Terry Hatziieremias Experience

Terry Hatziieremias

Πότε πρέπει να κάνεις την αλλαγή

Πολλές φορές οι άνθρωποι φτάνουν στο κατώτερο όριο τους. Αν σε εκείνη την ιερή στιγμή έπαιρναν συνειδητά την απόφαση να αλλάξουν γραμμή, αν λέγαν στον εαυτό τους φτάνει άλλο. Αρκετά! Το μέλλον τους, η οικογένεια τους και η ανθρωπότητα γενικότερα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Παραπάνω χρησιμοποίησα την λέξη ιερή. Το εννοώ! Θεωρώ ότι σπάνια ο άνθρωπος φτάνει στο κατώτατο όριο, στο μηδέν του. Οπότε αυτήν την σπάνια στιγμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την αψηφίσουμε. Πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη μας. Πρέπει να γίνει η μόχλευση μας.

Παρακάτω θα διαβάσεις τους 4 απλούς τρόπους στο πότε πρέπει να αλλάξεις τη ζωή σου. Επίσης θα σου δώσω και πρακτικές συμβουλές στο πως να κάνεις κάτι τόσο γενναίο!

1. Λόγοι. Ποιος είναι ο λόγος σου για να πετύχεις;

Αν ήσουν κότα, δε θα έλεγα τίποτα. Θα δικαιολογούσα την κατάσταση. Ο άνθρωπος όμως, έχει ανυπολόγιστες υπερδυνάμεις μέσα του. Μία από αυτές τις υπερδυνάμεις είναι και η λογική. Όμως πάντα το καλό έρχεται μαζί με το κακό. Στη δύναμη της λογικής υπάρχει μια άλλη, εξίσου πολύ σημαντική δύναμη που αντικρούει την λογική θα την μάθεις παρακάτω.

“Η διαφορά των ατόμων με υψηλές επιδόσεις και των βιοπαλαιστών είναι ότι οι πρώτοι έχουν λόγους για να πετύχουν τους στόχους τους.”

Χρειάζεσαι λόγο για να σηκωθείς έξι το πρωί απ’το κρεβάτι σου; Ο πετυχημένος όχι. Ξυπνάει κάθε μέρα ανεξαρτήτως τι έχει να κάνει. Θες έναν λόγο για να πράξεις. Έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχολογία. Με κίνητρα και λόγους. Ολόκληρο το οικονομικό σύστημα υπάρχει για να καλύπτει τις ανάγκες (λόγους) των ανθρώπων.

“Η επιτυχία έρχεται ευκολότερα στα άτομα που έχουν κάποιο σοβαρό λόγο για να την αποκτήσουν!”

Αντίστοιχα ποιος είναι ο λόγος της αποτυχίας σου; Αν είσαι στο μηδέν σου, αυτός μπορεί να γίνει και ο λόγος του να πετύχεις στη ζωή. Πες στον εαυτό σου ότι δε θες να ξαναζήσεις κάτι τέτοιο και ανέλαβε δράση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τι εννοώ προς την αντίθετη κατεύθυνση; Εννοώ πως ό,τι έκανες ως τώρα, κάνε το αντίθετο!

2. Κάνε το αντίθετο, κάνε αυτό που δεν έχεις κάνει ποτέ ως τώρα ακόμα και αν το συχαίνεσαι!

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο στο να το καταλάβεις ή στο να φανταστείς το πως μοιάζει η άλλη όχθη, αλλά εκεί είναι και το μυστικό που ψάχνεις.

Κάνε πράγματα που δεν έχεις κάνει ως τώρα. Είσαι φιλότιμος; Ωραία γίνει αφιλότιμος για λίγο. Είσαι σπάταλος; Ωραία γίνε τσιγκούνης για λίγο. Είσαι ομιλητικός; Οκ, σταμάτα να μιλάς και προσπάθησε να ακούς χωρίς να λες τίποτα!

Related Article: ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΥΤΥΧΙΑ!

3. Η Ιστορία που λες στον εαυτό σου

Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Πολλοί άνθρωποι δεν μιλούν στον εαυτό τους για να τον παρακινήσουν. Η παρακίνηση είναι ζωτικής σημασίας για να αποκτήσεις πειθαρχία και συνεχίσεις να ασχολείσαι με κάτι. Όταν δεν υπάρχει πειθαρχία το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι η παρακίνηση και η θέληση.

Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να προσέχουν τον εαυτό τους και να του μιλούν έξυπνα.

Πρόσεχε πως μιλάς στον εαυτό σου γιατί ακούει!

Terry Hatziieremias

Όταν γίνεται κάτι αρνητικό για παράδειγμα. Κάποιοι λένε στον εαυτό τους την ιστορία ότι αυτός φταίει, ή τι χαζός που είναι, ή ότι όλο λάθη κάνει, ή ότι πάλι έκανε το ίδιο λάθος κτλπ. Όταν μιλάς έτσι στον εαυτό σου είναι σαν να του λες, ευχαριστώ γι’αυτό που μόλις έκανες, φέρ’το μου πάλι στη ζωή μου.

Γιατί δεν μιλάς στον εαυτό σου με θετικό τρόπο; Κάνε αυτήν την άσκηση αυτοεκτίμησης. Κάθε πρωί που πας στο μπάνιο σου, μίλα φωναχτά στον εαυτό σου και πες:

Για άντρες: Τι ομορφάντρας είσαι εσύ αγόρι μου! Τι ωραίο χαμόγελο είναι αυτό, τι ωραία σώμα είναι αυτό! Γεννήθηκα έτοιμος κάθε ώρα και στιγμή. Η μέρα αυτή μου ανήκει! Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι για να έχω μια υπέροχη μέρα και οτιδήποτε και αν συμβεί, ακόμα και αρνητικό, βρίσκω τρόπους να αλλάξω την κατάσταση και να βρω το θετικό της υπόθεσης! Ανυπομονώ να δω τι έχει για μένα σήμερα η ζωή!

