό το άτομο θα με πείραζε και μάλιστα πολύ. Όταν πληρώνεις ακόμα και 500Ε που είναι τίποτα, πάλι έχεις κάποιες απαιτήσεις από τον άλλον. Η κοπέλα αυτή με το Facebook στα χέρια για μένα ήταν στην κατηγορία άεργη. Και αυτό είναι λυπηρό πρώτα απ’όλα γι’αυτήν.

Είχε δουλειά δηλαδή δεν ήταν άνεργη, αλλά ήταν άεργη. Ήταν δηλαδή χωρίς έργο!

ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΕΦΤΑ

Αυτό το άτομο πιστεύετε ότι θα κάτσει πολύ καιρό σε οποιαδήποτε επιχείρηση; Δεν υπάρχει περίπτωση σας το ξεκαθαρίζω. Και ο πιο όμορφος άνθρωπος να είσαι, και ο πιο έξυπνος άνθρωπος να είσαι, αν είσαι βουβάλι χωρίς ενέργεια θα σε διώχνουν συνεχώς από τις δουλειές και μετά θα λες μα γιατί, τι κάνω λάθος.

Και το μεγάλο θέμα είναι ότι αν είσαι βουβάλι, μάλλον δε θα είσαι σε θέση να συνειδητοποιήσεις το ότι είσαι βουβάλι. Εσύ θα νομίζεις ότι είσαι ο άρχοντας ή ο νούμερο ένα με το νέο σου iPhone. Αλλά η αλήθεια δεν θα είναι αυτή. Ίσως αν έβλεπες τον εαυτό σου με κάμερα θα κλονιζόσουν λίγο.

Σκέψου λίγο αυτό. Τι παράγω για να αξίζω αυτά τα λεφτά που μου δίνουν; Τι είναι αυτό που κάνω και μου δίνουν λεφτά.

Αν το σύστημα σε επιβραβεύει χωρίς να κάνεις τίποτα στα 50 σου θα πεινάς και θα είσαι βουβάλι. Αν έχεις παιδιά θα ζητιανεύεις από τα παιδιά σου χωρίς ντροπή. Πρόσεξε καλά αυτά που σου λέω τώρα είναι εξαιρετικής σημασίας.

Για να τελειώσω και την ιστορία γι αυτούς που αναρωτιούνται, φυσικά δεν της είπα και ούτε ποτέ πρόκειται να πω τίποτα έτσι; Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω κόντρα σε αυτόν τον κανόνα. Άλλο το άρθρο που γράφω εδώ. Δε πιστεύω ότι αυτό το ον διαβάζει άρθρα πέραν των τίτλων “Περισσότερο σεξ, χαρούμενη ζωή!” ή “Μάθε πως να τον κάνεις να σέρνεται στα πόδια σου!” χαχαχαχαχχαχααχχαχαχαχαχα.

Τι πρέπει να κρατήσεις από αυτήν την ιστορία;

Νούμερο 1. Παράτα τη δουλειά που σιχαίνεσαι. Αν είναι με το που μπαίνεις να δουλέψεις να λες, ωχ έχω ακόμα 8 ώρες, τότε κάτι κάνεις λάθος σίγουρα. Τι να τα κάνεις τα λεφτά; Να πάρεις νέο iPhone ή νέο αμάξι; Τι να το κάνεις το iPhone εδώ έχεις 100 φορές πιο σοβαρά προβλήματα να λύσεις. Κλείσου μέσα στο σπίτι σου, αγόρασε ένα βιβλίο που να λέει πως να βρεις να κάνεις αυτό που αγαπάς και διάβασε το σε 2 μέρες χωρίς να μιλήσεις σε άνθρωπο.

Πως νομίζεις ότι αλλάζει η ζωή σου; Κάτι πρέπει να κάνεις διαφορετικό. Σταμάτα να μιλάς, ξεκίνα να πράττεις. Και παράτα τη δουλειά που σιχαίνεσαι αν σε παίρνει. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν τους παίρνει να κάνουν τίποτα. Αν είσαι αυτή η περίπτωση κόψε τον ελεύθερο σου χρόνο. Να μην έχεις δευτερόλεπτο ούτε για την οικογένεια σου, μέχρι να βρεις τι θα κάνεις.

Ξαναλέω αν είσαι λες και σου σκότωσαν τη μάνα παράτα το. Δεν κάνει για σένα και κάνεις κάτι λάθος εδώ. Το πως νιώθεις εσύ είναι το πιο σημαντικό απ’όλα. Γιατί να κάνεις κάτι που δε σε γεμίζει; Προβληματίσου με αυτήν την ιδέα; Αν η απάντηση είναι για τα λεφτά έχεις χάσει το παιχνίδι της ζωής. Στο λέω ξεκάθαρα.

Νούμερο 2. Συνειδητοποίησε το αν είσαι άεργος. Μπορεί να έχεις δουλειά και να κάθεσαι άπραγος. Να μην παράγεις καθόλου έργο τίποτα. Παλιά δεν γινόταν αυτό. Τώρα γίνεται και αυτό. Να έχεις δουλειά και να είσαι άεργος. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα.

Έβλεπα τον Marcus Lemonis στο reality του “The Profit” και ήταν μια απίθανη περίπτωση ενός τύπου που είχε βάλει το μαγαζί, τίποτα άλλο μέσα στην επιχείρηση και απαιτούσε να του πληρώνει ο συναίτερος του ενοίκια και να είναι μέτοχος 50-50. Παρανοικό έτσι; Τέλοσπαντων, μπαίνει ο Λεμόνης να δει τι γίνεται και δεν πάει καλά η επιχείρηση.