Για γυναίκες: Χαμογέλα στον εαυτό σου στον καθρεύτη και πες φωναχτά. Είσαι το πιο όμορφο πλάσμα της ύπαρξης. Περπατάς και τρίζουν τα πατώματα. Είσαι πάντα περιποιημένη και έτοιμη να αναλάβεις δράση. Η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη. Μπορείς να πουλήσεις ακόμα και σε τυφλό γυαλιά! Πάμε εκεί έξω να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε.

“Ο εαυτός σου, είναι ο καλύτερος σου φίλος. Μην τον προδίδεις για κανέναν λόγο γιατί μόνο αυτόν έχεις” Terry Hatziieremias

 4. Συνειδητοποίησε και άσε πίσω τον “παρελθοντικό εγωισμό”

Θυμάσαι την αντίθετη δύναμη της λογικής που είπα στο νούμερο 1; Την ονομάζω “παρελθοντικός εγωισμός” και είναι ο εγωισμός που μας κρατάει πίσω στο παρελθόν. Στις αποφάσεις που πήραμε τότε πριν 30 χρόνια και για κάποιο μαγικό λόγο νομίζουμε με τη φαντασία μας ότι θα ισχύουν και σήμερα.

Αυτό είναι ο παρελθοντικός εγωισμός και ουσιαστικά είναι ο λάθος τρόπος να χρησιμοποιεί ο άνθρωπος την δύναμη της φαντασίας του και την δύναμη της πίστης του. Για κάποιο λόγο πιστεύει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από μόνα τους!

Όμως ο μέντορας μου ο Jim Rohn μας λέει πολύ σωστά:

“Για να αλλάξουν τα πράγματα για σένα, άλλαξε εσύ πρώτα! Jim Rohn”

Η καθημερινή μου συζήτηση με κάποιον πελάτη:

-“Ξέρεις πόσες ώρες είχα κάνει για να βρω την λύση σε εκείνο το πρόβλημα πριν 30 χρόνια; Είχα πάει ακόμη και σε δικηγόρο! Δεν μπορώ έτσι απλά να αλλάξω γραμμή.”

-Μα αποτυγχάνεις! Αν δούλευε η τακτική σου δε θα έλεγα τίποτα. Θες δηλαδή τόσο πολύ να αποτύχεις στη ζωή σου;! Φαίνεται με ευκολία, το βλέπεις και εσύ ο ίδιος, ότι αυτό που κάνεις δε βοηθά την κατάσταση σου.

-“Ουφ! Όχι θέλω να πετύχω. Τι πρέπει να κάνω;”

-Να αλλάξεις νοοτροπία και να κάνεις ό,τι σου λέω αφού πρώτα το φιλτράρεις με την λογική σου χωρίς να μιλάς και χωρίς αντιρρήσεις. Εκεί είναι που αναλαμβάνω δράση. Όταν πει το ναι στην παραπάνω πρόταση.

“Μην εύχεσαι να ήταν ευκολότερα! Ευχήσου να ήσουν εσύ καλύτερος!” – Jim Rohn

Πρόσεξε τον παρελθοντικό εγωισμό! Πιάνεις τον εαυτό σου κάποιες φορές να κάνει το ίδιο και το ίδιο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα; Όταν κάποιος σου λέει να κάνεις κάτι διαφορετικό, πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να υπερασπιστεί το παρελθόν του;

Αν απάντησες ναι, τότε έχεις παρελθοντικό εγωισμό και είναι μακράν ο πιο εύκολος τρόπος να αποτύχεις.

“Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Terry Hatziieremias”

Related Article: Προσωπική Ανάπτυξη – Ο Απόλυτος Οδηγός

Επίλογος

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει ή να βιώνει ένα από τα 3 παραπάνω, τότε είναι που πρέπει να ξεκινήσεις τη διαδικασία της αλλαγής σου. Κάποιες περιπτώσεις είναι πιο δύσκολες από άλλες φυσικά, όμως όσο πιο δύσκολα περνάς τώρα, τόσους περισσότερους λόγους έχεις για να πετύχεις αλλά και για να διατηρήσεις την επιτυχία σου!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη κατεύθυνση, γι’αυτό και έχω φτιάξει ένα κανάλι στο YouTube και μια κοινότητα Προσωπικής Ανάπτυξης στο Facebook. Κάνε εγγραφή και στα δύο!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τα μυστικά του χρήματος και του πλούτου που δεν θέλουν να ξέρουμε! Η σειρά είναι σε βίντεο και από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email που δίνεις το πρώτο βίντεο. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πάνω από 5000 Έλληνες. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα αληθινά σου στοιχεία και πάρε σήμερα κιόλας δωρεάν πρόσβαση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Eleftheros+

Κάνε δωρεάν εγγραφή στο private forum του Terry Hatziieremias και γράψε αυτό που σκέφτεσαι με άνεση και απόλυτη ελευθερία. Πάτησε το κουμπί και κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν!

TERRY ON X

Twitter: @hatziieremias

TERRY ON INSTAGRAM

Instagram Handle: @terryhatziieremias_official

περισσοτερα αρθρα

Scroll to Top
τι αποτελεσμα θελεισ να πετυχεισ σημερα;

κλείσε μια συνεδρία coaching μαζί μου σήμερα