Related Article: Αν έχεις κολλήσει στη ζωή κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

Φυσικά ο ένας συναίτερος λέει το τι συμβαίνει με τον άλλον συναίτερο και τα παράπονα του και ρωτάει λοιπόν ο Μάρκος, μα καλά γιατί δε δουλεύει αυτός ο άνθρωπος, μια χαρά επιχείρηση έχει. Και του λέει ο άλλος ο καημένος. Γιατί διάβασε ένα βιβλίο, “The 4-hour Workweek” λέγεται. (Είναι το βιβλίο του Tim Ferriss, πολύ καλό αλλά ο άλλος το κατάλαβε εντελώς λάθος!)

Η απάντηση του Μάρκου: “Μα καλά ποιος θέλει να δουλεύει 4 ώρες την εβδομάδα;” Χαχαχαχαχαχχ. Είχα πεθάνει από τα γέλια. Αυτό που θέλω εδώ να σας πω είναι ότι μην μένετε άεργοι. Χωρίς έργο δηλαδή. Παράξτε κάτι. Έστω και μια εικόνα στο Instagram.

For the record: Δουλεύω κοντά 12 ώρες τη μέρα κάθε μέρα χωρίς ρεπό για να παράξω αυτά που βλέπετε εδώ.

Αν δεν μπορεί να παράξεις έστω και μια εικόνα για το λογαριασμό σου στο Instagram υπάρχει τρομερό πρόβλημα νωθρότητας. Υπαρχεί λύση ακόμα και εκεί. Θέλεις μεταμόρφωση. Αυτό που ξέρω ότι δίνει μεταμόρφωση είναι το πρόγραμμα που έχω δημιουργήσει με όνομα “Morning Energy”. Είναι το μόνο που ξέρω ότι δίνει αποτελέσματα γιατί αναλαμβάνω εγώ. Μπες στο www.morning.gr και βάλε τα στοιχεία σου να δεις τα δωρεάν βίντεο της σειράς και αν θέλεις να αγοράσεις το πρόγραμμα στείλε μου μήνυμα.

Πως να βγάλω λεφτά

Ο τρόπος που βγάζει κάποιος λεφτά είναι παράγοντας και πουλώντας. Άρα σε ρωτάω τι παράγεις; Τι αξία παράγεις που μετά θα μπορέσεις να την πουλήσεις για να σου δώσει κάποιος χρήμα; Γιατί να σου δώσει κάποιος λεφτά; Επειδή είσαι όμορφος και ωραίος τύπος;

Θεωρείς ότι δεν υπάρχει ομορφότερος από εσένα; Ποιος το λέει το ότι είσαι όμορφος οι γονείς σου; Συνεχίζεις να παίρνεις και λεφτά από τους γονείς σου φαντάζομαι έτσι;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δείξεις το πόσο όμορφος είσαι και στους άλλους ανθρώπους παράγοντας αξία με συνέπεια.

Για να το κάνεις αυτό πρέπει να κατανοήσεις τι σημαίνει αξία για τον άνθρωπο και ότι είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αν για παράδειγμα έχω τρέξει μαραθώνιο και διψάω απεριόριστα, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μου πουλήσει κάποιος ένα μπουκάλι νερό. Εκείνη τη στιγμή για μένα αξία έχει μόνο εκείνο το μπουκάλι νερό. Εσύ πρέπει να εμφανιστείς μπροστά μου προσφέροντας το νερό αυτό.

Αν ο μαραθώνιος γινόταν κάθε εβδομάδα και υπήρχε κόσμος που έτρεχε κάθε εβδομάδα και εσύ ήσουν εκεί να τους σταθείς προσφέροντας νερό, τότε έχεις business. Αν βάλεις και ένα δεύτερο προιόν για παράδειγμα φρουτοσαλάτα, τότε έχεις μεγαλύτερο business.

Το business απαρτίζεται από προιόντα, ή υπηρεσίες, από εσένα και από πελάτες δηλαδή ζήτηση.

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν τα έχεις αυτά τότε μπορείς να μιλήσεις για τα λεφτά και να αναρωτηθείς πως να βγάλεις λεφτά.

Ως τότε όμως δεν δικαιούσαι να ρωτήσεις κάτι τέτοιο. Ο πιο σύντομος τρόπος να βγάλεις λεφτά είναι το να γίνεις υπάλληλος. Το να έχεις επιχείρηση είναι δύσκολο. Το να γίνεις υπάλληλος είναι εύκολο. Αν καταφέρεις και κάνεις δύσκολο το να γίνεις υπάλληλος σίγουρα υπάρχει τρομερό πρόβλημα.

Related Article: Από που ξεκινάει το τεράστιο πρόβλημα με την καριέρα

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

High Performance & Online Business Coach

Υ.Γ. Κάνε μου τα σχόλια σου από κάτω ή ρώτα με ό,τι θες! Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για αλληλεπίδραση μαζί μου από τα σχόλια. Αυτό γιατί ανεβαίνει το άρθρο μου στη google οσα περισσότερα σχόλια παίρνει. Απλά και ωραία. Έχω κάτι παιδιά που ντρέπονται και έρχονται να μου μιλήσουν private. Το εκτιμώ άλλα δε θα ασχοληθώ και πολύ γιατί το παιχνίδι παίζεται αλλιώς.

Τέλος κάτι άλλο που εκτιμώ ιδιαίτερα είναι η κοινοποίηση. Αν σου άρεσε το άρθρο μου πάτα το κουμπάκι να το κάνεις κοινοποίηση στο Facebook να το δουν οι φίλοι σου. Ευχαριστώ πολύ περιμένω τα σχόλια σου! Φιλιά πολλά 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα